Üretime başlandığında ortalama 3,6 MB/s okuma ve 0,8 MB/s yazım hızına sahip iken, günümüz kartları 2 MB/s ile veri aktarabilmektedir. High-speed olarak nitelendirilen kartlar (SanDisk Ultra IV) ise 40 MB/s hızında okuma ve yazım yapabilmektedir.
UHS Hız Sınıfı içinde iki değer bulunmaktadır: U1 (UHS Hız Sınıfı 1): 10MB/s minimum yazma hızı U3 (UHS Hız Sınıfı 3): 30MB/s minimum yazma hızı
Daha önce fotoğraf için hız sınıfında yapılan sınıflama burada da geçerli. Her sembol, MB/s olarak minimum sürekli yazma hızına tekabül ediyor. Örneğin; V6 kart 6MB/s'lik bir minimum sürekli yazma hızına sahip, V10 ise 10MB/s'lik.
Uygulama Performans Sınıfında A1 ve A2 olarak adlandırılan iki değer bulunmaktadır. A1, minimum 1500 IOPS okuma ve minimum 500 IOPS yazma yapabilirken A2, minimum 4000 IOPS okuma ve minimum 2000 IOPS yazma yapabilmektedir. Hem A1 hem de A2, 10MB/s minimum sürdürülen yazma hızına sahiptir.
SanDisk'in Extreme Pro serisi yeni nesil microSD hafıza kartları, heyecan verici transfer hızlarıyla dünyanın en hızlısı.
İlgili 31 soru bulundu
Standart bir kart girişine sahip olan android telefonlar için microSD kart seçiminde; kartın takılacağı cihazın güncel olması, ne kadarlık bir hafızayı desteklediğinin bilinmesi ve hangi standarda uygun olduğu gibi önemli konular göz önünde bulundurulmalı.
SD Kart İçin Hangi Dosya Sistemini Seçmelisiniz? Uygulanabilirlik: Küçük SD kart, 32 GB veya daha küçük depolama alanına sahip USB sürücü, oyun depolama kartı vb. SD kart depolama alanınız 32 GB'tan küçükse ve kartta büyük dosyalar (tek bir dosya için 4 GB'den büyük) depolamayı planlamıyorsanız, FAT32 en iyi formattır.
SDXC (Secure Digital eXtended Capacity / Güvenli Dijital Ek Kapasite), Yüksek kapasiteye sahip geniş veri depolama çözümleri için yeni ve daha gelişmiş standarttır. Bunlar 64GB ile 2TB arasında değişen büyük depolama kapasitelerine sahip, yeni nesil yüksek performansa sahip hafıza kartlarıdır.
Ultra High Speed II kartlar ise genellikle 100mb okuma yazma hızı üzerini destekler.
V30 etiketiyle sunulan ürünler bu sertifikanın gereği olarak minimum 30 MB/S yazma hızını destekliyor. A1 sertifikalı ürünler okuma ve yazmada 1500/500 IOPS değerleri elde ederken A2 ile bu rakamların neredeyse üç katına çıktığı dikkatlerden kaçmıyor.
SD Card Association, 4K video çekimi için UHS Speed Class 3 (U3) ya da daha yükseğini önermektedir.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
16 GB veya 32 GB hafıza kartları: Küçük dosyalar için uygun. 64 GB hafıza kartı: HD videolar için uygun. 128 GB veya daha yüksek kapasiteli hafıza kartları: Yüksek çözünürlüklü medya dosyaları için uygun.
“Memory Card” ya da “Flash Bellek” olarak da bilinen bellek kartları, fotoğraf, müzik ve belge gibi birçok verinin harici olarak saklanmasını sağlayan donanımlardır.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
Ancak kullanım süresince SD kartı yanlışlıkla biçimlendirebilir veya bazı durumlarda biçimlendirmeniz gerekebilir. Örneğin, okunamayan/bozuk SD kartı onarmak, hafıza kartındaki virüsü temizlemek için veya SD kart dosya sistemi RAW olduğunu düzeltmek için depolama aygıtını biçimlendirmeniz gerekir.
Bir SD kartı ve USB sürücüsü olsun, depolama alanı kabul ederken, SD karta, Fat32 veya ExFAT formatı yerine ext4 veya f2fs formatı kurulur.
Telefon Hafızası Arttırma Konusunda SD Kartlar
SD kart, diğer adıyla harici hafıza kartları cep telefonlarının daha hızlı bir şekilde çalışması için onları hafıza noktasından rahatlatacak küçük kartlardır.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Maksimum 1024 GB Hafıza Kartı (microSD) Kapasitesine Sahip Telefonlar. Hafıza Kartı Maks. Kapasitesi; Hafıza kartı takılabildiğini ve takılacak kartın kapasitesinin azami ne kadar olabileceğini ifade eder. Bu sayede, cihazdaki dahili depolamanın yetmediği durumlarda hafıza kartıyla kapasite arttırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri