Tuzla suyu karıştır. Tuzla suyu karıştır ve bu karışımı, mineral birikmesini gidermek için kullan. Tuz, ovma tozu görevi görür ve lekeyi parçalayabilir. Karışımı lekeli yere sür ve temiz bir bez kullanarak dairesel hareketlerle ovala. Bitince, tuzlu su kalıntısını temizlemek için camı iyice durula.
Bölgeye beyaz diş macunu uygula.
Diş macununu cama sürüp lekelere nüfuz etmesini bekle. Bir fırça, havlu ya da sünger kullanarak hafifçe ov. Camdaki diş macununu suyla temizle. Camı suyla ya da her zaman kullandığın bir cam temizleyiciyle temizle.
Sirke çözeltisini kuru bir havlu ile silin. Bölgeye sirke çözeltisi veya sade su ile bir kez daha temizledikten sonra kurulayın. Sirkenin cam üzerinde kurumasına izin vermeyin. Limon suyu sirke ile aynı asidik özelliklere sahiptir ve aynı derecede etkilidir.
Bulaşık sıvısı ve beyaz sirke
Camlarda lekeye sebep olan şey aslında sudaki minerallerdir. Sİrke ile bunları biraz baskılayarak kireç lekelerini uzaklaştırırız. Bir tas ılık suya sıvı bulaşık deterjanı ve beyaz sirke eklemeni hem parlaklık verecek hem lekesiz bir temizlik elde etmeni sağlayacaktır.
Elma sirkesi suyla seyreltildiğinde spray ile sıkılıp silindiğinde kesinlikle daha başarılı sonuç veriyor.
İlgili 24 soru bulundu
Limon suyu: Limon suyu da kurumuş kireç lekelerini çıkarmak için etkili bir yöntemdir. Bir limonun suyunu sıkın ve lekenin üzerine dökün. Yaklaşık 10-15 dakika lekeyi bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
Beyaz sirke güçlü bir dezenfektandır. Cam ve pencere temizliği için oldukça etkilidir. 3 bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırın. Karışımı cama püskürtün. Toz tutmayan bez yardımıyla camı silin.
Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın. Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz.
Karbonat ve Su Karışımı: Karbonat doğal temizleyici olduğu için camdaki kaynak lekesi temizliği için kullanılabilir. Karbonat ve suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu lekenin üzerine uygulayın ve bir süre bekleyin. Daha sonra lekeyi yumuşak bir bezle silin.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Bir miktar sıcak su içerisine bir miktar bulaşık deterjanı katın. Daha sonra bir bez ya da sünger yardımıyla bu karışımı ocağın üzerine uygulayarak ocağı temizleyin. Temizledikten sonra ıslak bir mikrofiber bez ile durulayın ve kuru bir bez ile ocağı kurulayın.
Lekeli bölgelere kesilmiş limon dilimleri sürülebilir veya kaynatılmış sirke ile silinebilir. Camların buğulanmaması için gliserine batırılmış bez ile silinmelidir. Bir türlü çıkarılamayan lekeler için pencerenin marka firması aranıp yardım alınabilir.
Tuzla suyu karıştır.
Tuzla suyu karıştır ve bu karışımı, mineral birikmesini gidermek için kullan. Tuz, ovma tozu görevi görür ve lekeyi parçalayabilir. Karışımı lekeli yere sür ve temiz bir bez kullanarak dairesel hareketlerle ovala. Bitince, tuzlu su kalıntısını temizlemek için camı iyice durula.
Camdaki buğu lekesi nasıl çıkar? Bu noktada akla gelen ilk yöntem araç klimasını çalıştırmak oluyor. Aracınızın klimasını ön cama ve yan camlara doğru yönlendirerek kısa bir süre çalıştırdıktan sonra camdaki buğulanmaları ortadan kaldırabilirsiniz. Buğuyu yok etmenin bir diğer yolu da camları hafifçe aralamak.
Kireç çözücü cama zarar verir mi? Kireç sökücü ürünlerimiz asla cam yüzeylere zarar vermez.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Sirke, karbonat ya da limon ile cam silme suyu hazırlayabilirsiniz.
2-SİRKE İLE TEMİZLEME
Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi. Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Suya az bulaşık detarjanı(parlaklık için) , çamaşır suyu koy. Islak bezle sil ardından kurumadan kuru pamuklu bezle (eski atlet olur) kurula.
Cam silerken mutlaka camların çizilmesini engellemek için yumuşak bir bez kullanmalı ve lekeleri çıkarmak için sirke ya da limon suyu gibi doğal yöntemler uygulamanız sonucunda cam temizliği yaparken lekeleri de çıkarmış olacaksınız.
Cam silerken mutlaka mikrofiber bez veya cam silme aparatı kullanın. Silmiş olduğunuz camda leke veya su damlası kalmaması için bu ürünlerin kullanımı şarttır. Seçmiş olduğunuz temizlik aparatları ile camınızı silerken, doğru yönde ve doğru şekilde camınızı temizlediğinizden emin olun.
oluşan yağların temizliğinde ve jant temizliğinde! Otomobil, motosiklet, bisiklet gibi araçlarda oluşan yağların temizliğinde ve jant temizliğinde! Masa, sandalye ve PVC pencere gibi plastik yüzeylerde! Masa, sandalye ve PVC pencere gibi plastik yüzeylerde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri