Hacamat en etkili psikolojik rahatlama yöntemlerinden birisidir, bunu stresi azaltarak yapar kişi stresi azaldığı için rahatlama sağlayacaktır. Anksiyete sorunu için çok etkili. sinirlilik halini yok eder. Sinirleri rahatlattığı için kişi uykusuzluk gibi sorunlarını da gidermiş olur.
Hacamat, özellikle kas ve bağ dokusu esnekliğini artırır, kas gerginliğini, stresini azaltır. Kas ağrısı, kas spazmı tedavisinde oldukça etkilidir. Sinirleri rahatlatan ve sakinlik sağlayan hacamat kronik uykusuzluk sorununa çözüm olur, rahat ve huzurlu uyku sağlar.
Baş ağrısı (Migren), boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda ense ve boyuna. Böbrek rahatsızlıkları olan hastalarda bel ve kuyruk sokumu bölgesine. Fıtık ve sırt ağrıları olanlarda sırt ve omuz bölgelerine. Halsizlik, stres gibi rahatsızlıkları olanlarda yine sırt bölgesi.
Unutkanlık, dikkat eksikliği ve baş ağrılarında kafa hacamatı çok faydalıdır. Hacamat, çocukların gelişiminde, gençlerde ise daha dengeli bir ergenlik geçirmelerine yardımcıdır. Metabolizmayı düzenleyerek, sindirim sitemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur. Detoks etkisiyle psikolojik rahatlama sağlar.
Sempatik sinir sisteminin yeniden dengeleyerek, kandaki stres hormonu salınımını azaltarak zihni yatıştırır. Sedasyon yapar. Düzenli hacamat tedavisi olanlarda depresyon, uykusuzluk vb hastalıklar pek görülmez ya da hafif atlatılır.
İlgili 28 soru bulundu
Kafa arkası: psikolojik problemlerin tedavisinde. Baldırlar: sedef ve böbrek hastalıklarının tedavisinde uygulanmaktadır.
İnsanın günlük yaşam konforunu olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren panik atak probleminde kafa hacamatı iyi gelmektedir. Ancak tedavi öncesinde mutlaka kesin tanının konulması gerekmektedir.
Anksiyete sorunu için çok etkili. sinirlilik halini yok eder. Sinirleri rahatlattığı için kişi uykusuzluk gibi sorunlarını da gidermiş olur.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
Beyin fonksiyonlarının canlanmasına yardımcı olur. Psikolojik hastalıklar, karaciğer, eklem ağrıları, bel boyun fıtıkları, kalp rahatsızlıkları gibi kronik hastalıkların tedavisini destekler. Gözün görme işlevinin artmasında da etkilidir. Baş ağrısı, dikkat kaybı ve unutkanlık gibi durumlarda da etkilidir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
Akciğer, safra, tansiyon, bağışıklık sistemi, panik atak, evham, vesvese gibi rahatsızlıklar için kalbin arka bölgesine hacamat yapılır.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Detoks amacı ve hastalıklardan korunma amacıyla yapılacak uygulamalarda öncelikle vücudun ana çöplük merkezi olan sırt bölgesinin temizlenmesi gerektiği ve sonrasında devam eden seanslarda ve kişinin hastalıklarına göre hekimin belirleyeceği şekilde baş bölgesi ve vücudun diğer kısımlarından hacamat uygulaması ...
KALP HASTALIKLARI VE KAN DOLAŞIMI PROBLEMLERİ
Kalpteki tıkanıklıklar, çarpıntı, katle sıkışma hissi ve göğüs kafesinde ağrı hissi şikayetlerinde hacamatın önemi büyüktür. Kan dolaşımı ve damar problemlerinde de hacamatın önemi çok büyüktür.
Ağrıları giderir. Bilhassa boyun tutulmaları, kulunç ağrıları ve kireçlenme ağrıları gibi. •Psikolojik bir takım rahatsızlıklarda sinir sistemlerini rahatlatır. Bel ve boyun fıtığı durumlarında fıtık bölgesini rahatlatarak, ağrının azalmasına yardımcı olur.
Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz, Hacamat, yanık, egzama, varis yarası ve diğer yaraların, benlerin, vitiligonun üzerine yapılmaz, Dinç ve kuvvetli olanlar hariç olmak üzere, 60 yaşın üzerinde olup da hayatında hiç hacamat yaptırmamış olanlara hacamat yapılmaması daha uygundur.
Panik Atağı yenmenin 2 yolu; Psikanalitik Psikoterapi ve ilaç tedavisidir. Aynı kolonları çürüyen bir binanın güçlendirilmesinde sıva ve destekleyici demirlerle işlem sırasında destek olması gibi ilaç tedavisi de psikoterapi süreci içerisinde destekleyici olarak görülür.
Hacamat hiçbir yan etkisi olmayan son derece doğal bir tedavi yöntemidir. Geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemleri içinde hacamat hemen her türlü hastalığın tedavisinde rahatlıkla kullanılır ve fayda bakımından en üst sırada yer alır.
Akupunktur tekniğinde olduğu gibi deri üzerinde, beyin ile organlar arası iletişimi sağlayan enerjiyollarındaki akımı düzenler. Kafadan düzenli hacamat unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir. Özellikle çocuk yaşlarında kafadan hacamat beyin kapasitesini maksimum kullanma yönünde yardımcıdır.
Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır. Omuzlar ve göğüs:Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, başağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri