Güzellik salonlarındaki "yasak işlemler" yeniden düzenlendi. Buna göre Lazer veya IPL ile akne, cilt yenileme, vasküler damar tedavisi, pigmentli lezyon tedavisi ve benzeri hiç bir tıbbi işlem ve bunlara ilişkin hiçbir surette reklam ve diğer tür tanıtım faaliyetleri yapılamayacak.
Birçok küçük işletme'ler her iki tedaviyi de sunsa da; güzellik salonları cilt sağlığı, yüz estetiği, ayak bakımı, tırnak manikürleri, aromaterapi, hatta meditasyon, oksijen terapisi, çamur banyoları ve diğer birçok hizmet ile ilgili genişletilmiş hizmetler sunmaktadır.
3308 sayılı Çıraklık ve Meslekî Eğitim Kanunu kapsamında güzellik uzmanlığı meslek dalında kalfalık belgesi alanlar ile Milli Eğitim Bakanlığının ilgili mevzuatına göre açılan okullar veya kurslardan alınmış belgeye sahip olan kişiler, güzellik uzmanının sorumluluğunda çalışabilirler.
Günümüz itibariyle G5 masajının yasak olmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz.
Son olarak, güzellik salonlarının cildi sıkılaştırmak için tercih edilen dermapen tedavisini yapması da yasaklandı. Bu tedaviler içerisinde uzman doktor bulunduran ve ruhsatı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafindan verilen Güzellik Merkezi statüsündeki kuruluşlarda yapılabiliyor.
İlgili 24 soru bulundu
Peki Alexandrite lazer epilasyon yasaklandı mı? Hayır, hâlâ dermatoloji polikliniklerinde bu cihazla lazer epilasyon yaptırabilirsiniz. Ancak güzellik merkezlerinin IPL epilasyon cihazları haricindeki lazer cihazlarını kullanması, 2021 yılında Danıştay'ın aldığı bir kararla yasaklanmıştır.
Dermapen yöntemi kimlere uygulanmaz cevabında bazı cilt hastalıklarına sahip olan kişilerde demek doğru olur. Deri enfeksiyonu, gül hastalığı, cilt kanseri, solar keratoz varlığı, açık yara, keloide meyilli, aktif olan sivilceli ciltte ve siğillerin bulunması durumunda uygulamanın yapılmaması gerekir.
Lazerle yapılamaz. Uygulama IPL cihazının belirli dalga boyları için sınırlanmıştır. Güzellik salonlarında; IPL tıbbi cihazını diğer dalga boylarında deri hastalıkları için kullanmak veya diğer lazer epilasyon cihazlarını (Alexandrite , Diod Nd YAG lazer) lazer epilasyon için kullanmak yasaktır.
Güzellik salonlarında kullanılan cihazlar arasında lazer epilasyon, cilt bakım cihazları, mezoterapi, krio terapi, radiofrekans, ultrason, HIFU gibi cihazlar vardır. Bu cihazlar genellikle cildin güzelleştirilmesi, cilt problemlerinin çözülmesi ve vücut şekillendirme amaçlı kullanılır.
Ancak, Türkiye'de güzellik uzmanlarının botoks gibi tıbbi prosedürleri uygulama yetkisi bulunmamaktadır. Bu tür prosedürler, yalnızca yetkili sağlık profesyonelleri tarafından uygulanabilir. Bu nedenle, Türkiye'de bir güzellik uzmanı botoks uygulayamaz.
İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin iş yerlerinde mesleki yeterlilik belgesi bulundurma zorunluluğu getirildi. Yapılan değişiklikle birlikte faaliyette olan güzellik salonlarında çalışan veya çalışacak olan sorumlu müdürlerin mesleki yeterlilik belgesi sahibi olması zorunluluğu getirilmiştir.
Başvurular kendi yerleşim yerinizde veyahut uyuşmazlığın yaşandığı yer Tüketici Hakem Heyetlerine yapılabilir. Başvuru tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Başvurular şahsen, avukat aracılığıyla, e devlet üzerinden veya elden olacak şekilde yapılabilir.
Genel ortalamada 300 bin TL – 500.000 TL arasında bir sermayeye ihtiyacınız var. Güzel bir salonun ortalama toplam açılış maliyeti 301.200 TL'dir. Bi güzellik salonu açmak icin ne kadar sermaye gerekir? Güvenlik: Bir güzellik salonu açmak için genellikle 300.000 TL ile 500.000 TL arasında bir sermaye gerekmektedir.
Yeni mezun bir güzellik uzmanı genellikle saat başına belirli bir ücret alırken, deneyimli ve ünlü bir güzellik uzmanı kendi işinin sahibi olarak yüksek gelir elde edebilir. Türkiye'de bir güzellik uzmanının ortalama aylık maaşı 13.000 TL ile 38.000 TL arasında değişebilir.
Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin "Kuaförlük ve Cilt Bakımı" bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların "Güzellik Uzmanlığı" sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır.
2 yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunları güzellik sektöründe istihdam edilir.
Lazer epilasyon işlemi hastane veya doktor kontrolündeki işletmeler dışında güzellik merkezlerinde de uygulanmaktadır. Kuaför ve güzellik merkezlerinde lazer epilasyon uygulamak yasal değildir ve tehlikelidir. Bu kurumlarda çalışan personellerin lazer epilasyon yapma yetkileri yoktur.
Dairenin iptal gerekçesi kararda şöyle yer aldı: “Cihazın, tıp yeterliliği olmayan kişilerce kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Lazer Epilasyon, foto epilasyon, cilt bakımı gibi hizmetler, dermatolog ve estetik cerrahi uzmanlarca veriliyor...”
Merhabalar, diyot lazerler, derine nüfus etme özelliklerinden dolayı etkilidir ancak çok ağrılıdır. Buz Lazer diyot tabanlı bir lazer sistemidir. Buz Lazer, diyot lazerin ağrı dezavantajını ortadan kaldırmak için uzun yıllar süren çalışmalar sonucu geliştirilmiş bir dünya markasıdır.
Kişinin cilt yapısı, kıl yoğunluğu gibi bazı faktörlere göre 6 seans içinde tam sonuç alınamayabilir; ancak 6 seansta kılların büyük kısmı ortadan kalkacaktır. 6 seans içinde tam olarak istenilen sonucun alınmaması durumunda, kalan tüylerin miktarına göre düşük bir fiyat belirlenip ek 1-2 seans daha yapabiliyoruz.
Dermapen Seans Fiyatları: 2000 ₺ – 2300 ₺ aralığındadır.
Fraksiyonel radyo frekans cihazı ve altın iğne uçları yardımıyla cilt altına yüksek frekanslı radyo dalgaları verilerek kontrollü tahribat sağlanır. Ortalama 35-40 dakika boyunca işleme devam edilir. İşlem sonrasında ciltte kızarıklıkların oluşması normaldir, bunlar birkaç saat içerisinde kendiliğinden kaybolur.
Cilt tonunda var olan dengesizliklerin giderilmesinde etkin çözüm sunar. Genişlemiş gözeneklerin daralmasını, akne, siyah nokta ve lekelerin hızla temizlenmesini sağlar. İnce çizgi ve kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir. Cildin nem dengesini korur, aşırı yağlanmaların önüne geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri