Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10'uncu sınıfa geçen ve özel yeteneği olan öğrencilere güzel sanatlar ile spor liselerine geçişlerde ikinci hak tanıdı.
Öğrenci seçimi; ortaöğretim kurumu Hazırlık, 9 ve 10. sınıf öğrencileri arasından yapılacaktır. Yetenek sınavının %70'i ile ortaokul başarı puanının %30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden sıralama yapılacaktır. Yetenek sınavında 50(Elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılacaklardır.
Güzel sanatlar lisesine girmek isteyen öğrencileri devlete bağlı ya da özel güzel sanatlar liselerinin yetenek sınavlarına katılmak zorundadır. Güzel sanatlar lisesine girmek isteyenler için LGS önemli bir kıstas olmasa da Okul Başarı Puanı ve yetenek sınavından ne kadar puan aldıkları oldukça önemli bir ölçüt.
ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSEMİZE ÖĞRENCİ ALIMI
Güzel Sanatlar Lisemize, bu yıl 8. ve 9. sınıfı bitiren öğrenciler müracaat edebilir. Ayrıca, diğer Güzel Sanatlar Liselerinde okuyan öğrenciler Müzik bölümümüzün 9-10-11-12. sınıfları ile Resim bölümümüzün 9-10-11-12. sınıflarına nakil için başvurabilirler.
(1) a) Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerine kendi türlerinden sadece aynı alan/bölüm arasında her sınıf seviyesinde öğrenci nakli yapılır. Üniversitelerin bünyesinde bulunan konservatuarlara bağlı ortaöğretim okul veya kurumları ile özel ortaöğretim kurumlarından da nakil ve geçiş yapılabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri Yetenek Sınavı Puanına göre öğrenci alır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10'uncu sınıfa geçen ve özel yeteneği olan öğrencilere güzel sanatlar ile spor liselerine geçişlerde ikinci hak tanıdı.
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
Görsel sanatlar ve müzik alanında öğrenim görmek isteyenlerin yetenek sınavı sonucuna göre, tanılanmış özel yetenekli öğrencilerin de görsel sanatlar ile müzik bölümleri bulunan güzel sanatlar liselerine doğrudan kayıtları yapılabilmektedir. Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek zorunlu değildir.
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Hayır, gerekli değil. Çünkü güzel sanatlar lisesi LGS puanı ile alım yapmıyor. Dolayısıyla güzel sanatlar lisesine gitmek için LGS'ye girmeye ihtiyacınız yok.
Güzel Sanatlar Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor? Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır. Mimarlık gibi belli başlı bölümler içinse öğrencilerin eşit ağırlık ve sayısal puanlarına bakılır.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Programı
Öğrenciler 9. Sınıfta Türkçe, matematik, coğrafya gibi kültür derslerini yoğun olarak işlerken meslek dersleri olarak tanımlanabilecek kendi alanlarına ait dersler ise yoğun olarak 10. Sınıf ve sonrasında işlenir.
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.
Bir kere girme hakkınız var.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Güzel Sanatlar Fakültelerinin, Konservatuvarların ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının yetenek sınavlarına başvuru hakkı için asgari TYT'de 150 ve üzerinde bir puana sahip olman gerekiyor.
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: 1- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereğince özel yetenek sınavlarından ücret alınmayacaktır.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Terim olarak kullanılmasının sebebi, resim ve heykel gibi sanat dallarını, seramik ve tekstil gibi zanaat ve uygulamalı sanatlardan ayırmaktır. 'Güzel' kelimesi, sanat eserine ait nitelikten ziyade estetikle bağlantısını vurgulamak için kullanılmıştır.
Güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavları ile alım yapar cümlesinin ikinci ancaklı tamamlayıcısı ise TYT sınavı ile ilgilidir. Eğer gireceğiniz bölüm yetenek sınavları ile alım yapıyorsa TYT'ye girmeniz gerekmediğini düşünmemelisiniz.
Yetenek sınavları resim, müzik alanlarında 10-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında okulumuzda oluşturulan komisyonlar marifetiyle yapılacaktır.
Bale – dans ana sanat dalında bulunan derslerin verildiği güzel sanatlar lisesi bölümü içerisinde klasik bale, bale tarihi, modern dans, dans, solfej ve piyano olmak üzere müzik eğitimi, tarihi danslar, repertuar danslar, karakter danslar, türk halk dansları, ritmik jimnastik gibi temel dersler bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri