Cildi güzelleştirir, temizler, sıkılaştırır ve toksinleri atar. Zayıflama, Bölgesel incelme, ve selülit tedavisinde kullanılır. Kanser tedavisinde tamamlayıcı ya da destekleyici tedavi olarak kullanılır.
Tedavi sonucunda ciltte tıkanıklar açılır, ödem çözülür, dolaşıma engel olan bası kalkar, kan ve lenf dolaşımı artar, kan tazelenir ve incelir, cilt rengi açılır, nemlenir, canlanır, tazelik gelir gerginleşir, yaşlanması gecikir.
Cilt sağlığını korumada oldukça yardımcıdır, cildin oksijenle beslenmesini sağlar, cildin yağlanmasını önler. Cildi yenileyen hacamat, kırışıklıkları azaltır, yaşlanmayı önler. Uyuşturucu, sigara gibi zararlı maddelerden kurtulmaya yardımcı olur.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Yüze hacamat yapılırken genellikle 3 veya 4 kupa kullanılmakta ve elmacık kemiklerinin olduğu yanak bölgesi, alın bölgesi veya çene altı gıdı bölgesi gibi alanlara uygulanır. Yüz hacamatı öncesi ve sonrası süreçte ciltte gözle görünür değişimler hemen anlaşılmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Çok sık tercih edilmese de hacamat yüze de uygulanabilmektedir. Daha hassas süreçleri içeren yüz hacamatında kişiler genellikle yüzdeki aknelerin ve sivilce izlerinin giderilmesi, gözeneklerin kapanması, yüzün daha canlı olması gibi faydalarını düşünerek tercih etmektedir.
Hacamat sonrası vücutta iz kalır mı? Doğru yapılan hacamat uygulaması sonrası vücutta hiçbir iz kalmaz.
Doğru ve uzman bir hekim tarafından yapılan hacamat sonrasında vücutta hiçbir şekilde iz kalmaz. Hacamatın uygulanma süresi ortalama 30 ila 35 dakikadır. Kan pıhtılaşma sorunu olan kişiler hacamat uygulaması yapamazlar.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Ense çukurunun altı boyun kısmına yapılan hacamatlar özellikle tiroid ve lenf hastalıkları göz ve göz hastalıkları için fayda sağlamaktadır.
Tıbbi Hacamatın Faydaları
📌Kılcal damarları açarak kan devrini sağlar. Bu sayede vücutta atık maddelerin uzaklaşması hızlanır ve birçok sağlık probleminin düzeldiğini görülür. 📌 Özellikle baş ağrılarına çok iyi gelmektedir. Daha birçok ağrının da hacamat tedavisi sonrası hafiflediği gözlemlenmiştir.
- 24 saat sonrasında banyo yapılabilir. - Hacamat bölgesi temiz tutulmalı, bölgeye ozon yağı veya kantaron yağı sürülmesi iyileşmeyi hızlandırır.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat doğru yapıldığında herhangi bir iz kalmaz. Hacamat sonrası vücutta oluşan yara izleri birkaç hafta kalabilir. Ancak daha uzun süre kalan, ömür boyu kalıcı iz hacamatın yanlış yapıldığını gösterir. Hacamat yapılırken kesinlikle jilet gibi steril olmayan, kesi derinliği ayarlanamayan aletler kullanılmamalıdır.
En az 2 saat uyunmamalıdır.Uygulama sonrası en az 12 saat geçtikten sonra duş alınabilir.Hacamat sonrası enaz bir gün ideali 3 gün daha hayvansal gıda perhizine devam edilmelidir.Uygulama sonrası 24 saat cimadan,ağır spor ve yorucu fiziksel işlerden kaçınılmalıdır.Uygulamanın yapıldığı gün bol su içmek,hafif çorba veya ...
Hacamatta derin kesikler atılmaz. Kişinin deri kalınlığına göre 1.5-3 mm arası derinlikte küçük kesikler atılır, bu sebeple deride yara izi kalmaz, yaralar bir günde iyileşir. İlk kupa vurulduktan sonra kuru hacamat dediğimiz küçük kesi işlemi yapılır.
Aynı zamanda kişinin cildinde iz kalır. Yanlış yapılan hacamat kalıcı iz bırakabilir." şeklinde konuştu. Can, hacamat sonrası vücutta oluşan yara izlerinin birkaç hafta kalmasının olağan olduğunun altını çizerek, "Ama daha uzun süre kalan, ömür boyu kalıcı iz, hacamatın yanlış yapıldığını bize gösterir.
Jilet ve benzeri kesici aletler yerine kolay, pratik kullanımı olduğu için hacamat kalemi daha çok tercih edilmektedir. Hijyenik ve kolay kullanılabilir olması tercih sebeplerindendir. Özellikle doktorlar ve hacamatçılar tarafından tercihedilmektedir.
Akupunktur tekniğinde olduğu gibi deri üzerinde, beyin ile organlar arası iletişimi sağlayan enerjiyollarındaki akımı düzenler. Kafadan düzenli hacamat unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir. Özellikle çocuk yaşlarında kafadan hacamat beyin kapasitesini maksimum kullanma yönünde yardımcıdır.
Ayrıca alternatif tıp yöntemleri olan hacamat, sülük gibi kan emici yöntemlerinden gözdeki bozulmuş merceğe bir faydası yoktur.
Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır. 12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri