Kadınlarda belirgin elmecık kemikleri, büyük gözler, geniş alın, kaşların kalkık ve martı kanadı gibi olması, küçük burun ve çene, geniş ve estetik bir gülme, dolgun dudaklar seksüel çekiciliği desteklemekte. Yüzde deri ve deri ekleride çekici olmalıdır.
İlk olarak yüzün uzunluğu ile genişliği arasında 1.618'lik oran olmalıdır. İkinci olarak burun uzunluğu ve dudaklar ile kaşlar arasındaki mesafe bu orana uymalıdır. Üçüncü olarak çene ucu ile kaşların birleştiği yer arasındaki mesafe üzerinden yüzün uzunluğu ölçülür.
Araştırmada matematiksel güzellik ölçütü olarak, gözler arasındaki uzaklık, burun uzunluğu ve yanakların genişliği baz alındı. Buna göre mükemmel bir yüzde gözler arası uzaklık 59.2 mm, burun uzunluğu 39.9 mm, göz pınarından burun kenarına olan ideal uzunluk ise 13.1 mm olarak belirlendi.
Profilden yüz şeklinin belirlenmesi
İlk olarak yüzün profilden subnasale(Sn), pogonion ile glabella noktaları saptanır. Pogonion (Pog ′ ) – subnasale (Sn) hattı yüzün alt profil planı olarak tanımlanır iken subnasale(Sn) – glabella (G ′ ) hattı ise yüzün üst profil planı hattı olarak tanımlanmaktadır.
Aslında kadın yüzüne karşıdan bakıldığında yüzün dış hatları yumuşak konturları ile ovaldir. Bu ovallik doğası gereği zaten güzel olan kadın yüzüne estetik olarak katkı sağlamakta. Bilimsel çalışmalar doğada güzel olarak tanımladığımız nesne ve canlıların çoğunlukla oval olduklarını desteklemekte.
İlgili 33 soru bulundu
Bu dönemden önce yanak şekli ve yüz hatları değişim gösterebilir, ancak 25 yaşın doldurulmasıyla birlikte kişinin yüz hatları oturur ve bu yaştan sonra belirgin bir değişim olmaz.
Kadınlarla erkeklerin anatomik olarak yüz şekillerinde farklılıklar vardır. Özellikle alın, elmacık kemiği, burun, dudak, çene ucu ve çene hattı bölgelerinde bu farklılıklar belirgindir. Daha feminen bir görünümde yüz hatları daha dolgun ve yuvarlaktır.
Yanakların inceltilerek elmacık kemikleri belirginleştirilir ve yanaklar içe doğru alınarak çene hattı netleştirilir. Böylelikle yüz ve çene hattı V formunu alır. Ameliyatsız bir tedavi olan V-Line ile hastanın yüzü estetik bir görünüme kavuşur.
Gençliğin en önemli göstergelerinden biri belirgin, simetrik hatlar ve “V” şeklinde bir yüzdür. Yaşla birlikte “V” formu, şekil değişerek “O” “U” formuna dönüşür.
Güzellik algısı, insanların çevrelerindeki nesneleri veya kişileri nasıl değerlendirdiğini ve güzel veya çekici bulduklarını açıklar. Güzellik algısı, bireysel, kültürel ve sosyal faktörlerden etkilenen kompleks bir konudur.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Uzmanlar günde 2 litre su içmeyi hem genel vücut bakımı, hem de cildin güzelliğini ve sağlığını kaybetmemesi için şiddetle öneriyor.
Köşeli yüz şeklinde yüz konturları keskin kenarlara sahaip iken yüzün alt kısmı-jawline belirgin açılar oluşturmakta. Bu form yüzün özellikle alt kısmının oldukça sert ifade ile algılanmasına neden olmakta. Köşeli yüz açılı yüz olarakta tanımlanmakta.
Kadınlarda genel olarak yüz biraz küçük, gözler biraz daha büyük, kaşlar biraz yüksek ve kavisli, burun ve ağız daha küçük, dudakları daha etli ve çene yuvarlaktır. Erkeklerde hatlar daha köşeli olurken, kadınlarda aynı hatlar yumuşak ve kavislidir.
"Feminen" terimi, çekici ve cazibeli görünmek isteyen kadınlar için tasarlanmış kıyafetleri ifade eder. Cinsiyet kalıplarıyla hiçbir ilgisi yoktur; bu terim basitçe bu kıyafetlerin güzel figürlere, zarif vücut şekillerine ve büyüleyici yüz hatlarına sahip kadınlar için tasarlandığı anlamına gelir.
Pürüzsüz bir yüz için yapılması gerekenler arasında, yüz temizliğine özen göstermek, güneş koruyucu kullanmak, düzenli olarak nemlendirici kullanmak ve doğru makyaj ürünlerini tercih etmek yer alır. Tüm bunların uygulanması, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için oldukça etkili olacaktır.
Klimakterium dönemi yaklaşık 45 yaş civarında başlar ve menopozdan sonraki belli bir süreyi de içine alarak yaşlılık dönemi kabul edilen 65 yaş sınırına kadar devam eder.
35-40 yaşlarından itibaren yüzde yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar.
kişinin yaş almasına bağlı farklılıklar göstermekte. Yaşam boyunca maruz kalınan kazalar, yaralanmalar ve hastalıklarda yüz şekinde değişimlere neden olmakta. Yüz kemikleri, dişler , deri ile altında yer alan yumuşak ve destek doku yüzün şeklini belirlemekte.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri