Milli Eğitim Bakanlığının Kurs Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır, Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 936 saatlik içerik 4 ay sürecektir.
936 Saat sürecek olan Çocuk Gelişimi Eğitimi ile Kamu ve Özel sektör kurumlarının talep ettiği 936 saatlik çocuk gelişimi sertifikasına sahip olabilirsiniz.
Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen yada öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.
0-72 ay çocuk gelişimi kursu ve sertifika programı, çocukların yaşamın ilk yıllarında gösterdikleri fiziksel, bilişsel, dil, sosyal-duygusal, cinsel ve ahlak gelişimlerini anlamak ve desteklemek için gerekli bilgi ve becerileri kazandıran bir eğitim programıdır.
Çocuk Gelişimi Kursları
Kurs sonucunda alınan sertifika ile anaokulu ve kreşlerde; öğretmen ve öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetimi altında erken çocukluk eğitim kurumlarında, çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirler. Sosyal Hizmetler'in zorunlu tuttuğu 1064 saatlik sertifikanın eğitimidir.
İlgili 18 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
Anaokulu yardımcı öğretmeni olmak için çocuk gelişimi alanında eğitim alınmalı ve çocuk bakımı alanında bilgi sahibi olunmalıdır. En az lise mezunu olmak, bu meslekte en çok aranan özelliklerden biridir. Anaokulunda yardımcı öğretmen olmak isteyen kişilerin üniversitede Çocuk Gelişimi Bölümü okuması da önemlidir.
Çocuk gelişim uzmanları, 0-18 yaş grubu normal gelişim gösteren çocuklarla birlikte, özel gereksinimli, akut ve kronik hastalığı olan veya risk altındaki çocukların zihinsel ve fiziksel ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunar.
Çocuk Gelişimi Bölümü, doğumdan onsekiz yaşına kadar çocukların (resmi ve gayri resmi) gereksinimlerinin saptanması, özel durumları bulunan çocukların gelişimine yardımcı olacak yetkin elemanların yetiştirilmesini amaçlayan eğitim programıdır.
Formasyon her bölüme özel verilmediği için farklı bölümden alınan formasyon sertifikasını çocuk gelişimi öğretmenlik atamasında kullanabilirsiniz.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ' NDEKİ KURSLARA KİMLER KATILABİLİR ? Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki herkes katılabilir. 18 yaşından küçükler, velilerin izniyle katılabilir. İlköğretim çağındakiler, devam ettikleri okul saatleri dışındaki serbest zamanlarda, istedikleri kursa devam edebilir.
Anaokulu ve kreşlerin yanı sıra , Diyanet İşleri Bakanlığının Okul Öncesi Eğitimleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Meslek Eğitim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve İsmek vb. kurumlarda Çocuk Gelişimi alanında çalışabilmektedirler.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Kurs sonunda alacağınız 940 saatlik Kamu Üniversitesi Onaylı Çocuk gelişimi bakımı sertifikası kurumlarda istenilen bir belgedir. Bu sertifika ile; Anaokullarında ve kreşlerde yardımcı öğretmen olarak çalışabilirsiniz. Bakıcı talebi olan ebeveynlerin tercihlerinde ilk sırada olursunuz.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Hastanede çalışan çocuk gelişimci; Çocuk Gelişimi Polikliniğinde görevlendirilir..
Anaokulu Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Anaokulu Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümleri'nden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
Yardımcı öğretmen olmak için Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lise gibi ortaöğretim kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında eğitim almak gerekir.
Çoçuk gelişimi öğretmeni atama puanları bu verilere göre düzenlenmiştir. Çoçuk gelişimi öğretmenliği atama puanları taban olarak 81 seviyesinden başlamıştır. 2 yıllık çoçuk gelişimi atama puanları da aynı seviyeden başlamaktadır.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Çocuk gelişimi hangi doktor bakar sorusunun cevabını çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları olarak verebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri