Kasık ağrısı Tüm bu erken gebelik belirtileri, gebeliğin ilk haftalarından itibaren başlayabilir ve çoğunlukla gebeliğin 5. ve 8. haftaları arasında görülür. Ancak bu belirtiler her gebede görülmeyebilir. Ayrıca her anne adayı bu durumları fark etmeyebilir.
Bazı kadınlar hamileliklerinin ilk haftasında belirti göstermezken, bazı kadınlarda bazı belirtiler olabilir. Hamileliğin ilk haftasında kasık ağrısı olabilir. Hamileliğin ilk haftası belirtisi ilk olarak yorgunluk, göğüs hassasiyeti, hafif karın krampları olabilmektedir.
Gebeliğin ilk haftasında karın ağrısı da tipik olarak görülmez. Döllenmiş yumurta rahime yerleşirken bazı kadınlar hafif karın veya kasık ağrıları yaşayabilir, ancak bu ağrılar genellikle hafif ve kısa sürelidir.
Hamilelikte Kasık Ağrısı Ne Zaman Başlar? Gebelikle birlikte anne adayının vücudu hem fizyolojik hem de hormonal olarak değişikliğe uğramaya başlar. Gebeliğin ilk haftalarında çok hissedilmese de rahmin ilk iki ayda büyümeye başlamasıyla birlikte kasık ağrıları görülebilir.
Gebeliğin 1. haftasında, hamileliğin en erken belirtileri ortaya çıkmaya başlayabilir. Bunlardan en sık rastlananları adet gecikmesi, hafif lekelenme ve/veya kramplar olarak karşımıza çıkmaktadır. Embriyo anne rahminde gelişip büyüdükçe, diğer belirtiler arasında sık idrara çıkma, mide bulantısı ve yorgunluk olabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Hamileliğin 3. günü ile birlikte her kadında görülmeyebilen bazı belirtiler ortaya çıkabilir. 3 günlük hamilelik belirtileri arasında en yaygın olanları vajinadaki akıntı artışı, lekelenme, sık idrara çıkma ve göğüs bölgesindeki hassasiyettir.
Yumurta ve spermin birleşmesiyle oluşan embriyonun rahme tutunması, yaklaşık olarak döllenmeden 10-12 gün sonradır.
Gebelikte Kasık Ağrısı
Rahmi yanlardan destekleyen round ligament denen bir bağ vardır. Bu bağ rahim ile kasık bölgesi arasında uzanarak destek görevi görür. Gebelikte rahmin büyümesi ile birlikte bu bağ gerilerek ağrı yapar. Bu bağın gebelik ilerledikçe gerilmesi alt batın ve kasıklarda keskin bir ağrıya neden olur.
8- Bel, karın ve kasık ağrısı
Fetusun rahme yerleşirken meydana getirdiği bu ağrılar hafif kasılma ve kramp şeklinde kendini hissettirebilir.
Hamile kaldıktan sonra döllenmiş yumurta (embriyo) rahim duvarına yerleşir. Bu durum hamileliğin en erken ortaya çıkabilecek belirtilerinden birine neden olabilir: lekelenme ve bazen de kramp. Buna implantasyon (yerleşme) kanamasıdenir. Yumurta döllendikten 6 ila 12 gün sonra herhangi bir yerde oluşabilir.
Rahmin yapısının değişmesi, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi, kabızlık ve gaz sorunları nedeniyle kramp şeklinde ağrılar ortaya çıkabilir. Ağrılar adet krampları gibi saplanan bir ağrı şeklinde hissedilebilir. Ağrıların hafif olması ve bir süre sonra geçmesi normaldir.
4.Hafta. Bu haftada rahime ulaşan embriyo rahim duvarına tutunur ve gelişmeye başlar.
Gebelikte Yerleşme Kanaması Kaçıncı Haftada Olur? İmplantasyon kanaması, hamilelik sırasında genellikle döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunduğu 3 ila 6 günlük bir süre zarfında meydana gelir. Bu, gebeliğin yaklaşık olarak 2-4. haftası arasına denk gelir.
Döllenmenin gerçekleşmiş olması da kadının beklenen adet kanamasının gecikmesine neden olur. Döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediği net olarak kanda yapılan gebelik testi tespit eder. Adet kanaması 10 gün kadar gecikirse de idrarda yapılan gebelik testi ile gebelik tespiti yapılabilir.
7 günde hamilelik belirtilerinden bazıları görülebilmektedir. Bu belirtiler adet döneminde gecikme, sıklıkla idrar çıkma, kokulara karşı fazla duyarlı olma, yorgunluk hali gibi belirtilerdir.
Adet günü gelmeden hamilelik belirti verebilir. Ancak bu belirtilerin birçoğu adet öncesi belirtilere benzerdir. Hamilelik ihtimali varsa ve rutin adet belirtilerinden farklı belirtilerin olup olmadığına bakılmalıdır.
5 haftaya kadar bebek rahime yerleşmeye çalışır. Bu yerleşme sırasında da kasık ağrısı meydana gelebilir. Hormon artışıyla birlikte duygusallaşma görülen belirtilerden biridir.
İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması: Gebeliğin en erken bulgusu olabilir. Oluşan embriyo rahim içine yerleşirken ilişkiden 6-12 gün sonra yani beklenen adet tarihinin son bir hafta lekelenme tarzında ya da biraz daha fazla kanama olabilir. Bazı kadınlarda kanama ile birlikte kramp tarzında ağrı olabilir.
Yumurtanın döllenmesinin ardından en erken 6 en geç 12 gün içerisinde bu tarz lekelenmeler bazı kadınlarda görülebilmektedir. Döllenmenin gerçekleşmesinin ardından bebeğin rahme yerleşmesi durumunda kramplar da yaşanabilmektedir. Bu kramplar adet kanamasında yaşanan kramplara çok benzer.
Hamilelik döneminde anne adayının rahmi içinde her geçen gün büyüyen bebek hem hacim hem de ağırlık olarak anne adayını zorlar. Sağ kaşıkta meydana gelen ağrı da genellikle bundan kaynaklanır.
“3 günde hamilelik belirtileri olur mu?” diye merak ediyorsanız vakit kaybetmeden hamilelik testi yapmalısınız. Ancak idrar ile yapılan test kitinin bazı durumlarda 3 günlük hamileliği gösteremeyeceğini de bilmelisiniz. Bu durumda sağlık ocağında kan testi yaptırarak en doğru sonucu öğrenebilirsiniz.
Kasık ve bel ağrısı da hamilelik belirtileri olarak ortaya çıkabilir. Bu belirtiler her zaman hamilelik yüzünden oluşmaz. Ancak kadının gebe kaldığından şüphe etmesi, cinsel ilişkinin korunmasız olması gibi etkenlerin üzerine ortaya çıkan kasık ve bel ağrısı hamilelik belirtisi olarak görülebilir.
En hızlı sperm, en erken 45 dakikada yumurtayı bulur. Yavaş bir sperm için bu süre 12 saate kadar çıkabilir. Eğer bir sperm yumurtalık kanalına geldiği halde yumurtayı bulamazsa burada 72 saate kadar bekleyebilir.
Yerleşme Kanamasından Kaç Gün Sonra Test Yaptırılmalı
Yerleşme kanaması adetten önceki birkaç günlük süreçte meydana gelir. Yerleşme kanamasından sonra idrar testi yaptırılacaksa ortalama 6 gün kadar beklenmesi sonuçların pozitif çıkmasını sağlar.
Çinko içerikli besinler hem kadın hem de erkeklerde hormon seviyelerini düzenleyerek bebeğinizi rahme tutunmasına katkı sağlar. Bu nedenle bol bol kepekli tahıllar, yağsız et, balık, fasulye, süt, kabak çekirdeği, ayçiçeği, ceviz, badem, yumurta gibi çinko bakımından zengin besinler tüketmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri