Kemanlar genellikle boyutlarına göre yaş gruplarına ayrılır. Örneğin, 1/4 keman 4-6 yaş grubu için uygunken, tam boy (4/4) keman genellikle 12 yaş ve üzeri için uygundur. 4/4 keman kaç yaş için uygundur? 4/4 keman, genellikle 12 yaş ve üzeri çocuklar ve yetişkinler için uygundur.
Genel doğru olarak hangi boy kemanın size uygun olduğunu anlamanız için, kemanın sol omzunuz üzerinden çenenizin altına yaslamanız ve sol eliniz ile kemanın sapını, bileğiniz öne gelecek şekilde, S tutmanız yeterlidir. Eğer kemanı bu şekilde tutabiliyorsanız keman boyu sizin için uygundur.
1/4 Ölçü – Çeyrek Keman – (6-8 Yaş Grubu) – 47 cm. 1/2 Ölçü – Yarım Keman – (8-10 Yaş Grubu) – 51 cm. 3/4 Ölçü – Üç Çeyrek Keman – (10-13 Yaş Grubu) – 56 cm.
1/8 Keman (Çeyreğin Çeyreği): 4-6 yaş çocuklar için. 1/4 Keman (Çeyrek): 6-8 yaş çocuklar için. 2/4 Keman (Yarım): 8-10 yaş çocuklar için. 3/4 Keman (3 Çeyrek): 10-13 yaş çocuklar için.
6-8 Yaş Grubu İçin 1/4 Ölçü Kemanlar. 9-10 Yaş Grubu İçin 1/2 Ölçü Kemanlar. 11-13 Yaş Grubu İçin 3/4 Ölçü Kemanlar. 13 Yaş ve Üzeri İçin 4/4 Ölçü Kemanlar.
İlgili 36 soru bulundu
Keman çalmayı öğrenmek için öncelikle doğru keman ölçüsünü seçmek önemlidir. Doğru keman ölçüsünü seçmek, kemanı rahatça çalmayı ve doğru teknikleri öğrenmeyi kolaylaştırır. 10-13 yaş arası çocuklar ve genç yetişkinler için 3/4 keman ve 13 yaş ve üzeri yetişkinler için 4/4 keman uygundur.
Çocuk, genç ya da yetişkin fark etmez. Keman gibi enstrümanları çalmayı öğrenmek isteyenler için keman çalmanın bir yaşı yoktur.
Bu genel düşüncelerin aksine her yaşta herkes, her zaman,keman çalmayı öğrenebilir.
Keman öğrenmek uzun ve keyifli bir yolculuktur. Keman eğitimi yeni başlayanlar için ilk haftalardan itibaren verilen eğitim 3-6 ay arası sürmektedir. Bu maksimum 6 aylık sürenin içerisinde keman parçalarını sesleri temiz bir şekilde çıkarabilmeniz için yoğun pratikler yapmanız gerekir.
Kaliteli kemanlarda genellikle kelebek, akçaağaç ve ladin kullanılır. İyi bir kemanın tuşe kısmı(genellikle siyah olan kısım) ise genellikle abanoz ağacından yapılır. Abanoz ağacının rengi siyahtır yani kaliteli kemanların klavyesinde gördüğünüz siyah renk eğer ağacı abanozsa, orijinal rengidir.
Keman çalmayı öğrenmek zor mu sorusunun cevabını merak edenler için söyleyelim, eğer teknikleri düzenli ve keyifli pratiklerle birlikte uygulamayı denerseniz keman çalmayı öğrenmek zorluğun aksine oldukça keyifli bir aktivitedir! Kemanda seslerin çıkarılmasını sağlayan en önemli ekipman keman yayıdır.
3/4 kemanlar 11-15 yaş için model olarak geçmektedir .11 yaş ve üzeri kullanabilir. Kemanımız lamine malzemeden imal edilmiştir. Keman kutu yay reçine olarak setdir.
Elbette başarılı bir müzik kariyeri isteyenler açısından keman öğrenmek için ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi denebilir. Yine de 20 yaş keman çalmak için geç mi diye düşünüyorsanız asla böyle bir durum olmadığını da vurgulamak gerekiyor.
En kısa sürede keman çalmak istiyorsanız günde ortalama 60 dakika keman çalışmanız yeterli olacaktır.
Kendi Kendine Keman Öğrenmek Mümkün mü? Evet, ders almadan da evde keman öğrenmek mümkün. İnternet ortamı üzerinde kemandaki eğitim sürecinizi destekleyecek bir çok resim, video, makale ve nota ve kitap gibi kaynaklar mevcut.
Günde 30 dakika aksatmadan keman çalışmalısınız. Kemanı kutusuna koymamaya çalışın. Kolay ulaşabildiğiniz yerde olursa daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Nota öğrenmekten korkmayın nota öğrenmeniz sizleri çok hızlı ilerlemenize sağlayacaktır.
İnternetten keman çalmayı öğrenmek mümkündür. Fakat riskli bir konudur. Bu konuda öncelikle bizler temel düzey oturana kadar ders alınmasını biz keman konusunda uzmanlar öneriyoruz. Tabi ki bu temel seviyede el kol duruşu bunun yanında keman seçimi gibi bir çok teknik konuda sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Evet, solak kemancılar keman çalabilir. Keman, solaklar için özel olarak üretilebilecek bir enstrümandır.
Keman kursu fiyatları olarak 2500 - 3750 TL aralığında rakamlar da ortalama kursları temsil eder. Eğer bütçeniz kısıtlı ise tercih edebilirsiniz elbette. Eğitmenleri daha deneyimli ve keman kursu programları daha doludur.
Kontrbas, keman ailesinden, yaylılar grubunun en kalın sesli çalgısıdır. 4 telli ve 5 telli olmak üzere iki türü bulunur. 5 telli olan kontrbasa senfonik orkestra eserlerinin icrasında sık olarak ihtiyaç duyulmaktadır.
Kemanın temel enstruman olduğu 'keman ailesi' grubunu oluşturan toplamda 4 adet müzik aleti bulunmaktadır. Keman çeşitleri isimleri boyutlarına göre incelendiğinde küçükten büyüğe doğru sıralanışı şu şekildedir; keman, viyola, çello (viyolonsel), kontrbas.
Tanım: Barok keman, 17. ve 18. yüzyıllara özgü yapısal ve tasarım özelliklerine sahip bir kemandır. Günümüzdeki modern kemanlardan farklı olarak, daha kısa boyunlu, daha az gerilimli tellere ve daha düz bir yay tasarımına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri