“İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı”, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. İng. 160 öğrencileri için, yazılı sınav süresi 240 dakika; İng. 140 öğrencileri için, 210 dakikadır. Sözlü sınav ise; sınavın ertesi günü gerçekleştirilir ve toplam 8 saatte tamamlanır.
ODTÜ, Hacettepe, Boğaziçi gibi üniversitelerde ciddi anlamda zor. Ancak Anadolu Üniversitelerinde orta ve kolay seviyedir. ➖Muafiyet sınavını geçemezseniz Yabancı Diller Y.O'da sınavdan kalan tüm öğrencilerle ortak ders alınır.
Muafiyet sınavında başarı notu meslek olarak yabancı dil alanlarından birini seçen öğrencilerin kayıtlı olduğu programlar ile tamamen yabancı dilde eğitim yapan programlar için 100 üzerinden en az 65; kısmi zamanlı ve isteğe bağlı hazırlık programları için 100 üzerinden en az 55'tir.
(6) Yabancı dil hazırlık eğitiminde başarı notu, 100 üzerinden en az 65'tir. Zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi Page 2 MADDE 7 – (1) Yabancı dil hazırlık eğitiminin zorunlu olduğu programlara kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt yaptırdıkları akademik yılın başında muafiyet sınavına girerler.
Hazırlık Sınıfı Geçme Sınavı Hangi Seviye? Üniversitede direk bölümden başlamak için yapılan İngilizce hazırlık sınavı için minimum B2 seviyesinde olması gerekmektedir. B2 seviyesi, öğrencinin direk bölüm derslerinden başlayabilmesi için uygun seviyedir.
İlgili 45 soru bulundu
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Dersleri düzenli takip ederseniz hazırlık sınıfında çok güçlük çekmezsiniz. Ancak sene sonunda gerçekleşen hazırlık atlama sınavını geçmek için kesinlikle ek çaba ve disiplinli çalışmaya ihtiyacınız olur.
Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokulların çeşitli bölümlerinde eğitim-öğretim dili; tamamen (%100 oranında), kısmen (%30 oranında) yabancı dil veya Türkçe olarak tanımlanmaktadır. Söz konusu yabancı diller ise, İngilizce, Fransızca ve Almancadır.
“b) Harf notu karşılıklarına göre; 1) F1: Devamsızlık nedeniyle genel sınava ve bütünleme sınavına girme hakkı yok, başarısız, 2) F2: Genel sınava veya bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız, 3) F3: Genel sınava veya bütünleme sınavına girdi, başarısız, anlamına gelir.” “(4) Ders başarı notu F2 ...
Bildiğiniz gibi Yüksekokulumuzun sorumluluğunda olan gerek hazırlık gerekse hazırlık sonrası yabancı dil derslerinin tüm dönem sonu yeterlik, genel ve bütünleme sınavları çevrimiçi olarak yapılacaktır.
100 puan üzerinden en az 70 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılır ve yerleştikleri bölümün birinci sınıfında öğrenime başlarlar. - Muafiyet sınavına girmeyen veya sınavda başarılı olamayan öğrenciler, hazırlık sınıfında eğitime başlarlar.
Bu öğrenciler ancak hazırlık öğrenimi gördükten sonra muafiyet / yeterlik sınavına girebilirler. Muafiyet sınavı A1-A2-B1 seviyelerinde uygulanmaktadır. Sınav geçiş notu ise 60 tır. İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı örnek Seviye Tespit Sınavını indirmek için tıklayınız.
Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir. Lakin sınavı geçemeyen öğrenci üniversitenin yabancı dil ağırlıklı bir eğitimine tabi tutulmaktadır.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
En uygun seviyenin belirlenmesi için bu sınava mutlaka girilmesi gerekir. İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrenciler, en alt seviyeden eğitimlerine başlarlar. Sınav saati ve yeri hakkında duyuruların, Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasındaki duyurular bölümünden takip edilmesi gerekir.
Cevap 9:Düzey Belirleme Sınavına girmek zorunludur. Sınava girmeyen öğrenciler İngilizce Hazırlık Programında en alt seviyeye yerleştirilirler.
Evet, eğitim dili %100 İngilizce olsa bile, ortak zorunlu Türkçe derslere katılmak zorundasınız. Ayrıca eğitim süresi boyunca hastalarla ve diğer hastane çalışanlarıyla Türkçe iletişim kurmanız gerekmektedir.
** HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TÜRKİYE'DEKİ RESMİ TOEFL IBT TEST MERKEZLERİNDEN BİRİDİR.
Ders kayıt programı, üniversitemiz öğrencilerinin ders ekleme/silme ve şube güncelleme işlemlerini Hacettepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Yönetmeliği 'ne göre internet ortamında yapmalarına olanak sağlar. * Hazırlık sınıfında okuyacak öğrenciler de “Ders Kayıt Programı”'ndan ders kayıtlarını yapacaklardır.
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
NOT: Zorunlu hazırlık programındaki öğrenciler için Haziran ayında yapılan Bahar Yeterlik Sınavından geçme notu en az 70'tir. İsteğe bağlı hazırlık okuyanlar için ise en az 60'tır.
Hazırlık atlama sınavında başarılı olmak için 60 ve üzeri puan almak gerekir. Bu puanlama, üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. Kendi üniversiteniz için geçme notunun ne olduğunu okulunuzun web sitesinden ya da yetkili kişilerden öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri