Cevap: 1 ayda 20 gün okula gelir.
1 Ay ⇒ 28 Gün Varsayarsak, 28 / 7 ⇒ 4 hafta vardır. Bunların 5 gününde okula gidiyoruz, geriye kalan 2 gününde de hafta sonu tatili var.
Bir yılda ortalama 180 Gün okula gidiyoruz. 2022-2023 Eğitim Yılında 160 gün okula gidildi. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 180 gün okula gittik.Tatiller hariç yaklaşık 6 ay okula gidiyoruz.
4 x 5 ⇒ 20 gün okula gidiyoruz. 4 ay boyunca 20 x 4 ⇒ 80 gün okula gideriz. 4 x 2 ⇒ 8 gün tatil yapıyoruz. Diğer kalan günler okula gidiyorsak ⇒ 28 - 8 ⇒ 20 gün okula gideriz.
Okulların haftada 4 gün olacağı beklentisi Avrupa ülkelerinde 4 günlük çalışma sisteminin denendiğini duyan birçok vatandaşın bu sistemin Türkiye'de uygulanıp uygulanmayacağını merak etmesi üzerine oluştu. Okullarda haftanın 5 günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) eğitim ve öğretim devam etmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
4 gün okul 3 gün tatil kararı alındığına dair asılsız haberler ortaya atılsa da henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin olarak bir açıklama gerçekleştirilmedi. Bu nedenle 4 gün okul 3 gün tatil onaylanan bir karar değildir.
Öğrencilerin haftada 5 gün okula gitmesi zorunlu olacak ve geçen yıllarda olduğu gibi devam zorunluluğu olacak. Özürsüz/raporsuz yüz yüze eğitime katılmayan öğrencilerin devamsızlık verileri sisteme işlenecek.
Cevap. Tatlım işlemleri yaparız ve sonucu 90 olarak buluruz...
Avrupa'da bazı ülkelerde, İspanya, Belçika, İzlanda, Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Almanya, Danimarka ve Finlandiya gibi, haftada 4 gün mesai uygulaması bulunmaktadır. İzlanda, İngiltere ve Norveç gibi ülkeler şimdi de 4 gün okul, 3 gün tatil uygulamasına geçiyor.
Ülkeler arasında dönem ve ara tatil sayıları ile yaz tatili uzunluğu da farklılık göstermektedir. Ülkemizde bir ders yılı, iki dönem hâlinde yaklaşık 180 iş günüdür. Dönemler arasında iki haftalık ara tatil ve dönem sonunda da yaklaşık üç aylık yaz tatili mevcuttur.
cevap 74 olur geriye kalan 2 günü de ekliyoruz ve cevap 76 oluyor. öğrenci toplam 76 gün okula gitmiş.
Ders yılının 180 iş gününden az olmaması esastır. Ancak 180 inci iş gününün hafta arasına rastlaması durumunda ders yılının bitim tarihi, haftanın son iş gününe kadar uzatılır.
2021 Eylül ayı itibariyle 69 – 70 – 71 aylık çocukların okul kayıtları bir yıl ertelenebilir (Anne yada babası dilekçe verecek). Bu çocuklar isterlerse ana sınıfına gidebilirler. 2021 Eylül ayı itibariyle 66 – 67 – 68 ayını tamamlayan çocukların velileri isterlerse dilekçe ile 1. sınıfa kayıt ettirebilir.
Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir. 72 aydan daha büyük çocuklar için okul kaydı zorunludur.
Merhaba, Eylül'den Ocak'a kadar yaklaşık 100 gündür. İkinci dönem de yaklaşık 80 gündür. Böylece 180 okul gününü tamamlamış oluruz.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Bu soruya verilecek cevap tabi ki göreceli bir kavram, asıl cevap kime göre? Neye göre? Şimdi kaç saat ders çalışmalı sorusuna gelirsek, günde 4-5 saat yapılacak çalışma hedeflerimize ulaşmada yeterli olacaktır.
Doğrulanmış Cevap
1 yıl:52 haftadan oluşur. 55-52:3. hafta kalır.
Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür. Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir.
Öğrenciler, haftanın 4 günü işletmede çırak olarak çalışıyor, 1 gün ise okula gelerek akademik dersleri alıyorlar.
Bundan 83 yıl önce, millî ve iktisadî bağımsızlığın bir ispatı olarak görülen Cuma tatili uygulaması son buldu. Hafta tatilleri pazar gününe alındı. Hemen ardından Yahudilerin hafta tatili olan cumartesi günleri yarım gün tatil edildi; 1974 yılında ise, cumartesi tatili tam güne çıkarıldı.
Okullarda haftanın 5 günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) eğitim ve öğretim devam etmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri ise resmi tatildir.
Tam gün eğitimle öğrenci esnek bir şekilde yayarak daha rahat bir eğitim alır. Böylelikle öğrenme - öğretme süreçleri daha başarılı olur. Öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimi için öğrencinin uykusunu alabilmesi ve sağlıklı beslenebilmesi için tam gün eğitim sistemine geçilmelidir.
Öğrencilerin okula düzenli olarak devam etmeleri zorunludur. Günlük toplam ders saatinin 2/3' ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri