Başlıca Hacamatın faydaları şunlardır. Kılcal damarlardaki tıkanıklığı açar. Kan ve dokulardaki gaz ve toksinlerin atılmasını sağlar.
Hacamat tedavisi, mide ağrısı, hassas bağırsak sendromu, ishal, gastrit gibi sindirim sorunlarının tedavisine iyi gelir. Bel ve boyun ağrısına iyi gelir. Düzenli yapılan hacamat tedavisi kronik hastalıkların tedavisini destekler ve hızlandırır. Astım, pnömoni gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olur.
Dolaşım sisteminde ve damarlarda dolaşan kan içerisinde toksik miktar artınca 'gaz' oluşmaya başlar ve bu da iltihap, ödem ve şişkinliklere neden olur.
Sindirim sorunları: Mide rahatsızlıkları, gaz, şişkinlik veya hazımsızlık gibi sindirim sorunları yaşayanlar, hacamatın bu tür rahatsızlıkları hafifletebilir.
Hacamat hassas bağırsak sendromu, mide şikayetleri, gastrit, ishal gibi mide bağırsak sorunlarına iyi gelir. Özellikle el, ayak ve yüz bölgesinde aşırı terleme sorununu giderir.
İlgili 20 soru bulundu
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Bütün organ fonksiyonlarında metabolizmayı düzenlemede tetikleyici rol oynar. Yaralar ve ülserlerin iyileşmesini hızlandırır. Yüksek kan basıncını düşürür.
Kan ve lenf sıvısının akışkanlığının artması, ağrılı bölgeye gelen oksijen artması ile vücuttaki ağrılar dağılır. Ayrıca, endorfin salgılanması; vücudu psikolojik olarak rahatlatır, sedasyon yapar, AĞRI KESİCİ etkisi oluşturur. Kas spazmlarını çözer.
Hijyen koşullarına dikkat edilmesi yeterlidir. Hacamattan sonraki 2 – 3 gün, proteinden ve yağdan zengin gıdalar (et, süt, süt ürünleri vb) tüketilmemelidir.Hacamattan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır, her iki gıdanın ortak özelliği damar açıcı olmasıdır.
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Bu doğrultuda atık maddeler ve toksinler kılcal damarlar ile deri altlarında birikmeye başlar; bazı rahatsızlıklar baş gösterir ve kişide yorgunluk gibi hiç geçmeyen belirtiler baş gösterir. Deri altında veya kılcal damarları tıkayarak pıhtılaşan kan ve birikintilere “kirli kan” adı verilir.
Baş ağrısı (Migren), boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda ense ve boyuna. Böbrek rahatsızlıkları olan hastalarda bel ve kuyruk sokumu bölgesine. Fıtık ve sırt ağrıları olanlarda sırt ve omuz bölgelerine. Halsizlik, stres gibi rahatsızlıkları olanlarda yine sırt bölgesi.
Hormonal rahatsızlıklar, yavaş metabolizma, aşırı kilo: Kalp, karaciğer arkası ve sırttan mide ile bağırsak arkasına gelen noktalardan yapılır.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat sonrası 15-30 dakika yürüyüş çok faydalıdır. 4. hacamattan sonra en az 2 saat kadar bir şey yenilip içilmemeli, 2 saat sonra ise sirkeli su veya bal şerbeti içmek faydalıdır. 5. Hacamattan sonra 24 saat gerekmedikçe banyo yapılmamalı, mutlaka banyo yapılması gerekirse ılık suyla banyo yapılmalıdır.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Hacamat beslenme temelinde kırmızı et, kümes hayvanları ve balık gibi hayvan etleri yerine tahıllar, kuru baklagiller, soya, sebzeler, meyveler gibi bitkisel kaynaklı besinlerin tüketilmesi gerekir. PEYNİRİ, LOR PEYNİRİ, ÇÖKELEK, MARGARİN, TEREYAĞ, KAYMAK, MAYONEZ, KREMA, YUMURTA, BALIK, SUCUK, SOSİS, SALAM.
Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır. Omuzlar ve göğüs:Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, başağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Özellikle sırttan uygun noktalardan yapılan hacamat karaciğer temizliğinde çok büyük katkı sağlar. Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz. Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir.
Hacamat hiçbir yan etkisi olmayan son derece doğal bir tedavi yöntemidir. Geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemleri içinde hacamat hemen her türlü hastalığın tedavisinde rahatlıkla kullanılır ve fayda bakımından en üst sırada yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri