PPTP bir VPN protokolüdür. PPP içindeki veriler PPTP ile aktarılabilirler. PPTP genellikle VPN oluşturmak için kullanılır. Böylece başka kullanıcılar oluşturulan bu özel ağlara erişemezler.
PPTP, bir VPN protokolü olarak görünür. Bu protokol, yerel ve uzak ağlar arasında güvenli bir tünel oluşturulmasına olanak tanır. Sonuç olarak ağınız daha güvenli hale gelir. Teknik olarak PPTP, çerçeveleri kapsülledikten sonra bir tünel oluşturmak için TCP bağlantı noktası 1723'ü kullanır.
PPTP Point-to-Point Tunneling Protocol (Noktadan Noktaya Tünel Protokolü) anlamına gelmektedir. TCP 1723 portunda çalışan PPTP hâlâ kullanımda olan VPN protokollerinin en eskilerinden biridir, Windows 95'den beri kullanılmaktadır ve o zamandan beri Windows'un tüm versiyonlardaki standart protokoldür.
PPPoE kullanarak, kullanıcılar Ethernet ağı vasıtasıyla bir makineden diğerine çevirmeli bağlantı kurarak makineler arası noktadan noktaya bir bağlantıya sahip olmuş olur ve bu bağlantı sayesinde paketlerini güvenli bir biçimde gönderir.
İlgili 28 soru bulundu
Modemlerdeki bu WAN portu, aygıtın internete bağlanmasını ve aynı aygıt kanalıyla başka bir cihaza internetin kullandırılmasını sağlar. WAN portu aracılığıyla kurulan bağlantı, ikinci bir modemle de paylaşılabilir. Çok katlı mekanlarda, evin diğer katlarına veya komşulara bu yolla internet sağlanabilir.
WAN Bağlantı Türü "PPPOE", "VLAN ID" ise 35 olarak ayarlanmalıdır (VDSL/ADSL).
PPP içindeki veriler PPTP ile aktarılabilirler. PPTP genellikle VPN oluşturmak için kullanılır. Böylece başka kullanıcılar oluşturulan bu özel ağlara erişemezler. PPTP aynı zamanda veri akışının güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.
VPN'ler masaüstü bilgisayarlarda, laptoplarda, tablet ve telefonlarda, genellikle kurumsal çalışma ortamlarında çalışanların ofis dışındayken ve uzaktan çalışırken özel işletim sistemlerine güvenli bir şekilde erişebilmesi için kullanılır.
VPN bağlantısı, sizinle internet arasında güvenli bir bağlantı oluşturur. VPN sayesinde bütün veri trafiğiniz şifreli bir sanal tünele yönlendirilir. Bu tünel, interneti kullandığınızda IP adresinizi gizler ve konumunu herkes için görünmez kılar. VPN bağlantısı, dışarıdan gelecek saldırılara karşı da güvenlidir.
VPN'ler, fiziksel olarak bir ağda bulunmayan cihazların o ağa güvenli bir şekilde erişmesini sağlar. Android, yerleşik (PPTP, L2TP/IPSec ve IPSec) bir VPN istemcisi içerir. Android 4.0 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar da VPN uygulamalarını destekler.
Evet, VPN kullanımı kesinlikle güvenlidir. VPN internetteki verilerinizi ve gizliliğinizi korumak için en iyi araçlardan biridir. İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal değildir.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Bir genel VPN servisine, ofis ağına veya başka bir Keenetic router'a bağlanmak için PPTP (Noktadan Noktaya Tünel Protokolü) kullanabilirsiniz. PPTP, iki yerel ağ arasında güvenli bir tünel oluşturmak için kullanılır. PPTP tünelin avantajı konfigürasyon ve kullanım kolaylığı sağlamasıdır.
VPN veya Sanal Özel Ağ, internet aracılığıyla cihazlar arasında özel bir ağ bağlantısı oluşturur. VPN'ler, genel ağlar üzerinden verileri güvenli ve anonim olarak iletmek için kullanılır. VPN'ler, IP adreslerini maskeleyerek ve verileri şifreleyerek çalışır.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Virüsler, trojanlar, tehlikeli web sayfaları veya benzeri tehditler de aynı şekilde VPN servisleri ile indirdiğiniz bir dosya ile veya girdiğiniz bir internet sayfası üzerinden de bilgisayarınıza bulaşabilir.
VPN kullanmak faturaya yansır mı? Kimi VPN sağlayıcılar daha güvensiz şifreleme algoritmaları ya da standartları kullanırken kimi VPN sağlayıcıları endüstride önde gelen şifreleme sistemlerini kullanır. Böylece daha güvenli koruma sağlar. Bu noktadaki fark VPN servisinin abonelik ücretlerine doğrudan yansır.
VPN, maksimum gizlilik ve güvenlik için IP adresinizi gizler ve çevrimiçi etkinliğinizi şifreler. Bunu, İSS'nize ait olanlar yerine sizi şifreli ve özel bir VPN sunucusuna bağlayarak yapar.
Windscribe, en iyi bilinen ücretsiz VPN'lerden biri; Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, tüm büyük işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Ücretsiz sürümde farklı ülkelerden on sunucuya bağlanmanıza izin veriyor ve sunucuları çok hızlı. Windscribe'ı istediğiniz kadar cihazda kullanabiliyorsunuz.
Sinyal gücü ölçümleri dBm ile ifade edilir ve negatif rakamla yazılır. İnternet bağlantılarında sinyal gücü -30 ila -90 arasında değişmektedir. -30 mümkün olan en iyi bağlantı değerini gösterirken, -90 dBm bağlantınızın zayıf olduğu anlamına gelir.
ADSL ile VDSL arasındaki temel fark hızdır. VDSL, ADSL bağlantılarından daha yüksek hız sunar. VDSL, 70 Mbps'ye kadar indirme hızı ve 10 Mbps'ye kadar yükleme hızları sağlar. ADSL ise maksimum 24 Mbps indirme hızı sağlar ve yükleme hızları çok daha düşüktür.
Modeminiz hizmet aldığınız interneti desteklediği sürece istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Takarsında modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifreyi değiştirmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri