Bu tespit sonucu, hasar gören konutlarda yaşayan vatandaşlara yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri başlatılmıştır. Depremde konutları hasar gören depremzedeler Hane Başı Destek Ödemesinden faydalanabilirler. Hane Başı Destek Ödemeden faydalanabilmek için başvuru şartı aranmamaktadır.
10 bin TL deprem yardımı için e-devletten başvuru zorunluluğu bulunmuyor. Ödemeler hane başına yapılmakta olup kişinin Ziraat Bankası hesabına yatırılıyor. Ziraat Bankası'nda hesabı bulunmayan vatandaşların ödemeleri ise kimlikleri üzerinden yapılıyor.
10 BİN LİRA DESTEK ÖDEMESİ KİMLERE YAPILIYOR? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, nakdi desteğin kimlere yapıldığını; "10 bin TL zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz vardı. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir.
Hane Başı Destek Ödemesi Hk. Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilimizde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10.000-TL "hane başı destek ödenmesine" devam edilmektedir.
AFAD, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" kabul edilen 11 ilde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10 bin TL hane başı destek ödenmesine devam edildiğini duyurdu.
İlgili 16 soru bulundu
TAŞINMA YARDIMI KİMLERE VERİLİR? Gerçekleşen deprem felaketinde yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere 15 bin TL taşınma yardımı verilecek.
TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Depremzedelerin konutlarında tespit edilen yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı yapılar için 15 bin TL taşınma yardımı yapılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet üzerinden "afetzede barınma desteği" sayfasına girerek başvuru gerçekleştiriliyor.
850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.
Hak sahibinin sosyal güvenceli olduğu, Hanede herhangi birinin sosyal güvence olduğu, durumunda sistem tarafından otomatik olarak geçici olarak durdurulur. Ödemeler iki ayda bir, ayda 275,00TL. olmak üzere toplam 550,00TL. PTT aracılığıyla hak sahibine ödenir.
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinden etkilenen depremzede vatandaşlarımız, hane başına 10.000 TL tutarındaki destek ödemelerinin hesaplarına aktarılıp aktarılmadığını e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabilirler. Herhangi bir başvuru gerektirmeyen ödemeler, Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleşmektedir.
Bir süredir ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere her ay en az 850 TL, en çok 1.250 TL olmak üzere Aile Destek Paketi ödemesi yapılıyor. Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin 12 ay süreyle devam edeceği açıklanmış, son ödemeni temmuz ayında yapılacağı belirtilmişti.
AİLE DESTEK YARDIMI SORGULAMA EKRANI
e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor. Sisteme giriş sağlandıktan sonra ödemelerin yatırıldığı tarih ekrana yansıyor.
Buna göre TC kimlik numarası ile, e-Devlet'ten deprem yardım sorgulama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. E-Devlet'teki ilgili ekrandan, 10 bin TL yardım yatıp yatmadığını görmek mümkün. Bunun yanı sıra, yardım parası hesaba yatan kişiler, AFAD tarafından gelen mesajla da bilgilendirilebiliyor.
Türkiye Aile Destek Programı'ndan yararlanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani; 1.833,45 TL'nin altında olması. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yaralanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.
10 BİN LİRA DEPREM YARDIM PARASI NASIL ALINIR, BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmamakta olup, destek ödemelerinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı kaydedildi.
Şifahi olarak hanede oturan kiracılara ödenen desteğin bazı ev sahipleri tarafından talep edildiği duyumları gelmektedir. AFAD tarafından yapılan ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına bizzat yatırılmaktadır. Bu nedenle ev sahiplerinin kiracı vatandaşlarımıza ödenen desteği talep etmesi, suç teşkil etmektedir.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi alabilecektir.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir. TL ödeme yapılmaktadır.
Yardım ödemeleri periyodik olarak her ayın 24' ü ile 28' i arasında TC kimlik numaralarının son rakamına göre PTT Müdürlüklerince yapılmaktadır.
Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelerin gelirlerine göre 850 ila 1250 lira arasında destek sağladıklarını bildiren Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz.
DESTEK ÖDEMELERİ ZAMLANDI MI? 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını açıkladı.
AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR? 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak. 350 ile 650-TL arasında değişen tutarlarda ek ödeme gerçekleştirilecektir.
Kadın destek ödemesini almak için öncelikle e-devlet hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Ardından arama butonuna ''Kadınlara Yardım'' sekmesine tıklıyorsunuz. Açılan formu doldurmanız halinde 10 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılıyor.
Vatandaş talepleri, geliştirilen Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabilmektedir. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilir, yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları yardım parası almak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurabilir. Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri