İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz.
Böyle bir durum söz konusu olduğunda nüfus müdürlüğünden başvuru esnasına geçici kimlik belgesi talep edilmiş olmalıdır. Alınan geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçuşlarında seyahat etmek mümkün olur.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
✈️ Yurt içi uçuşlarda uçağa binebilmeniz için; nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı veya ehliyet gibi bir kimlik belgesi bulundurmanız gerekiyor.
Kimlik alternatifleri nelerdir? Pasaport , Uçak mürettebatı belgesi, Demiryolu personeli kimlik belgesi, Gemici adamı cüzdanı, Nato kimlik belgesidir.
İlgili 35 soru bulundu
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz. Nüfus Kayıt Örneği Almak İçin Tıklayınız.
Açıklamada, yeni kimlik başvurusuna gerek kalmadan, e-devlet üzerinden geçici kimlik belgelerinin alınabileceği bildirildi.
Evet. Yolcularımız yanlarında nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport bulundurmalıdırlar.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
E-devlet hesabına kimlik numarası ve kişiye özel şifre ile giriş yapılır. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına "geçici kimlik belgesi sorgulama" yazılır. Açılan sayfadan "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum" yazısının başında bulunan kutucuk işaretlenir. Devam et butonuna tıklanır.
T.C. kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzedeler, kendilerinin yanı sıra veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini de e-devlet'ten barkodlu olarak temin edebilecek. Barkodlu geçici kimlik belgesi, üç ay, yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli olacak.
Uçak biniş kartları mobil olarak alınabiliyor. Check-in işleminizi online olarak yaptıktan sonra mobil biniş kartınızı kolayca oluşturabilirsiniz. Mail adresinize gönderebileceğiniz mobil biniş kartınızı telefonunuza indirerek görevlilere gösterebilirsiniz.
kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz. Çocuk yolcularında fotoğraflı yeni tip T.C. kimlik kartının olması gerekmektedir. Geçici kimlik belgesi kullanılamaz.
Kimliğinizin aslı olmadan fotokopisiyle işlem yapamazsınız. Kimlik fotokopisi ile resmi işlemler yapılamaz.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
E DEVLET ÜZERİNDEN NÜFUS CÜZDANI SURETİ ALMA İŞLEMİ
Onay verdikten sonra karşınıza nüfus cüzdanı sureti çıkacaktır, Çıkan sayfayı yazdırmanız yeterlidir. Yazdırdığınız sayfa, alt bölümde bulunan barkod sayesinde fotoğrafı evrak statüsü taşıyacaktır.
Geçici ve Süreli Kimlik Kartı bedeli 2023 yılı için alınan Yönetim Kurulu kararınca 100,00-TL olarak belirlenmiştir.
Konuyla ilgili hükümler, mevzuatımızda dağınık bir şekilde yer alıyor. Uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi de kimlik kartı hükmünde kabul edilmektedir. Yine bazı kurum ve kuruluşlarca verilen mesleki kimlik kartları da kendi mevzuatlarında resmi kimlik hükmünde kabul edilmektedir.
Online check-in yaptıysam uçuş saatimden ne kadar önce havalimanında olmalıyım? Ayrıca havalimanına vardığımda ne yapmalıyım? Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz.
Yurtdışına Çıkışlarda sadece fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı istenmektedir.
Geçici kimlik belgesi de nüfus cüzdanı yerine geçer ve tüm işlemler yine bu belge ile gerçekleştirilebilir.
Nüfus cüzdanının kayıp veya çalınmış olması halinde nüfus cüzdanı talepleri yerleşim yeri veya diğer adresin bulunduğu nüfus müdürlüğüne yapılır.
Geçici kimlik adından da anlaşılacağı gibi daimi süre ile kullanamayacağınız, herhangi bir sebepten dolayı kimlik kartı çıkartmak için başvuruda bulunduğunuz zaman, başvuruda bulunan kişiye verilerek kimliğinin yerine kullanabileceği bir belgedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri