Sebzelerimizi minik minik doğrayıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su dolduruyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Sebzeler yumuşayınca yağımızı ve irmiğimizi de ekleyerek karıştırıyoruz ve 3-4 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Daha sonra blenderle eziyoruz ve ılımasını bekliyoruz. Afiyet olsun, bebişe.
Tatlı patatesten bir dilim kesip soyuyoruz ve birlikte yarım bardak suda hașliyoruz. 10 dk yeterli oluyor. Biraz suyunu ayrı bir kaba alarak mixer ile sebzelerimizi güzel bir püre haline getiriyoruz. Tatlı patatesin hafif tatlı oldugundan bebeklerimizin bu mamayı seveceği garanti! Miniklerimize afiyet olsun!
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Tatlı patates kolay sindirilmesi ve alerji riskinin düşük olması sebebiyle bebeklerin beslenmesinde de kullanılabilir.
Tatlı patatesi tıpkı bildiğimiz patates gibi, haşlayarak, kızartarak, fırınlayarak, püre haline getirerek keyifle tüketebilmeniz mümkündür. İnce ince dilimleyip baharatladıktan sonra fırında kızartarak harika bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Tatlı patates yıkanır, kabukları soyulur ve çubuk halde dilimlenir. Su içerisinde birkaç saat bekletilir. Suyu süzülür ve tatlı patatesler iyice kurulanır. Isınan yağda kızartılır.
Patates ezici veya bir çatalla püre kıvamına gelene dek ezin ve tekrar tencereye alın. Sütü, tereyağını, muskatı ve göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika kadar sütü hafifçe çekene dek pişirin.
Tatlı patates içerdiği yoğun miktarda lif ve antioksidan ile kabızlığı önlemektedir. Bağırsak emilimini hızlandırarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Nadir de olsa patates, alerjik reaksiyonlara neden olabilen bir sebzedir.
Patatesin ve diğer yabani akraba çeşitlerinin yeşil kısımları, yumruları ve meyvelerinde bulunan solanin, tüketim miktarına bağlı olarak ishal, kusma, mide bulantısı, karın ağrısına yol açabilmektedir. Bilgilendirme: Dünyanın 7. önemli gıda ürünü olan tatlı patates, yalnızca bir enerji kaynağı değildir.
Patates ve havuçlar küçük bir tencere içerisine konur üzerine 2 tatlı kaşığı pirinç eklenerek 2 su bardağı su ile haşlanır. Sebzeler yumuşadıktan sonra kendi suyu ile birlikte tel süzgeçten geçirilir veya çatalla ezilerek ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenerek tuz ve salça kullanmadan bebeğe yedirilir.
Uzun vadede bazı besinlerle (muz, patates, pirinç lapası) kabızlık yaşanabilir, bu durumda bu besinlerin diyetten çıkarılması düşünülebilir. Bebeğiniz aşırı kiloluysa, patates, makarna, ekmek, pirinç, nişastalı yiyecekler, meyve suyu gibi besin maddelerinden daha az tüketin. Gıdalara şeker ve tuz katılmamalıdır.
Bebek patatesleri güzelce yıkayıp haşlayalım, çok aşırı fazla haşlamayın fırında da pişme süresi olacak. Üzerine zeytinyağı gezdirip, arzu ettiğiniz tuz ve baharatları ekleyin. Sarımsak rendesi ilave edin. Biberiye de serpiştirerek en son ufak tereyağı parçaları koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Şeker alerjisinin belirtileri açıkça gözle görülebilmektedir. Şeker alerjisinde şeker vücuda girer girmez ciltte kızarıklık, nefes alamama, karın ağrısı ilk başta görülen belirtileridir. Daha sonra belirtiler ishal ve kaşıntı şeklinde ortaya çıkmaktadır.
Solanin içeren patatesin tüketilmesi de besin zehirlenmesine neden olur. Solanin adlı toksinin neden olduğu besin zehirlenmesi, patates tüketiminden birkaç saat sonra kendisini göstermeye başlar. Baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı ile ishal gibi belirtiler görülebilir.
Patatesi güvenli gıda olarak adlandırsak da diyetteyken içindeki şeker ve nişasta nedeniyle uzak durmamız gereken bir gıdadır. Bazı kişilerde sindirim problemlerine yol açarak gaz oluşmasına neden olmaktadır.
Beta karoten oranı yüksek olduğu için bağışıklık sisteminin güçlü olmasına destek olur. Karaciğer yağlanması, kalp krizi riskini azaltır. Özellikle cilt ve prostat kanseri riskini de azaltmaya destek olur. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, içerisinde lif olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasını da sağlar.
Aileleri farklıdır
Tatlı patatesler genellikle kahverengi kabuklu ve turuncu etlidir, ancak mor, sarı ve kırmızı çeşitleri de bulunur. Normal patateslerin kabukları kahverengi, sarı ve kırmızı tonlarına sahiptir ve beyaz ya da sarı etlidir.
Patatesleri soyduktan sonra halka halka doğrayın ve bir tencereye dizin. Patateslerin üstüne gelecek ama çok da kapatmayacak kadar sütü dökün ve kaynamaya bırakın. 15 dk içinde kaynayan süt patatesleri yumuşatacak. Patatesler yumuşayıp çatalla parçalanacak kıvama gelince altını kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri