Kurslarda ne kadar devamsızlık hakkı vardır? Kurs süresinin %20'si kadar devamsızlık süresi vardır. (Örneğin 100 saatlik kurs için en fazla 20 saat devamsızlık yapılabilir.) Bu süreyi aşarsanız başarısız sayılırsınız ve belge alamazsınız.
Kurs ve etkinlikler için gerekli aday sayısı tamamlandıktan sonra, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce kursiyerlere bilgi verilir. KURS VE ETKİNLİKLERE DEVAM ZORUNLU MUDUR ? Kurslara kabul edilenler için devam zorunluluğu vardır. Kurs süresinin 1/5'i kadar devamsızlık gösterenlerin kaydı silinir ve belgesi verilmez.
Özürlü ve özürsüz devamsızlıkların toplamı modül süresinin 1/5 ini geçemez. (Devamsızlık süreleri her modül için ayrı hesaplanır.) Daha önce başarısız oldukları kursa tekrar katılmaları veya diğer kurslara devam etmek istemeleri hâlinde eğitim aldıkları ve başarılı oldukları modüllerden muaf tutulurlar.
Fakat bu durum olanların kurslara kabul edilmesi için en az 7 yeni kursiyerin kayıtlı olma şartı aranır. Madde 45) Eski yönetmelikte olduğu gibi bir kurs için en az 12 kişilik grubun oluşması gerekirken, kursun kapatılması veya ek onayla eğitime devam edebilmesi şartı 8 kişiden 7 kişiye düşürülmüştür.
Bu ders saatlerinden en az işlenmesi gereken 15 saat(günlük 3 saat) ve toplam süreçte işlenmesi gereken en fazla ders saati olarak örneğin 240 saat seçilirse 80 iş-kurs günü sonunda süreç tamamlanabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Sınavlardan geçmek için notun en az 50 puan olması gerekmektedir.
Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır. (12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.
Ancak ek ders ücreti karşılığı görevlendirilen eğiticiler tarafından açılan kursların, tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında ara tatillerde de devam ettirilmesinin uygun olacaktır.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak. Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak.
Mazeretsiz devamsızlık sildirme yapmak için herhangi bir yol yoktur. Fakat özellikle ailelerin açıklamaları ile birlikte dersleri iyi olan fakat devamsızlık yüzünden sınıf tekrarı alabilecek öğrenciler için okul idaresi inisiyatif alarak devamsızlığı silebilmektedir.
MADDE 13 - (1) Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir. yoklama defteri ve e-Kurs Modülüne işlenir.
26. maddede açıkça "haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez." ibaresi bulunmakladır. 26. maddenin, Kararın 5'inci ve 6'ncı maddelerinden bağımsız olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.
bir çok il ve ilçede akşam sanat okulu olarak da hizmet veren devlet kurumu.
Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Devlet Memurlarına; 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına ilişkin Yönelik Yönetmelik ile ders verebilme imkânı getirilmiştir.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
1. https://e-kurs.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Giriş yaptığınızda aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız: 2. “Kurs İşlemleri” sekmesinde yer alan “Kurs Öğrenci İşlemleri” ekranına ulaşınız. 3. “Kurs Öğrenci İşlemleri” ekranından üst menüde yer alan “Kapat” sütununa ulaşınız.
Bu nedenle; uygulamada birlik ve beraberlik sağlamak ve duraksamaları ortadan kaldırmak bakımından illerde hazırlanacak çalışma takviminde halk eğitimi merkezlerinin sadece ulusal bayram günlerinde 1 'er gün süreyle tatil edileceği belirtilecektir.
Yaz tatili boyunca sürekli açık olacak kurslara, okullar ve halk eğitim merkezi üzerinden başvuru yapılabilecek.
Usta öğreticiler, kadrolu ya da ücretli olarak çalışabilirler. Ancak ücretli olan kişiler haftanın 5 günü düzenli olarak çalışmazlar. Derslerine ve ders saatlerine göre çalıştıkları kurumda bulunurlar.
3. Valilik ve milli eğitim müdürlüğü tarafından kabul edilecek çok acil sebepler dışında kadrosuz usta öğretici, sözleşme bitim tarihinden önce tek taraflı olarak sözleşmeyi feshederek görevinden ayrılamaz, ayrıldığı takdirde 1 yıl kendisine kadrosuz usta öğreticilik görevi verilmez.
Memur-Sen'e bağlı Eğitim Birsen sendikası tarafından açılan mahkeme sonuçlandı. Yargıtay, usta öğreticinin 4857 sayılı Kanun kapsamında işçi sayılmadığı, statü hukukuna tabi olduğu, 4688 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak sendikaya üye olabileceğine hükmetti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri