Uygulamalar, dahili depolamaya veya harici SD karta yüklenebilir. Sınırlı dahili depolama alanı nedeniyle, daha büyük Uygulamaları harici SD karta yüklemeyi tercih edebilirsiniz.
Android cihazınızda SD kart ayarlarken taşınabilir depolama veya dahili depolama arasında seçim yapabilirsiniz. SD kartı taşınabilir depolamaya göre biçimlendirdiğinizde: Fotoğraf ve video gibi dosyaları SD karta kaydedebilirsiniz. Uygulamaları SD karta yükleyemezsiniz.
Ayarlar, Uygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın. Depolama, Değiştir yolunu izleyin. Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın. İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Uygulamaları bellek kartına taşımak için
Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun. Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. SD kartta sekmesine dokunun. Uygulamayı seçin, ardından SD karta taşı öğesine dokunun.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
16 GB veya 32 GB hafıza kartları: Küçük dosyalar için uygun. 64 GB hafıza kartı: HD videolar için uygun. 128 GB veya daha yüksek kapasiteli hafıza kartları: Yüksek çözünürlüklü medya dosyaları için uygun.
Hafıza kartı doğru tercih edildiğinde tabii ki telefonunuza zarar vermez. Ancak telefonunuzun hafızasının çok üstünde depolama alanına sahip bir kart tercih ederseniz bu durum telefonunuzun hızını yavaşlatabilir.
“Memory Card” ya da “Flash Bellek” olarak da bilinen bellek kartları, fotoğraf, müzik ve belge gibi birçok verinin harici olarak saklanmasını sağlayan donanımlardır.
Uygulamalar üzerine dokunun ve taşımak istediğiniz uygulamaları seçin. Şimdi, Kullanılan depolama > Değiştir > SD kartı seç üzerine dokunun.
Her ne kadar iPhone'larda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda hafıza kartları sayesinde kapasiteyi artırmak mümkün. Böylece dahili depolama alanına ek bir çözüm üretilebiliyor. MicroSD hafıza kartı, kapasiteyi artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri.
Adım 1 : Bekleme Arayüzünde Uygulamalar Menüsüne dokunun. Adım 2 : Ayarlar'a dokunun. Adım 3 : Depolama'ya dokunun. Adım 4 : Harici SD Kart anahtarını açın, SD kartı varsayılan depolama olarak ayarlayın.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Maksimum 1024 GB Hafıza Kartı (microSD) Kapasitesine Sahip Telefonlar. Hafıza Kartı Maks. Kapasitesi; Hafıza kartı takılabildiğini ve takılacak kartın kapasitesinin azami ne kadar olabileceğini ifade eder. Bu sayede, cihazdaki dahili depolamanın yetmediği durumlarda hafıza kartıyla kapasite arttırılabilir.
SD kart ise dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin adı olarak bilinir. SD kart kullanarak dijital aygıtların veri depolama kapasitesini arıtabilir ve bu sayede daha fazla veri kaydedebilirsiniz. Dijital cihazlarda dahili veri kaydetme kapasitesini artırmak için SD kart kullanmanız gerekir.
Maksimum 32 GB hafıza kartı kapasitesine sahip olan MicroSDHC modelleri SDHC / SDXC formatlarını destekleyen cihazlarda kullanabilirsiniz. MicroSDXC ürün çeşitleri, minimum 32 gb micro sd, maksimum 2 TB kapasite ile satışa sunulur.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
Eğer şu sıralar yeni bir telefon satın almak istiyorsanız, 128GB depolama alanı şu anda alabileceğiniz en düşük depolama alanı.
Android telefonlarda kullandığımız SD kartlar bilgisayarlarımızda kullandığımız harddisk veya flash bellekler gibi değiller. Kolayca cihazlar arasında aktarma işlemi yapamazsınız. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek veri kaybına veya sıfırdan bir düzen kurmanıza sebep olabilir.
Standart bir kart girişine sahip olan android telefonlar için microSD kart seçiminde; kartın takılacağı cihazın güncel olması, ne kadarlık bir hafızayı desteklediğinin bilinmesi ve hangi standarda uygun olduğu gibi önemli konular göz önünde bulundurulmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri