Sarı prenses balıkları strese girdiklerinde yumurtalarını tükürebilir veya yutabilir. Eğer yumurtalarını yutarsa yapacak bir şey yoktur. Dişi balıktan daha fazla yavru almak için akvaryumdaki erkek sayısını az tutun.
İnciler, bu balık türünün doğurması, yumurtayı ağzında bekletmesi ve izlenebilmesi anlamında, evrimin nasıl gerçekleştiği yönünde de araştırmalara konu olduğunu söyledi. Yavruları ağzının içinde taşıyan tek balık türünün ciklet olduğunu belirten İnciler, "Dişi yumurtalarını mağara içindeki duvara bırakır.
Gerekli şartlar ve damızlıklar sağlanırsa akvaryumda üretilmesi mümkündür. Yumurta dökerek ürerler. Solungaç kapaklarının kenarı beyaz olursa bu erkektir. Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar.
Dişi balığın gırtlağı aşağı doğru sarkar ve yumurtaları hamilelik dönemi bitene kadar ağzından çıkarmaz. Anne sarı prenses, yumurtaların mantarlaşmaması için ağzında devamlı olarak çeşitli gırtlak hareketleri yaparak yumurtaları çevirir. Dişinin ağzındaki kuluçka süresi genel olarak 21 gün sürmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Sarı prenses balıkları strese girdiklerinde yumurtalarını tükürebilir veya yutabilir. Eğer yumurtalarını yutarsa yapacak bir şey yoktur. Dişi balıktan daha fazla yavru almak için akvaryumdaki erkek sayısını az tutun.
Merhaba. Bazen cichlid balıkları erkek olmasa da yumurtlayabiliyorlar ve yumurtaları ağızlarında toplayabiliyorlar.
Japon balıkları için cam fanus gelişimlerine engel olmaktadır. Yine de cam fanusta bakılacaksa fanusun mümkün olduğunca büyük ve her balık için 10 litre su alacak kadar geniş olması gerekmektedir. Fanuslar, akvaryumlara kıyasla daha çabuk pislendiklerinden sık sık suyunun değiştirilmesi gerekir.
Erkek dişinin karnına vurarak onu kovalar, eğer dişi hazırsa yumurtaları saçar ve yumurtalar ilk değdiği yere yapışır. Yumurtalar dişi tarafından takımlar halinde atılır, genelde en iyisi ilk seferde atılan yumurtalar olur. Erkek, dişi yumurtlar yumurtlamaz yumurtaları döller.
Bazı balıklar doğurarak çoğalabilir. Süs balıklarında ise birçok balıkta olduğu gibi yumurtlama yapma vardır. Süs balığının üremesini istiyorsanız eğer kullanışlı bir akvaryum almak gerekmektedir. Ayrıca bu akvaryumda bir dişi ve bir erkek balık olması lazımdır.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Akvaryum şartları ise hamilelik sürecini doğrudan etkiyelebilir.
Yumurta oluştuktan sonra 3 haftalık bir kuluçka süreci başlar. Üç hafta sonunda 22-25 gün gibi bir sürede lepistesler yavrularını doğurur. Lepistes balığınızın içinde yavrular oluştukça sırtı siyah olmaya başlar.
Canlı doğuranlar denince lepistes, plati, kılıçkuyruk ve moli gibi balıklar akla gelir. Canlı doğuran akvaryum balıklarının yumurtaları dişinin üreme açıklığı bölgesinde bulunan bir kese içinde döllenir. Kuluçka dönemini burada tamamlayan yumurtalar burada açılır ve yavrular dışarıya atılır.
Balığın karnında önce yumurtaları oluşmaya başlar. Bu oluşum süresi ise, ortalama olarak 2-3 gün kadar sürer. Oluşum tamamlandığında dişi lepistesin karnı bal rengine yakın bir renk alır. Yumurtaların oluşum sürecinden sonra da dişi, suya östrojen salgılayarak erkekleri çiftleşmeye davet eder.
Balığın dayanıklılığına, genetik kalitesine, su sıcaklığına, iyi beslenmesine bağlı olarak 20-40 gün gibi bir gebelik döneminden sonra gelişkin yavrular yumurtlar. Dişi yumurtlamadan sonra iyi beslenmelidir, mümkünse canlı yem (yetişkin artemia, su piresi) kullanılmalıdır.
Bilgilendirirseniz sevinirim. Düzgün beslemeyle evet ayda 1-2 defa yumurta dökerler.
Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir.
Balığın verdiği yavru sayısı anaç balığının boyuna ve iyi bakılmasına bağlıdır.Balık küçükse 8-9 orta boy ise 30-40 büyükse 50 ye kadar varıyor.Yavru tankı olarak 40 lt kullanabilirsiniz.
Çiklitgillerde ise kuluçka süresi dişinin ağzında gerçekleşir. Ağzında yumurtaları çeviren, mantarlaşmasını engelleyen dişi yumurtalar çatlayana hatta yavrular serbestçe yüzmeye başlayana kadar onları ağzındaki kesesinde korur.
Doğal yaşam alanlarında sarı prenses balıkları, kayaların üzerinde otçul besinlerle beslenir. Bunun için de yem yelpazesi çok geniştir. Bazen protein ağırlıklı yemleri de yerler ama bitkisel katkılı yemlerin de kullanılması gerekir. Pek çok pet shopta sarı prenses yemi olarak satılan çeşitli granül yemler vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri