Üniversitelerin Müzik, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği gibi bölümlerinden mezun olan kişiler halk oyunları öğretmeni olarak çalışabilir. Fakat bu mesleği yapmak için özel olarak bir üniversite bölümü bitirme şartı yoktur. Halk oyunları alanında eğitimli olan kişiler halk oyunları öğretmeni olarak çalışabilir.
a) Halk oyunları spor dalında en az iki dönem eğitim aldığını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup halk oyunları spor dalını tercih etmeleri ve uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmaları halinde temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.
Halk oyunları kursu kaç saat sürer? Ortalama ders süresi haftada 2 saattir. Bu süre kurs yerinin hazırladığı eğitim programına ve kurs günlerine (hafta içi / hafta sonu) bağlı olarak arasında değişiklik gösterir.
Ritim ve müzikle birlikte folklorik hareketlerin sergilenmesi halk oyunlarıdır. “Halk oyunları öğretmeni kime denir?” sorusu kısaca bu folklorik dansın öğreticisi olarak verilebilir.
Bölümde iki yıl ön lisans, iki yıl lisans olmak üzere toplam dört yıllık eğitim-öğretim programı uygulanmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Halk oyunlarının ayrılmaz bir parçası olan müzik, çalgı, ritim, giysi, adet, inanç vb. halk kültürü ürünlerini bilme ve bu bilgi ve becerilerle uluslararası alanda yeni uygulamalar yapabilme. Sahne sanatlarında kullanılan teknikleri tanıma ve bunları halk oyunları alanında kullanabilme.
Türkiye'deki üniversitelerin konservatuar bölümlerinde yer alan Sahne Sanatları, Müzik ve diğer sanat bölümleri yetenek sınavları ile öğrenci kabul etmektedir. Oyunculuk taban puanları için YGS'den 150 – 160 puan almanız yeterli olup yetenekleriniz doğrultusunda dilediğiniz bölümün yetenek sınavlarına girebilirsiniz.
Federasyonumuz 2023 yılı faaliyet programında yer alan ve 08-09-10 Aralık 2023 tarihlerinde Denizli ilinde yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonasına ait Regleman ve Yarışacak Kulüplere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Bu eğitim programında katılımcılara; halk oyunları ile ilgili kavramlar, oyunların yöre ve türleri, danslarının bilinen hikaye, ortaya çıkışı ve kostüm çeşit ve bilgileri ile, geleneksel danslarımız sırasıyla parça, adım, figür ve birleştirilerek oyunlar şeklinde müzikal ve ritmik sayımlarla sürekli tekrarlarla ...
Halk oyunları öğretmeni, halk oyunlarını oynamayı öğrenmek isteyen kişiler için gruplar halinde eğitim veren kişidir. Temel anlamda ritm ve müzik duygusunu geliştiren halk oyunları öğretmeni, aynı zamanda halk oyunlarının temel figürlerini de uygulamalı olarak öğretir.
Halk Eğitim Merkezi Kursları ÜCRETSİZDİR!
2- Etkinliklerden yararlanmak için yaş sınırı yoktur. 3- Belirli yaş ve eğitim seviyesi programın özelliğine göre gerektiğinde aranır. Bu durum Halk Eğitimi Merkezlerince Kurs duyurularında belirtilir.
1 yıl sonunda ders sınavları ve yıl sonu yapılacak olan beceri sınavlarından başarılı olanlar ustalık belgesini almaya hak kazanacaklardır. - 4. Seviye veya kurs süresi olarak bu belgeye denk halk eğitim sertifikası sahip olanlar da ustalık belgesi sınavları için başvuruda bulunabilirler.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
Türk Halk Oyunları, üniversitelerde Konservatuar kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Söz konusu Türk Halk Oyunları Bölümü, yalnızca özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul etmektedir.
Kurslar ın açılabilmesi için en az 12 kişilik katılımın tamamlanması gerekmektedir. Bazı özel kurslarda bu sayı azalabilir yada artabilir. Örneğin Okuma Yazma, Özel (Engelli) Bireylere yönelik kurslar 1 kişiye dahi açılabilmekteyken Bilgisayar Kullanımı kursu için 12 kişi şartı aranmaktadır.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Halk oyunları kurs programlarının yetişkinler hariç (22 yaş ve üstü) eğitim ve öğretim yılı dışındaki yaz dönemlerinde açılmaması (32 haftayı aşmaması) ve süresi 250 saati geçen tüm halk oyunları kurs programlarının uygulamadan kaldırılması sağlanmıştır.
TÜRK HALK OYUNLARI OKULLARDA ARTIK SEÇMELİ BİR DERS!
Türk Halk Oyunlarının okullarda seçmeli ders olarak yerini alması; kültürümüz ve kültürel aktarımımız adına sevindirici bir durumdur.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF), Anayasanın 58. maddesi ve 3289 sayılı kanuna istinaden T.C.
Türkiye'de gördüğümüz yaygın dans formları arasında halay, zeybek, bar, horon, hora, köçek, Kafkas dansı, karşılama gibi biçimleri sayabiliriz.
Oyunculuğa Kaç Yaşında Başlanır? Oyunculuk eğitimi için bir yaş sınırı olmadığı gibi oyunculuğa başlamak için de bir yaş sınırı yoktur.
Oyuncu olmak için lise döneminde tercih edebileceğiniz okullar şöyle: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi – Tiyatro Bölümü Pera Güzel Sanatlar Lisesi – Tiyatro Bölümü
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri