2- Nakibey Plajı- Büyükada
Çocuklu aileler için en uygun plaj olarak anılan Nakibey Plajı'nın deniz kıyısı sığ olup, boy seviyesine kadar kum olmasıyla ün kazanmış. Tesisin plajını günübirlik kullanabileceğiniz gibi konaklama hizmeti de bulunuyor.
Akdeniz kıyılarındaki adalarda ise hem bol yıldızlı işletmeleri hem de pansiyon ve apart gibi tesisleri görebilmek mümkün. Bu sebeple denize girilecek adaları listelerken senin için konaklama odaklı bir gruplandırma yaptık. Denize girilecek en güzel ada hangisi sorusunun yanıtında Bozcaada kesinlikle ilk üçte!
Adalar ilk sıralarda
Megakentte en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
Halik Koyu Plajı
Tam 800 metre sahil yolu ile Halik Koyu, Büyükada'nın en güzel ve en temiz plajlarından bir tanesi. Aynı zamanda, en uzun plaj olma unvanını da elinde bulunduruyor.
İlgili 26 soru bulundu
0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj, 7 yaşından sonra ise çocuklar için aynı ücret dahilinde hizmet vermektedir. Diğer plajlara göre fiyat açısından daha uygun bir bütçe sağlayan Büyükada Eskibağ Plajı, bölgenin en eski plajları içerisinde yer almaktadır.
Alman Koyu
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor.
Deniz kıyısı sığ olup, boy seviyesine kadar kumdur. Çocuklarınızla gönül rahatlığı ile denize girebilirsiniz.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
1. Kınalıada Halk Plajı Kınalıada'nın en sevilen plajlarından biri olan hem turistler hem de yerli halk tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan plaj Kınalıada iskelesinin hemen yanında yer alıyor.
Riva Elmasburnu Plajı, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yalnızca kadınlara hizmet vermektedir.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Kum Denizi Plajı, İzmir'de özellikle yaz turizminin en hakim olduğu önemli deniz merkezlerinden Urla'da bulunan en popüler plajlarından biridir.
CEVAHİR AQUA HEYBELİADA
Denizi sığ ve oldukça berraktır. Cevahir Aqua Heybeliada tesisine ait denizin dibi kumlu olmasından dolayı rahat yüzme potansiyeline sahiptir.
Plaj; kıyı şeridinde denize girmek için düzenlenmiş, genellikle kumluk veya çakıl taşlı alan. Bir Plajı oluşturan parçacıklar tipik olarak kum, çakıl, zona, çakıl taşları gibi kayadan yapılır. Kumluk olanlarına kumsal denir.
Bahamalar'daki Harbour Adası'nda pembe renk, aslında kırmızımsı pembe bir kabuğu olan ve mikroskobik bir organizma olarak bilinen foraminifera'dan gelirken kum mercan, kabuklar ve kalsiyum karbonatın bir karışımıdır.
Nakibey Plajı, Büyükada'nın “damsız girilmez” prensibini en başarılı şekilde uygulayan tesislerinden biri.
En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır. Heybeliada, balık çeşitliliği anlamında da oldukça zengindir.
Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.
Denizi sığ olduğu için bu plaj, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından da tercih edilir. Prenses Koyu Plajı için ücretler hafta içi 120, hafta sonu ise 150 TL olarak belirlenmiş. 0 ile 7 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olan plaj, 7 ile 12 yaş arasındaki çocuklar için %50 indirimli şekilde sunulur.
Özellikle de Yörük Ali Plajı'na hafta içi giriş fiyatı 50 TL olarak belirlendi. Aynı şekilde hafta sonu bu plaja giriş ücreti ise 60 TL'dir.
Sedef Adası'na ulaşım için öncelikle Kartal veya Bostancı'dan kalkan vapurları kullanabilirsiniz. Büyükada'dan da motor seferleri ile adaya geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca özel yat veya tekne ile adaya gelmek isteyenler için demir atma olanağı da mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri