Spiral cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlamamaktadır. Bu nedenle prezervatif kullanmak da gerekebilmektedir. RİA taktığınızda enfeksiyon kapılırsa ve tedavi edilmezse pelvik enfeksiyona yol açabilmektedir.
Uzun dönemde RİA'nın riskleri, spiralin zaman içinde rahim dışında başka bir yere kayması, fallop tüplerinin tıkanmasına sebep olması ve genital bölgede apse oluşumunu tetiklemesi gibi durumlar mümkün olmakla birlikte, uygun koşullarda ve uzman hekim tarafından takılması durumunda oldukça ender görülür.
Yüksek ateş veya kusma rahim iltihabı belirtileri arasındadır. Ağrılı, sık veya zor idrara çıkma bazen rahim iltihabı belirtisi olabilmektedir. Nadir de olsa kabızlık, karında şişkinlik gibi şikayetler rahim iltihabı belirtisi olabilir.
Rahim Ağzı Enfeksiyonu (Servisit), rahim ağzının iltihaplanması ve tahrişidir. Servisit semptomları vajinite benzer; vajinal akıntı, cinsel ilişki sırasında kaşıntı veya ağrı olabilir. Servisitin olası nedenleri cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardır(bel soğukluğu, klamidya, trichomoniasis ve genital herpes).
İlgili 25 soru bulundu
Ateş, üşüme, titreme, halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, ağrı, bulantı, kusma gibi genel bulgulara ek olarak etkenin cinsine ve enfeksiyonun yerine bağlı olarak gelişen spesifik belirti ve semptomlar; ishal, kabızlık, eklem ağrıları, vücutta döküntüler ve kızarıklıklar, öksürük, sarılık, bilinç bozuklukları gibi ...
Rahim ağzında bol lökosit içeren ve iltihabi akıntıya sebep olan bir durumdur. Kadınlar arasında çok sık görülen bir durumdur. Bu enfeksiyonlar zamanında tedavi edilmezse rahim ağzını yıpratarak rahim ağzında servikal erozyon da denilen rahim ağzında yara problemine neden olmaktadır.
Vajinal Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir? Vajinal akıntı, vajinal kaşıntı veya hassasiyet, vajinada ağrı, cinsel birleşme esnasında ağrı, idrar yaparken yanma veya rahatsızlık hissi, vajina ve genital bölgede kızarıklık, şişlik bu belirtilerdendir.
Belirtileri, vajinal enfeksiyon 'lara benzer şekilde anormal akıntılar ile kaşıntı, kasık ve bel ağrıları olabilmektedir.
Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir? Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Çay ağacı yağı antifungal özelliği sayesinde vajinal mantar tedavisinde evde kullanılabilecek yöntemler arasında yer alır. Probiyotik takviyeler, mantar ve diğer vajinal mantar gibi enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Kekik yağı, antifungal bileşenleri sayesinde vajinal mantar için kullanılabilir.
Hormonlu spiralin takılması sırasında kramp, rahatsızlık, hafif düzeyde kanama, eklemlerde, alt karında ve belde ağrı şikayetleri ile baş dönmesi görülebilir. Aynı zamanda vücutta akne miktarında artış görülmesi ve memelerde daha fazla hassasiyet olması da belirgin yan etkiler arasında görülebilir.
Enfeksiyon tedavisi, enfeksiyon türüne göre uygulanır. Ancak genellikle ilaçla tedavi; antibiyotik, antiviral ilaç, antifungaller, antiparazitik ile uygulanır. Antibiyotik tedavisi; bakteriyel enfeksiyon durumunda bakteri üremesini engellemek adına kullanılır.
Enfeksiyona neden olan bakterilerin yok edilmesinde antibiyotik tedavisi uygulanır. Antibiyotik tedavisinin yanıt vermediği bazı durumlarda yakma, dondurma ve lazer tedavisi de uygulanabilmektedir.Tedavi sürdüğü müddetçe cinsel ilişkiye ara verilmesi önerilir.
Eğer gebelik varsa; İstenmeyen bir gebelik ise öncelikle spiral çıkarılarak gebelik sonlandırılabilir. Gebeliğin devamı isteniyorsa ve gebelik erken aşamada tespit edilmişse, gebelik kesesine zarar vermeden spiral kolayca çıkarılabilir.
Vajinal enfeksiyonlar hastada yoğun akıntı, kaşıntı, kötü koku, ağrılı cinsel ilişki ve idrar yaparken yanma gibi şikâyetlerle kendini belli eder. Tedavinin ise enfeksiyonu ortaya çıkaran etkene bağlı olarak planlanması gerekir. Enfeksiyonun tipini ortaya çıkan şikayetlere bakarak anlamak mümkün olur.
CLEOCIN, klindamisin fosfat isminde bir antibiyotik içerir ve vajinal krem şeklindedir. Bu ilaç, bakteriyel vajinozisi (vajinadaki bakteriyel bir enfeksiyon) tedavi etmek için kullanılır.
Bu durumda kandidiyazis denilen, şiddetli kaşıntı, şişme, akıntı ve tahrişle seyreden vajinal mantar enfeksiyonu ortaya çıkar. Belirtiler genellikle ilaç tedavisi ile birkaç gün içinde hafifler. Daha ciddi enfeksiyonlarda ise şikâyetlerin azalması iki haftayı bulabilir.
Vajinanın ideal pH değeri 3,8 ile 5,0 arasındadır. Eğer pH değeri bu aralıkta tutulursa kaşıntı, akıntı, yanma ve kötü koku oluşumunun önüne geçilebilir. Bazı dönemlerde adet döngüsüne ve hormonlara bağlı olarak akıntı görülebilir, akıntı fizyolojik ya da patolojik olabilir.
Vajinitte en sık etkili olan antibiyotikler tetrasiklin ve penisilin grubu ilaçlardır. Gebelik: Özellikle gbeliğin son 3 ayında hücresel bağışıklığın azalması ile kandida gelişimi kolaylaşır. Yine gebelikte vajinada glikojen adı verilen maddenin artışı da bu olayı hızlandır.
Smear Testi, rahim ağzı ( serviks ) denilen bölgeden 5-10 saniye gibi kısa süre içinde ağrısız olarak fırça yardımıyla sürüntü alınması işlemidir. Smear testi; rahim ağzı (serviks) kanseri, rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin ve enfeksiyonların saptanmasında kullanılır.
Yumurtalık iltihabının tipik bir semptomu, alt karın bölgesindeki hafif ila şiddetli ağrılardır. Bazı durumlarda cinsel ilişki sırasında ağrı, kanama, idrar yaparken ağrı, sarımsı kokulu akıntı veya uzamış adet kanaması ile bağlı olabilir. Genel de belirtiler bazen yüksek sıcaklık, ateş, bulantı ve kusmadır.
Ciddi olduğu zaman, ateşlenme, titreme, yoğun alt karın veya pelvik ağrıya ve bağırsak hastalığına yol açabilir. Rahim iltihabı tedavi edilmediğinde kısırlık gibi önemli problemlere neden olur.
Enfeksiyon ajanının saptanmasına yönelik kan, idrar tahlili ve vajinal akıntıdan kültür yapılır. Karın ağrısı ve vajinal kanamanın birlikte olduğu vakalarda dış gebelikle ayırıcı tanının yapılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri