100 yaşındaki bir kayın ağacı, saatte 40 kişinin çıkardığı 2,35 kilogram karbondioksidi yok eder. 100 yaşındaki bir kayın ağacı, saatte 40 kişinin çıkardığı 2,35 kilogram karbondioksidi yok eder. 1 hektar
İğne yapraklı ağaçlar
Bir hektar iğne yapraklı orman yılda 30 ton oksijen üretmektedir. İğne yapraklı en çok oksijen üreten ve karbondioksit emen ağaçlar Ardıç, Çam, Köknar, Ladin, Mazı, Sedir ve Servi ağacıdır.
Ağaçlar Havayı Temizler
Ağaçlar atmosferdeki kötü koku ile amonyak, nitrojen dioksit, sülfür dioksit ve ozon gibi havayı kirleten gazları emer; kabuk ve yaprakları yoluyla havadaki partikülleri filtreler.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
İlgili 26 soru bulundu
Dünyadaki oksijenin % 90'lık kısmını algler sağlar.
Ağaç türlerimiz arasında; 5.886.195 Ha. alan ile ilk sırada bulunmaktadır. Ormanlarımız 42 Milyon Ton Oksijen Üretiyor. Temiz bir Nefes Herkesin Hakkı diye Gözümüz gibi Baktığımız Ormanlar, Sizler için Her Yıl 42 Milyon Tondan Fazla Oksijen Üretiyor.
Areka Palmiyesi
Boyut olarak biraz büyük olan bu bitki havayı birçok kimyasaldan temizler, gündüzleri tam bir oksijen üretim tesisi gibi çalışır.
Nasa tarafından havayı temizleme özelliği bulunan bitkilerden biri seçilen dağ palmiyesi zorlu şartlara dayanıklı bir bitkidir. Düşük ışık ve nem seviyesi düşük ortamda hemen direnç kaybetmese de bu bitkinin bakımı için önemli bir kaç noktaya dikkat etmekte gereklidir.
Çevrede havanın kaliteli olması için de doğru ağaçlar dikilmelidir. Son yıllarda özellikle endüstrileşmenin fazla olduğu bölgelerde havayı temizleyen yapısıyla çam ağaları yoğun olarak tercih edilmektedir.
40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı 1 saatte oksijene dönüştürür. 1 Hektar çam ormanı havadaki 36.4 ton tozu süzer. 1 Hektar çam ormanı yılda 30 ton oksijen üretir.
Bütün bitkiler gündüz oksijen verirken, zeytin ve incir açları karbondioksit salınımı yapar. Gece ise diğer ağaçlar karbondioksit verirken, zeytin ve incir ağaçları ise oksijen vermeye başlar.
Zeytin ağacı uzun ömürlü, insanlığa ve doğaya yararlı geç yetişen bir meyvedir. Yağından, meyvesinden, yaprağından çok çeşitli ürünler elde edilir. Yaprakları dört mevsimde yeşildir, oksijen üretir.
Çam Ağacı Faydaları Nelerdir? Çam ağacının faydalarından ilki reçinesinden yararlanılarak çam sakızı yapılmasıdır. Sağlık içinde faydalı olan ağaç astım ve öksürüğe iyi gelmektedir. Havayı temizleyici özelliği vardır.
Bitkiler hem gece hem gündüz günün her anında solunum yaparak yani oksijen ile besini yakarak enerji elde ederler.
Dünya yüzeyinin üçte ikisini kaplayan okyanus ve denizlerde yaşayan su yosunları, dünyadaki oksijenin yaklaşık yüzde 80'ini üretiyor. Bu yönüyle dünyanın en önemli oksijen kaynağı olan okyanuslardaki su yosunları, ayrıca su canlıları için de önemli bir besin ve yuvalama alanı olarak dikkati çekiyor.
Deveb Tabanı
Deve Tabanı çok ışığı sevmez ve direkt güneş ışığı almayan noktalarda da rahatlıkla serpilebilir. Bu bitki havadaki bazı zararlı materyalleri de süzerek havayı temizlemeye yardımcı olur.
Fazla su istemeyen, ancak öğle saatlerinde güneş ışığına ihtiyaç duyan aloe vera, gece saatlerinde oksijen salgıladığı için, ortamın havasını temizler. NASA'da da yer alan bu bitki, hava kalitesini artıran iç mekan bitkilerinden biridir.
Yaşam alanında yer verilen aloe vera, havadaki zararlı maddeleri emer ve insan sağlığına zarar vermesini önler. Bu etkiye sahip olan aloe vera, bakımı kolay olduğundan birçok odada bulunabilir. Özellikle de çalışma odası ve mutfak için önerilen aloe vera bitkisi sayesinde, evinizdeki kötü havayı temizleyebilirsiniz.
Yaprakları olağanüstüdür, ayrıca havayı temizler.
Limon ağacı, evin veya bahçenin hava kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur. Yapraklar, karbondioksiti emer ve oksijen üretir, bu da hava kalitesini iyileştirir.
Dut ağaçları bu sistemin en güzel örneklerinden biridir; çünkü sürdürülebilir kalkınmanın üç kolunu da desteklemektedir. Ekolojik önemi ile başlayalım.Yapılan bir araştırmaya göre 666 m2 lik alanı kaplayan dut ağaçları bir yılda 4162 kg karbondioksiti atmosferden çekmekte ve 3064 kg oksijen üretmektedir.
Raporda en temiz havaya Avustralya, Barbados, Ürdün ve Kanada'nın sahip olduğu ifade edildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri