* Ata nasıl binilir? Binicilik kulüplerinde binicilik etiketi olarak Türkiye'de ata soldan binilir. Sol ayak üzengiye takılaraktan vücut yukarı doğru çektirilir. Ve sağ bacak üstüne atılarak, eğerin üzerine oturulur.
Ata binme ve attan inme
Ata, atın sol tarafından binilip sol taraftan inilir. Atın hareketsiz kalmasını sağlamak için dizgin sol elde sıkı ve gergin tutulur. Binici, sol omzu atın sol tarafına gelecek biçimde, sırtı atın kuyruk tarafına gelecek şekilde durur.
kılıçlarını kınlarında, sol taraflarında taşıyorlardı. koyup, sol ayağı atın üzerine atarak binmek kılıç nedeni ile zor oluyordu. Soldan, sol ayağı üzengi üzerine koyup, sağ ayağı atın üzerine atarak binince kılıç sorun yaratmıyordu. da ata soldan binmek zorunda kalıyorlardı.
Pony atımızda biniş için çocuklarda 20 kg sınırı vardır. 20 kilo üzeri çocuklar büyük atlara bindirilmektedir.
Bel çukurlaştırılarak dik durulur. Binicinin omuz kalça ve topukları aynı hizada olmalıdır. Bu esnada ayak burunları ve dizler de aynı hizadadır.Üzengi üzerine ağırlık verilerek topuklar aşağıya doğru basılır. Baldırlar kolon hizasında olmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Süratlide at dış ön ayağını ileri attığında kalkmalı, iç ön ayağını ileri attığında ise oturmalısınız. Dörtnalda atın iç ön ayağı ileride olmalıdır. Eğer böyle değilse at ters dörtnal yapıyor demektir. Atı doğru ayakta dörtnala kaldırmak için dış baldır kolonun gerisine alınarak iç baldır ile sürülür.
Yaklaşık 4-6 aylık bir binicilik eğitimi serüveninin ardından engel/sırık çalışlamlarına ve atlamaya başlayabilirsiniz.
Binicilik sporu haricinde ata sarılma, atı tımar etme, ata inip binme gibi rutin hareketlerle bile eklemin hareket açıklığı artar. Kan dolaşımını arttırır, solunumu düzenler. Ata binmek bir aerobik egzersiz olarak kabul edilmese bile, atın koşması ve yürümesi solunumu ve kan dolaşımını arttırır.
Kendi vücut ölçülerine uygun bir ata kilolu bir kişi elbette binebilir. Kilolu öğrencilerimiz ata binerken aynı zamanda onların bir antrenman programına girmelerini de sağlıyoruz. Çünkü kilo, at üzerinde refleksleri kullanıp kullanamama konusunda önemli etkenlerden biridir.
Vücut Farkındalığı: Binicilik, gövdeyi stabilize eden çekirdek kasları gerçekten çalıştırır: karın, sırt ve pelvik kaslar. Ancak bu sadece çekirdeğin gücüyle değil, aynı zamanda koordinasyonu ve istikrarıyla da ilgilidir. Ne kadar çok binerseniz, vücut atla birlikte hareket etmeyi o kadar çok öğrenir.
Binici pantolonu ve binici çizmesi dışında binicilik kaskı, binici eldiveni, güvenlik yeleği de denilen koruyucu yelek, binicilik yeleği, binicilik çorabı da binicilik eğitimi alanlar veya binicilik sporu ile ilgilenenler için olmazsa olmaz binici kıyafetleri arasında bulunur.
* Ata nasıl binilir? Binicilik kulüplerinde binicilik etiketi olarak Türkiye'de ata soldan binilir. Sol ayak üzengiye takılaraktan vücut yukarı doğru çektirilir. Ve sağ bacak üstüne atılarak, eğerin üzerine oturulur.
Ortalama bir atın üreme yaşı 5 yaşından sonradır. Eğer at 5 yaşından küçükse o ata binilmez, çünkü iskeleti ve kemikleri tam olarak gelişmemiştir. Yarış atlarına genellikle 1-1,5 yaşında iken binerler ve bu yüzden genellikle 6 yaşında emekli olurlar.
At yarışı sporunda yarışan kişilere jokey adı verilmektedir. Jokeyler belirli bir fiziksel orana sahip olan kişilerdir. Yarış atlarına binerek yarış süresi boyunca atı süren kişilere jokey denilmektedir. Aynı zamanda 50 üstü yarışı kazanan kişilere de deneyimli binici olarak jokey rütbesi verilmektedir.
At binme kombini için tercih edilebilecek kıyafetler arasında pantolon, gömlek, ceket, şapka, çizme gibi parçalar yer alır. Bu parçaların her biri, farklı ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmıştır. Pantolon: At binerken giyilen pantolonlar, rahat, esnek ve nefes alabilen kumaşlardan yapılmış olmalıdır.
Çünkü çocuklar yaşlarına ve fiziki yapılarına uygun pony' (küçük at) lerle eğitim almaktadırlar. 4-14 yaş arası çocuklar pony'lerle, 14 yaş yukarısı yine fiziksel yapılarına uygun atlarla eğitim alabilirler. Bütün ileri ülkelerde olduğu gibi binicilik sporuna başlama yaşı 4 dür.
Kışın at binerken, sıcak tutan kalın montlar, bere ve eldivenler giymek önemlidir. Ayrıca, atınızın güvenliği için dikkatli olmalı ve kış koşullarına uygun güvenlik önlemlerini almalısınız. Atınızın hızını kontrol altında tutmak ve dengesini bozacak ani hareketlerden kaçınmak önemlidir.
Binici ata üzengisiz oturduğu için yerçekimi ön taraftaki kasların gerilmesine yardımcı olur. Binici atın hareketlerine karşı dik oturmaya teşvik edilirken karın ve sırt kasları gerilir. At üzerindeki rutin egzersizlerin sonucu olarak ve yuları tutmak ve kullanma işlemi gerçekleştirilirken kol ve el kasları gerilir.
Binici: Jokey, jokey yamağı ve centilmen olan kimseler biniciyi kapsıyor. Jokey: Bedeli karşılığı ata binen kişi. Bunların, usullerine göre verilmiş bir lisansa sahip olmaları gerekir. Aprantiler bağlı bulundukları at sahibine ait olmayan ya da bağlı bulundukları antrenörün idman ettirdiği atlara binmemeleri gerekiyor.
At binmek: Bir dakikada 5, yarım saatte 150, bir saatte toplam 300 kalori yaktırıyor. Dövüş sporları: Judo, karate ve kickbox gibi dövüş sporları, bir dakikada 11, yarım saatte 330, bir saatte toplam 660 kalori yaktırıyor.
Temiz havada olmak kişinin, modern yaşamda sıklıkla etkisi altında olduğu stresini alır ve bu da kişiyi daha pozitif, neşeli ve mutlu biri haline getirir. Düzenli bir binici atına karşı güven hissi büyütür ve bu da etrafındaki insanlara güvenmeyi öğrenmesini sağlar. Amatör bir binici, her gün yeni şeyler öğrenir.
Jokeyler kısa oldukları için at binmek boy kısaltıyor diyebilir miyiz? Doğru formda yapacağın hiçbir egzersizin boyunun uzamasına olumsuz bir etkisi olmaz.
Başlangıç olarak dar ve elastik binici pantolonu, çizme veya bot ile yarım chaps idealdir. Güvenliğiniz için tog takmanız şarttır. Yardımcı malzemeler olarak mahmuz, kamçı ve eldiven kullanılır. Acemi bir binici için en uygun at sakin, iyi eğitimli, itaatkar ve istikrarlı olandır.
Saatte 60–70 km hızla koşanları vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri