Türkiye. Türkiye'de İstanbul Lisesi, Alman Lisesi ve Sankt Georg Avusturya Lisesi Gymnasium unvanı sahibidir. Bu okullarda Almanca eğitim verilmekte olup İstanbul Lisesi ve Alman Lisesi'nden Abitur, Avusturya Lisesi'nden ise eşdeğeri olan Matura diploması almak mümkündür.
Ortaokulun ardından (12. sınıfa kadar) lise (Gymnasium) gelir. Bu okulun sonunda "Abitur" adı verilen lise bitirme sınavına girilir ve ardından bir üniversitede öğrenime devam edilebilir. Lisede (Gymnasium) çoğunlukla, İngilizce ve Fransızca gibi 2 veya 3 yabancı dil öğrenilir.
2. Denklik İşlemleri Sonucu: I. Hauptschule lerden mezun olanlar ile Realschule ve Gymnasiumların sekizinci sınıfını geçenler, Türkiye de ilköğretim okulunu (ortaokul) bitirmişler derecesinde eğitim görmüş kabul edilirler.
Gymnasium: Akademik olarak en başarılı öğrencilerin devam edebildiği bir okuldur. Okul sonunda ABITUR ile mezun olan öğrenciler üniversiteye geçiş sağlayabilirler. Gesamtschule: Bazı eyaletlerde öğrenciler direkt olarak bu okullara gelir ve akademik başarı ayrımı yapılmaksızın yerleşir.
Akademik Lise (Gymnasium)
Öğrenciler bu okulda 13. sınıfa kadar okurlar. Alman öğrencilerin %23' i, Türk öğrencilerin ise ancak %5'i bu okullara gidebilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Gymnasium (Almanca telaffuz: [ɡʏmˈnaːzi̯ʊm]; Almanca çoğul: Gymnasien), Alman eğitim sisteminde üç Alman lisesinin en gelişmişidir. Diğerleri ise Realschule ve Hauptschule'dir. Gymnasium akademik öğrenmeyi güçlü bir şekilde vurgular. Bu tür okullara giden öğrencilere "Gymnasiast" (Almanca çoğulu: Gymnasiasten) denir.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor.
“Gymnasium”'dan alınan diploma (=”Abitur”) ile bütün yüksek okullara ve üniversitelere başlanabilinir. “Gymnasium”'un süresi 8 yılldır. 2018/2019' dan sonra “Gymnasium” yine 9 sene sürecektir.
Uluslararası başarılı öğrenciler Gymnasium ile Abitur diploması almak ve akademik öğrenim görmek için Almanya'da lise eğitimini tercih etmektedir. Türkiye'de lise seviyesinin üstünde bir eğitim olan Gymnasium, öğrencileri üniversiteye hazırlamaktadır.
Haftalık 20-30 ders saati, Bir ders saati 45 dk. İlkokulu bitirme sınavı yoktur. Ortaokul ve Lise bitirme sınavları vardır.
Lise diplomanız, eğer ki diplomanızı düz liseden aldıysanız (meslek liseleri veya bazı bölgelerdeki düz liseler farklı değerlendirilmektedir), Alman okul sistemine göre 'Mittlerer Bildungsabschluss' yani 'Realschulabschluss' olarak değerlendirilmektedir.
Abitur, Almanya'daki en üst orta öğrenim okul diplomasıdır. Bu diploma yalnızca Almanya'da değil birçok ülkede öğrencilerimize üniversiteye giriş hakkı sağlamaktadır ve ömür boyu geçerlidir. Abitur karnesi Almanya'nın dışında da Avrupa'nın birçok ülkesindeki ve ABD'deki üniversitelere de giriş imkânı sağlamaktadır.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Temel olarak Türkiye?de herhangi bir lisans (4 yıllık) programında okumaya hak kazanmış lise mezunu (meslek liseleri hariç) öğrenciler (YKS?den en az 180 puan alarak) Almanya?da kendi alanlarında üniversite eğitimi alabilirler.
Özet olarak, Türkiye'de lise bitiren öğrenciler Almanya'da üniversite okuyabilmek için belirli şartları yerine getirmelidir. Bu şartlar arasında lise türü, Almanca dil bilgisi, lise diploma notu, ÖSYM sonuç belgesi ve ÖSYM puanı bulunmaktadır.
Secondary School veya High School (Ortaokul / Lise)
Tanım olarak baktığımız zaman Türkçe karşılığı; Uygulamalı Yüksekokul olarak geçer. Fakat yüksekokul tanımını bizdeki meslek yüksek okulları ile bir tutmamak gerekiyor.
Almanya'da Lise Eğitimi Ücretleri
Senelik ortalama ücretler genellikle 25.000 Euro ile 45.000 Euro arasında değişmektedir.
Almanya'da lise eğitimi eyaletlere göre değişiklik göstermektedir. Bazı eyaletlerde hazırlık eğitimi ile birlikte süre 4 yıl iken, bazı eyaletlerde 5 yıla kadar çıkabilmektedir. Devlet okullarında 1 yıl lise eğitimi alınırken, özel okullarda 4 veya 5 yılı kapsayan süre boyunca lise eğitimi tamamlanabilmektedir.
Bilindiği gibi İspanya, Belçika, İzlanda, Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Almanya, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeler haftada 4 gün mesai yapıyor. Bu ülkelerden İzlanda, İngiltere ve İskandinav ülkelerinden biri olan Norveç'te şimdi de 4 gün okul, 3 gün tatil uygulamasına geçildi.
Yatılılık imkânı var mı? Özel Alman Lisesi'nde yatılılık imkânı bulunmamaktadır. Kayıt öncesinde okulu gezmeye gelebilir miyiz? Pandemi önlemleri sebebiyle kampüs turu yapılamamaktadır, fakat web sayfamızda Okulumuz/3 D Sanal Tur mevcuttur.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında Almanca Dil Yeterliliğini ölçen sınavlara katılarak; üniversitelerin DSH Hazırlık Programları için minimum B1-B2, lisans veya yüksek lisans programlarına kesin kabul için ise C1 seviyesinde dil yeterlilik belgesi sunduğunuzda eğitiminize başlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri