Keçiboynuzu Balı Nasıl Tüketilir? Keçiboynuzu Balı genel olarak kahvaltılarda ekmek üzerine metal olmayan bir kaşıkla sürerek yiyebilirsiniz.
Keçiboynuzu ağaçlarının olduğu bölgelerden arıların elde ettiği keçiboynuzu balı, kendine özgü yoğun bir kokuya ve keskin bir tada sahiptir. Keçiboynuzu balının tadını etkileyen etmenler; iklim koşulları, toprak türü gibi etmenlerdir.
Genellikle kahvaltılarda tüketilmesi tercih edilen keçiboynuzu unu, hastalıklara karşı direnç sağlar. Süt, yoğurt, bal ve pekmezle karıştırarak tüketebilirsiniz.
Özellikle de kış aylarında bağışıklığı güçlü tutmak için önemlidirler. Bağışıklığı doğal bir şekilde desteklemek ve vücut direncini arttırmak için bal ve keçiboynuzu karışımlarına başvurabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Sağlıklı besinleri lezzetli tatlara dönüştüren BEE'O, potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve demir mineralleri bakımından zengin olan keçiboynuzunu balla bir araya getirdi. Kış aylarına yaklaşırken; propolis ve keçiboynuzu yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı oluyor.
Sindirim sistemi problemlerine iyi gelerek midedeki şikayetleri azaltır. Diş etlerinin güçlenmesini sağlar. İçerisindeki E vitamini sayesinde anemi ve kansızlığa karşı kullanılır. Vitamin ve mineral açısından da zengin olan keçiboynuzu pekmezi, kalsiyum deposudur.
Tam anlamıyla enerji deposu olan keçiboynuzu, cinsel isteksizliği ortadan kaldırarak cinsel gücü arttırmaktadır. Ayrıca, sperm azlığında da etkili rol oynamaktadır.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir. Keçiboynuzu özünü su ile karıştırıp, meyve suyu gibi tüketmeniz de mümkün.
Sadece keçiboynuzu ağacının nektarından elde edilmiştir. Ekim – Kasım aylarında balı tamamen olgunlaşan çerçeve peteklerden modern yöntemlerle süzülerek elde edilmiş katkısız harnup balıdır. Organik yöntemlerle üretilmiştir.
Vücutta normal oksijen taşınımına katkıda bulunur. Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Hücre bölünmesinde görevi vardır. Çocukların normal bilişsel gelişimine katkıda bulunur.
Nefes açıcı olması, göğsü yumuşatması, özellikle sigara tiryakilerinde akciğerleri temizlemesi gibi faydaları vardır. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit, zatürre, astım, egzama, mide hastalığı olanlara özellikle tavsiye edilen bir baldır. Grip ve öksürüğün kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir. Sperm sayısı az ve hareketsiz olanlar için önerilen bir kürdür.
Kara buğday balı öksürük için daha etkilidir. Kara buğday balının kuvvetli bakteri öldürücü özelliği vardır. Özellikle enfeksiyonlara bağlı öksürüğe balın faydası olabilir.
Erkeklerde iktidarsızlığa karşı kür şöyle: Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre klorsuz suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atın. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3 dakika kaynatın. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve 20 dakika dinlendirin.
Keçiboynuzunun bilinen yaygın bir yan etkisi olmamasına rağmen uzmanlar, bu bitkinin günlük sınırlı miktarda tüketilmesini öneriyor. Çünkü meyvenin içerdiği yüksek etkili bileşenler, gerekenden fazla tüketildiğinde pek çok doğal besin gibi istenmeyen etkilere yol açabiliyor.
Hünnap Keçiboynuzu Özü Nasıl Elde Edilir? Hünnap Keçiboynuzu Özü, Keçiboynuzu ağacının meyvesi olan Hünnap'ın özünden elde edilen doğal bir üründür.
Öğün aralarının yanında aç karnına yenen doğal keçiboynuzu uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Böylece diyet yaparken daha kolay bir şekilde kilo vermenize imkan verir. Bilindiğinin aksine keçiboynuzunu tek başına yiyerek zayıflamak mümkün değildir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
Cinsel gücü önemli düzeyde artırmasıyla bilinen tahin pekmez, bu konuda adeta baş tacıdır.
Keçiboynuzu, diyabetle savaşır. Kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltmaktadır ve bu bakımdan da şeker hastalığına karşı önemli bir antioksidan görevi görmektedir. Bunun yanı sıra keçiboynuzu, şeker hastalığının sebep olduğu halsizlik ve sürekli uyku halinin de önüne geçmek için faydalıdır.
Yapılan çalışma gereği, kan kolesterol düzeyi normalin üzerinde olan kişiler 2 ay boyunca çiğ şekilde 10 gram keçiboynuzu unu tüketti. Su, süt veya yoğurda atılarak keçiboynuzunun 2 ay tüketilmesi sonucunda değerlerin normale döndüğü gözlendi.
Keçiboynuzu Pekmezinin Sağlığa Faydaları
Demir Eksikliğini Giderme: Özellikle demir eksikliği olan bireyler için pekmez, demir kaynağı olarak kullanılabilir. Yüksek demir içeriği, bu mineralin eksikliğini gidermeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri