Hamilelikte içilmesini önermediğimiz bitki çayları şunlardır: Sinameki çayı Kekik çayı Ahududu çayı
Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
Hamileler Kekik Çayı İçebilir mi? Hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlar da kekik çayı içmesi risk doğurabilir. Hamilelikte kekik çayı tüketilmesi erken doğum riski taşıdığı için önerilmez. Hamilelikte tüm bitki çayları içilmeden önce mutlaka doktora danışılmalıdır.
Özellikle adaçayı, meyan kökü, maydanoz otu, ahududu yaprağı, kekik gibi bitkilerin rahim kasılmalarını tetikleyebileceği ve kanamaya neden olarak hamilelik dönemi için tehdit oluşturabileceği bilinmektedir. *Hamilelik sürecinde herhangi bitkisel bir desteğe hekim görüşü alınmadan kesinlikle başlanmamalıdır.
Orhan Ünal, hamilelikte tüketildiğinde erken doğuma sebep olabileceği düşünülen; fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aleo vera, karahindiba gibi bitkilerin çaylarının da gebelikte dikkatli tüketilmesi, riskli durumlarda hiç tüketilmemesini öneriyor.
İlgili 32 soru bulundu
İstenmeyen bir gebeliği sonlandırmak için bir kadın doğum uzmanına başvurulur ve ilk olarak ultrason dahil olmak üzere jinekolojik muayene yapılır. Gebelik sonlandırma işlemi öncesi yapılacak olan bu muayenede gebeliğin yerleşimi ve kaç haftalık olduğu detaylı bir şekilde incelenmelidir.
Hamileliğin ilk haftası döllenme ve yumurtlama işlemi henüz tamamlanmadığı için bebek oluşmamıştır. Bu sebeple kişide çok açık belirtiler görülmeyebilir. Ancak adet dönemi veya adet gecikmesi kaynaklı karın veya bel krampları, yorgunluk, meme hassasiyeti, mide bulantısı ve duygu değişimleri yaşanabilir.
Gebelikte bitkisel çay içmek çok önerilmese de ıhlamur, elma, portakal, nane gibi çayları zaman zaman tüketilebilir.
Günde bir bardak tarçın çayının içilmesi vücut açısından yeterlidir. Emziren annelerin tarçın çayı içmesi tavsiye edilmez. Ayrıca, hamilelikte de uzman hekim bilgisi olmadan tarçın çayı tüketilmemelidir.
Çünkü hamilelik sırasında ilaç kullanımı konusunda dikkatli olmak önemlidir. Bu nedenle hamilelik döneminde boğaz ağrısında bol sıvı tüketimi önerilir. Bol sıvı boğazı nemli tutmaya yardımcı olarak iyileşmeyi hızlandırır. Ayrıca tuzlu su gargarası da hamilelikte boğaz ağrısına iyi gelir.
Kekik çayı bağırsaktaki solucan ve kurtları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda ağır ve baharatlı yemeklerin ardından meydana gelen mide sorunlarına iyi gelir. İdrar yolu rahatsızlıkları gün içinde tüketilen besinler, stres ve az sıvı tüketimi ile ortaya çıkabilir.
Hamilelikte Kimyon Çayı İçilir mi? Çeşitli araştırmalar çok güçlü kasılmalara neden olmasa da kimyonun rahmin kasılmasını tetikleyebileceğini, bu nedenle hamilelikte kullanımının düşüğe veya erken doğuma neden olabileceğini göstermektedir.
Hamilelikte maydanoz yenir mi? Pek çok kişi “Hamilelikte maydanoz düşüğe sebep olur mu?” sorusunun yanıtını aramaktadır. Bu, bilimsel açıdan dayanağı olmayan bir bilgidir. Aşırıya kaçılmadan maydanoz tüketilmesinde bir sakınca görülmemektedir.
Düşüğü hızlandırmak için ne yapabilirim sorusunu hastalarımızdan alıyoruz. Ancak biz hastalarımızın doktor kontrolü altında olmadan herhangi bir tedavi almasını önermiyoruz. Ancak doktoru önerdiyse istirahat sırasında bol sıvı tüketerek, ağrı kesiciler kullanarak evde düşüğün sonlanmasını bekleyebilir.
Bal ve tarçının faydalarından yararlanarak hamile kalma şansınızı artırabilirsiniz.
Kekik çayı yapmak için 2-3 dal taze kekik dalı veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik kullanabilirsiniz. Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz.
Hamilelik ve emzirme dönemleri kadınların beslenmeye çok dikkat ettikleri ve özellikle faydalı besinler tüketmeye çalıştıkları dönemler. Ancak karanfil çok faydalı bir besin olmasına rağmen hamilelere ve emziren kadınlara önerilmez.
Sarı kantaron çayı hamilelikte kullanımı önerilmeyen bir çaydır.
Hamileyken yeşil çay içmek güvenlidir. Tek kafein kaynağınız ise günde 8 ila 10 fincana kadar güvenle içebilirsiniz. Kahve, siyah çay veya alkolsüz içecekler gibi diğer kafein kaynaklarını da tüketiyorsanız, toplam kafein alımınızın günde 200 miligramın altında kaldığından emin olmanız gerekir.
Özellikle C vitamini almaya özen gösterilmelidir. Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, brokoli, ıspanak gibi ürünlerin tüketimi artırılmalıdır. Özellikle immün sistemini kuvvetlendirmek açısından, çinko takviyesi yapılmalı ve bol bol sıvı tüketilmedir. Sıvı olarak bitki çayı, meyve suyu gibi ürünler tüketilmelidir.
Erken hamilelik belirtileri arasında mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet, sık idrara çıkma, hafif kramp benzeri karın ağrıları ve yorgunluk yer alabilir. Bu belirtiler gebeliğin ilk haftalarında görülebilir.
Hamileliğin ilk haftasında kasık ağrısı, yorgunluk, göğüs hassasiyeti, hafif karın krampları görülebilmektedir. En yaygın ilk hamilelik belirtisi adet gecikmesidir. Diğer gebelik semptomları şöyle sıralanabilir: Mide bulantısı ve kusma.
Vücutta meydana gelen değişiklikler, hamilelik nedeniyle salgılanan hormonlar, rahmin genişlemesi, beslenme şekilleri gibi faktörler, haftalık ya da aylık olarak hamilelik belirtileri konusunda farklılığa sebep olmaktadır. Bu nedenle, yüzde yüz hamilelik belirtileri gibi kesin bir durum pek söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri