Hangi Bankalar Devlet Güvencesindedir? Bankacılıkla ilgili kanunlar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde hizmet veren tüm bankalar, devlet güvencesindedir. Söz konusu bankalar devlet bankası, özel banka ya da yabancı banka olması fark etmeksizin devlet tarafından güvence altına alınır.
Evet. Türkiye'de faaliyet gösteren kredi kuruluşlarının yurt içi şubelerindeki resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki mevduat ve katılım fonları (tasarruf mevduatı, ticari kuruluşlar mevduatı ve diğer kuruluşlar mevduatı) sigorta kapsamındadır.
Mevduat Sigortası Hakkında
Yurt içi şubelerde; resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki, TL, döviz ve kıymetli maden cinsinden mevduatlar, her bir mevduat bankasında her bir kişi için, 2023 yılında 400 Bin TL'ye kadar sigorta kapsamındadır.
Tasarruf mevduatı hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskontları toplamının, resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki tüm gerçek ve tüzel kişiler için 400 Bin Türk Lirasına kadar olan kısmı sigorta kapsamındadır.
Vadesiz Altın Hesabı Özellikleri:
Vadesiz Altın Hesabından hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Vadesiz Altın Hesabınızdaki birikiminiz 200.000 TL karşılığına kadar Devlet Güvencesi altındadır.
İlgili 28 soru bulundu
Katılımcılara “En çok güvendiğiniz banka hangisidir?” sorusunu sorduğumuz ankette çarpıcı sonuçlar elde ettik. Anket sonuçlarına göre Ziraat Bankası diğer bankalara kıyasla açık ara birinci olarak karşımıza çıktı. Ziraat Bankası'nı en güvendiklerini banka olarak belirtenlerin oranı %36.
USD ve Euro için stopaj oranları:
*Garanti BBVA tabela faiz oranları üzerinden ek faiz uygulanmaktadır. 30 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan yeni yönetmelikle, tasarruf mevduatı hesaplarındaki 200.000 TL'ye kadar olan kısım devlet güvencesi kapsamındadır.
Bunlar; 35 mevduat bankası (3 adet devlet mevduat bankası (Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank), 30 adet yerli ve yabancı sermayeli özel mevduat bankaları, 3 adet TMSF'ye ait banka (Birleşik Fon Bankası, Türk Ticaret Bankası ve Adabank), 16 kalkınma ve yatırım bankası ve 6 katılım bankası şeklindedir.
E-Devlet Kapısı'nda, "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" hizmeti ile hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecek.
Bankam Batarsa Ne Olur? TMSF, batan bankada parası olanlara, önceden belirlenmiş olan devlet güvencesi limitleri dahilinde ödeme yapar. Yani bir banka batarsa, tüketiciler o bankadaki paralarının bir kısmını ya da tamamını geri alabilir.
Hazine'sinin güvencesi altındadır.
Kullanılmayan banka hesaplarının faal dışı olarak etiketlenmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekir. Bu süre 10 yıldır. 10 yılın ardından bankalar hesaplarla ilgili işlem başlatırlar.
Devlet bankalarının batma ihtimali yoktur ve özel bankalar, dünyanın en büyük şirketleri olarak kabul edildikleri için batma riskleri yok denecek kadar azdır.
Akbank, 30 Ocak 1948 tarihinde özel sermayeli bir ticaret bankası statüsünde Adana'da kurulmuştur. Kuruluş amacı bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak olan Akbank, ilk İstanbul şubesini, 14 Temmuz 1950'de Sirkeci'de açmıştır.
Ziraat Bank International AG Federal Alman Bankalar Birliği'nin (Einlagensicherungsfonds des Bundesverbandes deutscher Banken e.V.) mevduat sigorta fonuna dahildir. Bu kapsamda kurum 'Müşteri mevduatı' kaleminde yer alan tüm borçları teminat altına almaktadır.
* Özel cari hesaplar ve katılma hesapları toplamı, gerçek ve tüzel kişiler için 400.000 TL' ye kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi altındadır.
e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve gelen linke tıklayın. Burada yer alan adres ve banka bilgilerinizden hangi bankaya geçmek istiyorsanız, ona tıklayın. Son olarak güncelle butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
E-Devlet'e girip Takasbank yazarsanız karşınıza çıkan ekrandan birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer BES bakiyeniz varsa ilgili sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talep oluşturabilirsiniz. Bir diğer biriken para öğrenme ekranı ise Şahıs ödemeleri.
Banka hesap hareketlerini görmek için iki yetki bulunur. Bu yetkilerden birisi hesap sahibine aittir. Diğer yetkili ise ilgili bankada çalışan kişilerdedir. Bu sebep ile de üçüncü tarafların banka hesap hareketlerinin görülmesi mümkün değildir.
Bunlar arasında Cavit Çağlar'ın 2.86 milyar dolar kaynak aktarılan İnterbank'ı, Garipoğlu'nun 2.63 milyar dolar kaynak aktarılan Sümerbank'ı, Erol Aksoy'un 1.99 milyar dolar kaynak aktarılan İktisat Bankası, Dinç Bilgin'in Etibank'ı vardı.
Banka organları Umumi Heyet, Umumi Heyet Müfettişleri, İdare Meclisi ve Umum Müdürlük biçiminde oluşturuldu. Prof. Leon MORF, Genel Müdürlük görevine getirildi. Bütçe Kanunu ile Ziraat Bankası bir devlet müessesesi olmaktan çıkarıldı ve Anonim Şirket hâline geldi.
Halkbank, “İş Dünyasının Oscarları” olarak kabul edilen Stevie Awards'ın 'International Business Awards' ödül programında tam 20 farklı kategoride ödüle layık görüldü. Banka; hem finansal hizmetler, hem de bankacılık alanında büyük ödül olan altın ödülü kazanarak, dünya çapında 'Yılın En İyi Bankası' seçildi.
Vadeli altın hesabı, seçtiğiniz süre boyunca belli bir faiz oranı üzerinden kazanç sağlar. Bu hesabı, bankalara göre değişmekle birlikte en az 10 gr altınınız varsa açabilirsiniz. Vade sonunda faiz kazancı üzerinden %15 stopaj kesilir. Ayrıca altınlarınız, 150.000 TL'lik nakit bedeline kadar devlet güvencesine alınır.
1946 yılında Ankara'da kurulan Garanti Bankası, 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla 423 milyar Türk Lirası'nı aşan konsolide aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük ikinci özel bankası konumunda. Garanti 2010 yılından bu yana ana hissedarı BBVA ile yaratılan sinerjiyle Türkiye ekonomisine değer katıyor.
Vadesiz Altın Hesabı'nıza faiz işletilmemektedir. Vadesiz Altın Hesabı'nızdaki birikiminiz 400.000 TL karşılığına kadar Devlet Güvencesi altındadır. Fiziki altın işlemleri için 995 gr ve katları olacak şekilde külçe teslimatı yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri