Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı taşra birimi olan Halk Eğitimi Merkezleri, halka mesleki ve sosyal-kültürel amaçlı bilgi, beceri kazandıran, kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirlerini artırmayı sağlayan birer yaygın eğitim kurumudur.
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 998 halk eğitimi merkezi, her ay 1 milyon vatandaşa kurs imkânı sunuyor. Vatandaşlar, 81 ilde 73 alandaki 3 bin 811 farklı kursa katılabiliyor.
Anayasadaki, “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır.” ifadesinden hareketle, eğitim öğretim faaliyetleri Millî Eğitim Bakanlığının gözetim ve denetiminde yapılmaktadır.
Bu kurumlar çeşitli alanlarda mesleki eğitim ve sertifika programları düzenlemektedir. Halk Eğitim Merkezleri: Türkiye genelinde bulunan Halk Eğitim Merkezleri, MEB onaylı birçok sertifika programı sunar. Bu merkezler, çeşitli alanlarda mesleki eğitim ve sertifika programları düzenler.
İlgili 32 soru bulundu
Milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda çalışan öğretmenler aşağıdaki kriterleri sağladıktan sonra okullarında ve halk eğitim de egzersiz ve kurs açabilirler.
tebrikler. bir çok il ve ilçede akşam sanat okulu olarak da hizmet veren devlet kurumu.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
HalkEğitim Merkezlerinden aldığınız belgelerle usta öğretici olunamamaktadır ayrıca işyeri açılamamaktadır. Ancak Diğer Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlardan Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler ise Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazanırlar.
Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez. Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.
MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.
Her kursun sonunda Yazılı ve Uygulamalı olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Bilgisayar kursları ve yabancı dil kursları kaç ay sürmektedir? Bilgisayar, Muhasebe ve yabancı dil kursları için kış dönemi 4 ay yaz dönemi ise 3 ay sürmektedir. Bu süre planlamaya göre değişebilir. .
Milli eğitim bakanı bünyesinde ilk olarak 1926 İlköğretim Genel Müdürlüğünde Talim ve Terbiye dairesine bağlı olarak kurulmuştur.
Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezlerinde kadrolu öğretmenlere görev verilirken 40 saat bütünlüğü aranacaktır (Öğretmen müfredat kapsamında 25 saat derse giriyorsa 15 saatte Halk Eğitim Merkezi kurslarında görev alabilecektir).
Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ' NDEKİ KURSLARA KİMLER KATILABİLİR ? Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki herkes katılabilir. 18 yaşından küçükler, velilerin izniyle katılabilir. İlköğretim çağındakiler, devam ettikleri okul saatleri dışındaki serbest zamanlarda, istedikleri kursa devam edebilir.
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632, yurt dışından da +90 444 0 632 hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bu konuyu detaylıca ele alacağız. Halk Eğitim Merkezi Kursları ÜCRETSİZDİR! Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi HEM'de verilen tüm kurslar tamamen ücretsiz olup isteğiniz dışında kimse sizden kayıt, öğretim ya da sertifika teslimi esnasında ücret talep edemez ve buna zorlayamaz.
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
( 6 ) (Değişik:RG-12/6/2021-31509) Kişiler başarı değerlendirmesi yapılmayan kurslara bir defa katılabilirler. Ancak başarı değerlendirmesi yapılan kurslarda başarısız olanlar aynı kursa en fazla bir defa daha katılabilirler.
(9) Kurslarda; teorik derslerde en fazla kırk, uygulamalı derslerde ise en az oniki kursiyer için bir öğretici görevlendirilir. (10) Kursların denetim ve gözetim işlemleri, Bakanlık ve MEB tarafından ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilir.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri