Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır.
Özellikle ilk hamileliğini yaşayanlarda, dışarıdan gelecek her türlü müdahalenin bebeğe zarar vereceği düşüncesi anne adayının cinsel isteklerini köreltebilir. Oysaki normal seyreden bir hamilelikte cinsel ilişkinin olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi yoktur.
Gebeliğin ilk 3 ayı düşük açısından riski en yüksek olan aylardır. Ayrıca bu dönemde bebeğin gelişmekte olan organları ilaçlar, alkol ve diğer toksik ajanların yaratabileceği hasara karşı en hassas dönemindedir.
Hamilelikte (Gebelikte) Cinsellik Bebeğe Zarar Verir Mi? Hamilelik süresince yaşanan cinsellik, eğer hamilelik sorunsuz geçiyorsa ve bir komplikasyon gelişmemişse bebeğe ve hamilelik sürecine zarar vermez. Cinsel ilişki ve orgazm, düşükle ya da erken doğumla sonuçlanmaz.
İlgili 26 soru bulundu
Hamilelikte ortalama 20. haftadan sonra karın da büyümeye başlar.
Ancak anne adayında bu ürünlere hassasiyet başlamışsa tüketmek için kendisini zorlamasına gerek yoktur. Çünkü ilk 3 ay bebek, annenin beslenmesinden olumlu ya da olumsuz etkilenmez. Yani hamilelikte beslenme sürecinde ilk 3 ay anne adayı istediği gibi beslenebilir.
Gebe kadınlarda uyarılıp orgazm olabilir. Gebelik öncesinde uyarılma bozukluğu olmayan, orgazm olabilen kadınlar gebelikte de bunu sürdürebilirler.
Normal ve sağlıklı bir hamilelik geçiren anne adaylarının gebeliğin son gününe kadar cinsel ilişkiye girmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde anne ve baba adayının yaşamış olduğu birleşme bebeğe zarar vermemektedir.
Kondom Gerekli midir? Gebelikte cinsel ilişki sırasında korunma durumu da akıllarda soru işareti bırakan bir durumdur. Hamilelikte cinsel ilişkide kondom kullanılması isteğe bağlıdır. Erkeğin menisi dediğimiz ejekülatı kadının serviksiyle temas ettiğinde servikste açılmaya neden olarak erken doğuma götürebilmektedir.
İlk 3 aylık gebelik sürecinde yatış pozisyonunun pek önemi yoktur. Sadece yüzüstü yatmamaya dikkat etmek yeterli olacaktır. Bu aylarda rahim küçük ve hafiftir. Dolayısıyla damarla baskı yapmaz.
O yüzden Dünya Sağlık Örgütü bizim kendi sağlık bakanlığımız da mutlaka anne adaylarının gebelik planladığı dönemde ilk 46 hafta civarı folik asit almaları ve gebelik oluştuktan sonra da ilk 3 ay mutlaka folik asit replasmanı öneriyoruz.
Ancak, “hamilelikte kaçıncı aydan sonra ilişkiye girilir?” sorusuna cevap olacak kesin bir zaman belirtmek doğru değildir. Şartlar uygun olduğu müddetçe ve cinsel isteğiniz varsa, hamileliğin ilk başlarından itibaren ilişkiye girilebilir.
Hamilelikte cinsel birliktelik, arzu edilen her biçimde yapılabilir. Fakat ilerleyen zamanlarda daha basit olması bakımından, kadının yan bir şekilde uyuduğu ya da kadının üstte olduğu pozisyonlar tavsiye edilir.
Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerleşmesine bağlı kanamalar, plasentasal sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyor ise cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Cinsel ilişki; gebeliğin ilk yarısında düşüğe, son yarısında ise erken doğuma neden olabilir. İlişki sonrası kramp tarzında karın ağrısı, karında sertleşme, vaginal kanama, düşük veya erken doğum belirtileridir. Bu tür belirtiler görüldüğünde ilişki yasaklanır.
Birçok kadın, ilk kez cinsel deneyim sırasında acı hissedip hissetmeyeceği, ne kadar acı verici olacağı, ilk seferinizden sonra ne kadar süre acı verdiği vb. konularda endişelenir. Bu tamamen bir kadından diğerine değişir. Bazı kadınlar hiç acı hissetmezken bazıları da bunu bir iğne batması gibi hisseder.
Tıp literatüründe 'süperfetasyon' denilen durum günümüze kadar en fazla 10 kişide görüldü. İngiltere'de 39 yaşındaki bir kadın farklı zamanlarda hamile kalarak aynı anda iki çocuk dünyaya getirdi. Tıp literatüründe 'süperfetasyon' denilen durum günümüze kadar en fazla 10 kişide görüldü.
Eşler arasında cinsel ilişkinin yasak olduğu dönemler; bayanların adetli veya lohusa olduğu günler, hac ve umre için ihramlı bulunulan günler ve itikâfta bulunulan günlerdir. Bunların haricinde cinsel ilişki için herhangi bir “özel gün” yasağı yoktur.
Bu açıdan spermler yumurta içerisinde en fazla 24 ila 72 saat arasında canlı kalır. Yani genel olarak ilişkiden 1 ila 3 gün içerisinde kişi hamile kalır. Bu durum genel olarak 3. gün gerçekleşir. Daha sonra hamilelik belirtileri ise ikinci haftadan itibaren fiziksel ve testler üzerinden kendisini göstermeye başlar.
Hamilelikte Cinsel İstek Neden Artar? Gebelik döneminde genital organlara olan kan akımı artar. Bu nedenle vajinal ıslanma ve cinsel istek de artar. Gebelik ilerledikçe memelerde hassasiyet meydana geldiğinden anne adayları dokunmalara daha duyarlı hale gelecektir.
Özellikle hamileliğin 7.-16. haftaları arasında baskın olarak hissedilen aşerme, sonraki dönemde etkisini yavaş yavaş kaybeder. Hamilelik döneminde anne adayı dolaptaki çikolatayı ya da eriği yemeden duramıyorsa aşerme periyoduna girmiş demektir. Hamilelik döneminde aşermek, genel olarak 4. aydan itibaren kesilir.
Çalışmada, hamileliğin ilk aylarında haftada üç kez 30 gramlık porsiyonlar halinde ceviz, badem ve çamfıstığı tüketen annelerin çocuklarının bilişsel işlev, dikkat ve hafıza testlerinde daha başarılı olduğu belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri