Danıştay, 2014'te lazer epilasyon işlemlerinin güzellik uzmanları tarafından yapılmasını yasaklayıp, sadece hekimlerce yapılmasına karar verdi. Ancak eski alışkanlık hâlâ devam ediyor ve güzellik uzmanları lazer epilasyon yapıyor.
Maalesef ruhsatsız güzellik merkezlerinde lazer epilasyon, bot0ks, dolgu, mezoterapi gibi işlemler uzman olmayan kişiler tarafından uygulanıyor.
Lazer Epilasyon güzellik salonlarında uygulanabiliyor mu? Güzellik Salonlarında yalnızca tıbbi amaçlar için kullanılmayan IPL cihazları ile epilasyon yapılabilir.
Lazer uygulamalarının, yönetmelik gereği, Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış güzellik merkezlerinde, yetkili doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir. Ancak konusuna hakim bir doktor cilt tipine, kıl yapısına ve kıl rengine uygun dozu belirleyebilir.
Dünya genelinde istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi amacıyla en sık uygulanan yöntem olan lazer epilasyon, mutlaka dermatoloji uzmanlarının kontrolü altında, cilt tipine uygun cihaz, dalga boyu, seans aralığı gibi faktörlerin belirlenmesi ile hijyenik koşullara dikkat edilerek uygulanmalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Güzellik salonlarındaki "yasak işlemler" yeniden düzenlendi. Buna göre Lazer veya IPL ile akne, cilt yenileme, vasküler damar tedavisi, pigmentli lezyon tedavisi ve benzeri hiç bir tıbbi işlem ve bunlara ilişkin hiçbir surette reklam ve diğer tür tanıtım faaliyetleri yapılamayacak.
İlk defa 1965 yılında keşfedilen lazer teknolojisi, zamanla tüm tıp branşlarında olduğu gibi, dermatolojide de hakettiği yeri almıştır. Lazer epilasyon dermatolojide Alexandrite, Nd:YAG, Diod türü lazerlerle uygulanmaktadır. Kullanılan lazer türüne göre %60 ila 90 arasında başarı elde edilmektedir.
Ancak, Türkiye'de güzellik uzmanlarının botoks gibi tıbbi prosedürleri uygulama yetkisi bulunmamaktadır. Bu tür prosedürler, yalnızca yetkili sağlık profesyonelleri tarafından uygulanabilir. Bu nedenle, Türkiye'de bir güzellik uzmanı botoks uygulayamaz.
Lazer epilasyon uzmanı nasıl olunur? Genel olarak estetisyenlik unvanına sahip olmak isteyenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bazı okullar, çeşitli eğitimler açmaktadır ya da MYK Epilasyon Seviye 4 sınavına katılarak yeterlilik belgesi alırlar.
Ergenliğini tamamlamış ve sağlıklı herkes lazer epilasyon yaptırabilir. Ancak insülin kullanmak zorunda olan ağır diyabet hastaları ile kalp hastalarına lazer epilasyon uygulanmamalıdır.
bu yönetmelikle Güzellik Merkezlerinde çalışabilecek hekimler; Dermatoloji Uzmanları, Plastik Cerrahi Uzmanları ve Sertifikalı Hekimler olarak tanımlanmış, bu hekimler dışında güzellik merkezlerinde hekim çalışamayacağı hükme bağlanmıştır.
Güzellik uzmanları tarafından yapılan Lazer epilasyonlar sağlığı tehdit ediyor! Danıştay, 2014'te lazer epilasyon işlemlerinin güzellik uzmanları tarafından yapılmasını yasaklayıp, sadece hekimlerce yapılmasına karar verdi.
Estetisyen Ne Demek? Estetisyen, cildin sağlığını ve görünümünü iyileştirmek için çeşitli bakım ve derin temizlik tedavileri uygular. Epilasyon, makyaj, cilt ve vücut bakımı gibi kişisel hizmetler verir.
Güzellik uzmanlarının işleri, müşterilerinin ihtiyaçlarını dinlemek, onlara özel bakım önerilerinde bulunmak, cilt bakımı, saç kesimi ve boyama, makyaj, manikür, pedikür, cilt epilasyonu ve diğer kişisel bakım işlemlerini gerçekleştirmek gibi çeşitli hizmetler sunmak şeklindedir.
Alexandrite türü lazer uygulaması, açık cilt tipine ve koyu kıl rengine sahip insanlara uygun olan bir epilasyon yöntemidir. Diğer lazer türlerine göre bu lazer tipi, ciltteki ve kıl köklerindeki melanin pigmenti tarafından daha iyi tutularak, daha etkili bir epilasyon sağlar.
Buz Lazeri Kimler Yaptıramaz? Buz lazer epilasyon için herhangi bir kısıtlama yoktur. Herhangi bir sağlık problemine yol açmadığı için herkes tarafından yapılabilir. Ancak 18 yaşından küçüklere ve hamilelere yapılması önerilmemektedir.
Güzellik Uzmanı (Seviye 4), iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak, sağlık ve kalite kurallarına uygun olarak, cilt ve vücut bakımı, epilasyon ve depilasyon ile makyaj işlemlerini yürütme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
eleman.net verilerine göre, Güzellik Uzmanı 2023 yılında ortalama 17.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Güzellik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 13.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
Güzellik Uzmanlığı Kursu'nu bitirdikten sonra güzellik merkezlerinde, hastanelerin bakım bölümlerinde, tıp merkezlerinde, SPA merkezlerinde, otellerin cilt sağlığı ve vücut bakımı bölümlerinde, kuaför ve güzellik salonlarında, kozmetik satış firmalarında ve eğitim kurumlarında eğitmen olarak çalışabilirsiniz.
Dermapen güvenilir bir güzellik merkezinde estetisyen uzmanları tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Dermapen işleminde iğneler ve serumlar çok önemlidir.
Kuaför, güzellik uzmanı ya da estetisyenlerin bu tür tıbbi işlem olarak nitelendirilen işlemleri yapmasına izin verilmemektedir." ifadelerine yer verildi.
Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin "Kuaförlük ve Cilt Bakımı" bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların "Güzellik Uzmanlığı" sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır.
Dermatoloji, cilt hastalıkları ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalı. Deri bilimi olarak da adlandırılmaktadır. Saç dökülmesi hangi nedene bağlı olursa olsun eğer bir kişi böyle bir durumdan yakınıyor ise hiç paniğe kapılmadan bir Deri Hastalıkları (Dermatoloji=Cildiye) uzmanına başvurmalıdır.
Dermatolog, deri hastalıkları uzmanıdır. Dermatoloji yani halk arasında yaygın bilinen adıyla cildiye hekimlerine verilen isimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri