Cep Anahtar, ileri güvenlik aracı olup mobil cihazlarda çalışan ve "Tek Kullanımlık Şifre" üreten ücretsiz bir uygulamamızdır. İnternet Şubeye girmek için müşteri numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra, İşCep- Cep Anahtar alanından cep anahtar kodunuzu girerek tek kullanımlık şifrenizi oluşturabilirsiniz.
Cep Anahtar, mobil bankacılık uygulamamız olan İşCep'in içerisinde yer almaktadır. İşCep telefonunuzda yüklü değil ise telefonunuzun tarayıcısına www.isbank.com.tr/indir yazarak yükleyebilirsiniz. Yükleme işleminden sonra Cep Anahtar'ı kullanabilmeniz için aktivasyon işlemi yapmanız gerekmektedir.
Şifre Al
İşCep uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra ekranda bulunan “Yeni Şifre Alın”a tıklayarak, www.isbank.com.tr deki Anında Şifre'ye tıklayarak müşteri şifrenizi oluşturabilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı ve doğrulanmış e-posta adresiniz varsa, bu e-posta adresine gönderilecek olan doğrulama kodunu girerek SIM blokesini kaldırabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet Kapısı'na şifrenizle veya internet bankacılığı üzerinden giriş yaptıktan sonra “Kurtarma e-Postası ile Kaldır” düğmesine tıklayınız.
İlgili 20 soru bulundu
MASAK tarafından hesaba koyulan blokenin ne zaman kalkacağına ilişkin kanun ve diğer mevzuatlarca düzenlenen süre 7 işgünüdür.
Hesap blokesi, kredi kartı ya da kredi gibi borçlar nedeniyle yapılmışsa, ödeme işlemi gerçekleştiğinde otomatik olarak banka tarafından kaldırılır. Bu tür durumlar için herhangi bir resmî işleme gerek yoktur. Ödeme tamamlandıktan sonra banka yetkilileriyle iletişime geçilerek hesap blokesi kaldırılabilir.
Geçici şifrenizi bilmiyorsanız, hatırlamıyorsanız veya şifreniz size ulaşmadıysa, şifrenizi 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi kullanarak veya şubelerimizde bulunan POS cihazları aracılığıyla belirleyebilir ya da SMS ile geçici şifrenizi öğrenebilirsiniz.
Şifrenizi beş kez hatalı girdiğinizde İnternet Bankacılığı kullanımınız bloke olur.
Vatandaşların borçları ne kadarsa bloke işlemlerinde banka hesaplarından o kadar para geri alınır. Bloke işlemlerini kaldırmak isteyenlerin bütün borçlarını ödeyip borçlarını ödediklerine dair belgeyi bankaya veya vergi dairesine götürerek bloke iptal işlemleri için başvuruda bulunmaları gerekir.
Hesap açmak istediğiniz bankanın müşterisi olmasanız dahi telefonunuz ile banka hesabı açabilirsiniz. Örneğin; henüz İş Bankası müşterisi değilseniz, İşCep'i indirmeniz ve “Müşteri Olmak İstiyorum” özelliğinden müşteri temsilcimizle yapacağınız görüntülü görüşme sonrasında hesabınızı kolayca açmanız mümkündür.
Henüz İş Bankası müşterisi değilseniz, İşCep'i indirerek “Müşteri Olmak İstiyorum” özelliğinden müşteri temsilcimizle yapacağınız görüntülü görüşme sonrasında hesabınızı kolayca açabilirsiniz.
Yeni tip TC kimlik kartınızdaki çipi NFC uyumlu* telefonunuza taratın. Sonraki adımda “Yüz Tanımayı Başlat” butonunu tıklayın. Yüzünüzde hiçbir aksesuar olmadan yüzünüzü kameraya tanıtarak yüz biyometrisi doğrulamasını yapın.
İşCep üzerinden Kartlarım / Kart Ayarlarım / Kullanım Tercihleri / Kart Seçimi/ İnternetten Alışveriş kartlarınızın internet alışveriş yetkisini güncelleyebilirsiniz.
Karttan Cebe Havale
menüsünden yapabilirsiniz. Hesaptan Cepten havele veya Karttan Cebe havale alıcısıysanız; Bankamatiklerimizde Kartsız işlem Para Çekme --> Cebe Havale Para Çekme menüsünden yapabilirsiniz.
Müşteri numaranızı ve kullanıcı kodunuzu Şubenizden veya 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizden müşteri temsilcimize bağlanarak öğrenebilirsiniz.
ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
Yani blokaj, banka hesabındaki paranın harcanmasına getirilen bir kısıtlamadır. Borç ya da hacizden kaynaklı bir blokaj mevcutsa bu ya kişinin bireysel borcundan ya da vergi borcundan kaynaklanır. Bunun dışında mahkeme devam eden bir dava sebebiyle ihtiyati tedbir kararı vererek banka hesabına bloke koyabilir.
Her ne kadar emekli maaşına haciz yasaklanmış olsa da bu yasak mutlak değildir. Şayet borçlu, maaş hesabına haciz konulmasına muvafakat etmişse bu durumda emekli maaşı haczedilebilecektir. Ancak önemle belirtmeliyiz ki, emekli maaşı haczine muvafakat önceden verilemez.
Cep Anahtar kullandığım telefonum çalındı/kayboldu. İptal edebilmem için ne yapmam gerekiyor? Cep telefonunuzu unutmanız, kaybetmeniz ya da telefonunuzun çalınması durumunda 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi arayarak Cep Anahtar'ınızı iptal ettirebilirsiniz.
PIN kodunuzu 3 defa yanlış girmeniz halinde sim kartınız ve dolayısıyla telefonunuz geçici olarak bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir.
Sim kart pin kodunun 3 defa yanlış girilmesi sonucu bloke olmaktadır. Bu blokenin kaldırılması için puk koduna ihtiyaç duyulur. Puk kodu yeni hat alınırken verilen sim kartının arkasında yer alan numaralardır. Eğer puk kodunuzu bilmiyorsanız müşterisi olduğunuz GSM operatörü ile bağlantıya geçmeniz gerekmektedir.
Blokeli tutarı hesabınıza ait olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kaldırabilirsiniz. Ancak bloke kaldırma işleminin yapılmasına engel olan durumlarda blokeyi kaldırmak için banka şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye gittiğiniz zaman yapılan inceleme sonrasına blokeyi kaldırmak mümkündür.
Zira karara karşı itiraz yolu öngörülmemiş, idari tasarruf ile banka hesabının kullanılması 7 gün süreyle dondurulmaktadır. Diğer yandan bankalar 7 günün sonunda bloke işlemini kaldırması gerekmekteyken, blokeyi kaldırmaktan kaçınabilmektedirler.
Bir açıklama var: yurt dışı kaynaklı sitelerden yaptığınız harcamalar bazen hesabınızdan direkt çekilmiyor. Bu harcama bloke tutarı olarak kaydediliyor. Ve genelde bloke edilen bu tutar 10 gün içerisinde eğer yeterli bakıya varsa hesabınızdan düşüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri