Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir. Bazı benler lazerle de çıkarılabilir, ancak genellikle bir seanstan daha fazla işlem yapmak gerekebilir. Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında sürer ve tek ziyarette yapılabilir.
Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir. Kızarıklığın iyileşerek cilt ile aynı tona ulaşması 1-6 ay arasında gerçekleşir. Tedaviden sonra uygulama yapılan bölge kısa sürede iyileşir ve işlem yapıldığı belli olmaz.
İzle sonuçlanabilecek cerrahi ben aldırma işlemi tamamen zararsızdır. Kötü huylu ve riskli benler mutlaka vücuttan uzaklaştırılmalıdır. Eğer riskli benler vücutta kalmaya devam ederse , hastalık ilerleyerek yayılabilir ve tedavisi mümkün olmayan aşamalara taşınabilir.
Ben Aldırma İşlemi
Ben aldırma ameliyatı lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bu sayede hasta ameliyat sırasında herhangi bir şekilde ağrı veya acı hissetmemektedir. Anestezi küçük iğneler ile benin çevresine ve altına uygulanır.
Lazerle Ben Tedavisi Nasıl Yapılır? Uygulama öncesinde lokal anestezik kremle cilt uyuşturulur, bu sayede hasta ağrı hissetmez. Uygulama süresi 15- 20 dakika kadardır. Benler çok sayıda olsa bile lazer tedavisi ile tek seansta alınabilmeleri mümkündür.
İlgili 39 soru bulundu
Alınan benler, cerrahi yöntem ile kesiklerek tamamen çıkartılır bu nedenlede aynı ben lekesinin yeniden belirmesi olanaksızdır. Fakat benleri oluşturan bazı sebepler ile başka bölgelerde ya da operasyon yapılan alana yakın yerde yeni benler görülebilir.
Ben aldırma oldukça güvenli bir işlemdir. Bazen, işlem sırasında hafif kanama olabilir, ancak kolayca durdurulabilir. Benin alındığı bölgede birkaç gün içinde kaybolacak hafif bir kızarıklık ya da kaşıntı hissi yaşayabilirsiniz. Enfeksiyon görünme riski oldukça düşüktür.
Ben aldırma işlemi çok kısa sürmektedir ve pansuman gerektirmemektedir. Bireyin gündelik hayatına da etki etmez. Ben alma işleminin ardından ben bölgesinde 3 gün kadar sürecek olan pullanma, sonra hafif pembelik görülür. Ardından da bu pembelik cilt rengiyle uyumlu hal alır ve iz bırakmadan iyileşir.
Çeşitli sebeplerle ben aldırmayı düşündüğünüzde en etkili ve ağrısız yöntem lazerli ben tedavisi işlemidir. Vücudunuzun herhangi bir yerindeki benler estetik olmayan görünüme sahip olabilir, size gün içinde rahatsızlık verebilir ya da tıraş sırasında zorluk çıkarabilir.
Ben aldırma işlemi uygulamasından sonra benin sahip olduğu derinlik ve kullanılan tekniğe bağlı olarak iz kalabilir. Benin derinliği fazlaysa tedavinin 6 veya 8 hafta aralıklarla yapılması önerilir. Bu sayede 2 ile 3 seans aralığında yapılacak uygulamadan sonra ciltte iz kalmaz.
Dikişler alınan bölge veya yaşa göre 1-2 hafta içinde alınır. Cerrahi olarak çıkarılma sonrası özellikle yüz bölgesinde iz kalmaması ya da mümkün olduğunca az kalması önemlidir.
Kabarık benler cilt ile aynı düzeye gelene kadar cihazla işlem yapılır. İşlem sonrasında belli belirsiz küçük bir iz kalır, sohbet mesafesinden belli olmayacak düzeydedir. İlerleyen zamanda ise bu izde ortadan kaybolabilir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Ne zaman banyo yapabilirim? Kapalı bel fıtığı ameliyatı sonrası ortalama 3-4 gün, açık ameliyat sonrası ise yaranın büyüklüğüne ve durumuna bağlı olarak en az 10 gün süreyle, yara yerine su değmesi, yara iyileşmesini bozacağı için istenmez.
Hangi Benler Lazer ile Alınır
Ciltten kabarık olmayan, yüzeysel benlerde lazer tedavisi tercih edilir. Lazer ile ben tedavisi yapılabilmesi için benin kesinlikle iyi huylu olması gerekir.
Eğer sağlık durumunuz elverişliyse ve geçmişinizde ben aldırma işleminin uygulanmasına yönelik bir sıkıntı yoksa rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Ancak yine de ciddi bir durum teşkil etmeyen, estetik amacı ile yapılan ben aldırma işlemlerinde 18 yaşını olunmasını öneriyoruz.
Özellikle; yüz, boyun, kol ve bacak bölgeleri dışarıdan görünüyor oldukları için kişide daha fazla rahatsızlığa sebep olur. Kanser bulgusuna bağlı olarak benlerin alınması gerekebilir. Bu durumda yapılması gereken patolojik inceleme için ise benlerin kesinlikle alınması gerekir.
Et beni çoğunlukla zararsızdır ve kansere doğru ilerlemez. Ancak bazı kişiler, özellikle et beni yüz gibi görünebilir bir yerdeyse, et beninden kozmetik olarak rahatsız olabilir. Bu gibi durumlarda et beni, dermatologlar ve estetik cerrahlar tarafından güvenli bir şekilde vücuttan uzaklaştırılabilir.
Lazerle ben aldırma işlemi birkaç dakika süren, tehlike arz ettirmeyen bir işlemdir. Ben sildirme veya ben aldırma olarak bilinen bu tedavi yöntemi için cildiye uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
Ben çıkarma işleminde lazer mi, ameliyat mı? Ben çıkarma işleminde, basit ve küçük benler için dermatologlar tarafından kullanılan lazer tedavisi kullanılabilir. Şüpheli ve büyük benlerin çıkarılmasında cerrahi olarak benlerin yok edilmesi tercih edilmelidir.
🤔 Hayır, yaş sınırı yoktur. İşlem sırasında hareketsiz ve.
Devlet hastanesi ben aldırma ücreti SGK kapsamında belirlenir, bu ücret için şu an 500 liradır. Bir tane dışındaki her ben için de 250 lira ücret alınır.
Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir. Bunun için dermatoskop denilen özel cihazlarla beniniz incelenir.
Kanserli benin görünümü nasıldır? :
Hafifçe kabararak çevreye dağılır. Sınırları düzensiz ve girintili çıkıntılıdır. Zamanla renk kahverengi ve siyaha döner. Zamanla üzerinde kabartılar oluşur.
Çoğu ben iyi huyludur ve tedavi gerekmez. Bazı iyi huylu benler ise cilt kanserine (melanom) dönüşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri