Özellikle yaz aylarında eve giren hamam böceklerini elektrik süpürgesi ile çekmek mümkün olsa da böcek, haznenin içerisinde çok yaşayamaz, havasızlıktan ölebilir. Yine örümceklerde olduğu gibi hamam böceği çektikten sonra da hazneyi veya toz torbasını temiz tutmanı öneririm.
Endüstriyel tasarım araştırma görevlisi ve eski elektrikli süpürge tasarım mühendisi Simon Lockrey: Elektrikli süpürgeye bağlı olarak kesinlikle örümcek çıkabilir. Açık bir çıkış yolu varsa, elektrikli süpürge kapatıldığında örümcek kaçabilir.
Daha çok tropik bölgelerde yaşarlar. Bu hamam böcekleri ışığı sevmez ve hemen kaçarlar.
Ne yazık ki, elektrikli süpürgeler yalnızca kuru yüzeylerle sınırlıdır. Bu, elektrikli süpürge güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak dökülen suları veya ıslak yüzeyleri temizleyemeyecekleri anlamına gelir. Elektrikli süpürgeye su çekilebilir ve elektrik çarpması kazasına neden olabilir.
Bulaşık makinesi giderinde oluşan çatlaklar, havalandırma girişleri, su boruları, banyo ve mutfak boruları yüzünden hamam böcekleri evinize kolaylıkla girebilirler. Evinizdeki beyaz eşyaların sıcak kısımları hamam böceklerinin yuva yapması için oldukça idealdir.
İlgili 35 soru bulundu
HAMAM BÖCEKLERİNE KESİN ÇÖZÜM KARBONAT VE SOĞAN
Bir adet soğanı rendeleyip 1 yemek kaşığı karbonat ile karıştırın. Hamam böceklerinin çıktığı noktaları tespit ederek bu noktalara sürün. Kısa süre içerisinde tüm hamam böceklerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Bunun için, evi temizlerken elektrik süpürgesi ile çekemeyeceğin küçük canlı türü olmadığını belirtmek isterim. Eğer böyle bir girişimin olacaksa yani böcekleri elektrik süpürgesi ile çekmek istiyorsan, bunu her halükarda zahmetsizce yapabilirsin. Elektrikli süpürgeye çekilen böcekler genellikle canlı kalıyorlar.
Elektrik süpürgesi: Bu ev aleti bir pirenin en sevmediği şeydir. Eşyaları, halıları, çarşafları sert bir şekilde silkeleyip elektrik süpürgesi ile süpürün. Lavanta kokusu: Pireleri uzak tutar.
Elektrik süpürgesi ne kadar enerji harcar? Elektrik süpürgeleri farklı güçlerde üretilmektedir. Elektrikli süpürgelerin alırken mutlaka etiket değerleri kontrol edilmelidir. Ortalama güçte elektrik süpürgesinin harcadığı elektrik saatte 1.500 watt'tır.
Hamam böceklerini öldürmeyen ancak uzak tutan çözüm
Hamam böceğini kovan bitkilerden edinebilirsiniz. Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Dişi, ömrü boyunca altı ila on dört yumurta kutusu veya ortalama 224 yavru bırakabilir. Doğu hamamböcekleri bir seferde yaklaşık 16 yumurta bırakır ve kuluçka süresi yaklaşık 60 gündür. Dişi, ömrü boyunca yaklaşık sekiz oothecae veya ortalama olarak yaklaşık 128 yavru bırakabilir.
Verilmesi Gereken Yerler
Kullanılamaz hale gelmesi durumunda geri dönüşüm sürecine katılması sağlanır. Belediyelerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşların veya lisanslı firmaların belirlemiş olduğu toplama noktalarına götürülür veya götürülmesi sağlanır.
Süpürge, çoğunlukla süpürge otundan elde edilen çalılar ile yapılan, herhangi bir zemindeki istenmeyen maddeleri sürüklemek vasıtasıyla uzaklaştırmaya yarayan temizlik gereci. Günümüzde süpürmek amacıyla kullanılan elektrikli veya elektriksiz bazı diğer araç gereçler için de bu isim yaygın olarak kullanılır.
Emiş gücünün azalmasının sebebi makinenizin toz torbası ya da haznesinin dolmasıdır. Filtrelerin kir ve tozdan dolayı tıkanması da emiş gücünün azalmasına sebep olabilir.
Halınızı, güzelce süpürün ve ardından karbonat, sirke ve limon karışımından bir kova su hazırlayıp bu kovadaki su ile halınızı silin. Yaptığınız bu uygulamalar evdeki pirelere yapılabilecek müdahaleler dir. bundan sonra ilaçlama firması ile bağlantı kurarak yapılması gerekenleri görüşüp gerekirse evinizi ilaçlatın.
Böyle bir durumda en büyük yardımcınız çamaşır suyu olacaktır. Çünkü çamaşır suyu, pirelerin sevmediği bir kokuya sahiptir ve pirelerin oradan uzaklaşmasında oldukça etkili bir çözümdür. Çamaşır suyu pire yumurtalarının da temizlenmesinde önemli bir fayda sağlar.
Buharlı temizlik; halı, mobilya ve diğer kumaşlardaki pireleri ve pire yumurtalarını öldürmenin etkili bir yoludur. Yüksek ısı ve nem, liflerin derinliklerine nüfuz ederek pireleri ve larvalarını öldürür.
Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır. Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Hamamböcekleri, defne ve nane gibi esanslı kokusu olan bitkilerden hoşlanmaz. Bu nedenle birkaç defne yaprağı ve nane yaprağını böceklerin gelebileceği yerlere yerleştirirseniz, yaşam alanınızı bir süre sonra terk edeceklerdir. Limon kabuğu birçok böceğin sevmediği bir kokudur.
Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Bir hamam böceği bir hafta, başı olmadan yaşayabilir. Açık dolaşım sistemlerine bağlı olarak ve her bir vücut parçasındaki küçük deliklerden nefes aldıklarından, nefes almak için başlarına ve ağızlarına bağımlı değildirler. Ağzı olmayan bir hamam böceği, sadece su içemediği için susuzluktan ölür.
Hamam böceklerinin özellikle evlere girme sebepleri sıcak alanları sevmesinden dolayıdır. Bu sebeple hamam böcekleri ocak altlarında, buzdolabı arkalarında ve evin sıcak yerlerinde yuva yapmayı severler. Dolayısıyla özellikle bu alanlarda hamam böcekleri ile karşılaşma ihtimali oldukça yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri