Adım 1: Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin ve Cihaz Bakımı/Cihaz Bakımı'nı seçin." Adım 2: Devam etmek için Stoklama > İlerlendi'yi seçin. Adım 3: "Taşınabilir" depolama menüsü altında SD Kartı seçin. Adım 4:"Biçimlendir" düğmesine basın, beraberindeki mesajı okuyun ve "SD Kartı Biçimlendir"i seçin.
SD kartınıza erişmek için Google Fotoğraflar izni yoksa, kartınızdaki fotoğrafları silemezsiniz. SD kart erişim izinlerinin nasıl ayarlanacağı aşağıda açıklanmıştır. Önemli: En son Google Fotoğraflar uygulama güncellemesini kurduğunuzdan emin olun.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Uygulamaları bellek kartına taşımak için
Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. Bellek kartına taşımak istediğiniz uygulamaya dokunun. Depolama öğesine dokunun. Uygulama depolandığı yeri değiştirmeyi destekliyorsa DEĞİŞTİR düğmesi görüntülenir.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Hafıza kartı, memory card ya da flash memory card olarak adlandırılan ve çeşitli medya dosyalarını (fotoğraf, video veya belge) depolandığı bellek biçimidir. Hafıza kartı içerisinde genel olarak fotoğraf, video, müzik ve diğer veriler depolanır.
Hafıza kartında bir şey silinir mi? Zaten sıfırlama menüsünde sd kartı sil diye bir seçenek var onu işaretlersen sd kartı siler. Sıfırlama sonrası, smsler telefona kayıtlı rehber, oyun ve uygulamalar kısacası telefon hafızasına kayıtlı herşey silinir. Sim karttaki kayıtlar silinmez.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Yöntem 1: Dosya Gezgini'nde Gizli Öğeleri Kontrol Edin
Adım 2: Dosya Gezgini'ni açın ve Klasör Seçenekleri'ne ve ardından Görünüm sekmesine gidin. 'Gizli öğeler' seçeneğini bulun. Adım 3: Açılır menüden Gizli Öğeler'i seçin. Böylece gizli verilerinizi bir SD kartta görebilirsiniz.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Her ne kadar iPhone'larda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda hafıza kartları sayesinde kapasiteyi artırmak mümkün. Böylece dahili depolama alanına ek bir çözüm üretilebiliyor. MicroSD hafıza kartı, kapasiteyi artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri.
Ayarlar >> depolama >> aşağı kaydırın ve “Çıkar”ı seçin. b . SD kartınızı çıkardıktan sonra SD kartı cihazınızdan çıkarın.
16 GB veya 32 GB hafıza kartları: Küçük dosyalar için uygun. 64 GB hafıza kartı: HD videolar için uygun. 128 GB veya daha yüksek kapasiteli hafıza kartları: Yüksek çözünürlüklü medya dosyaları için uygun.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri