Muhabbet kuşları olmadan en konuşkan kuş türlerinden bahsetmek mümkün değildir. Papağanlar arasında en konuşkan tür, muhabbet kuşu olarak öne çıkmaktadır. Muhabbet kuşları neredeyse 500 kelimeye kadar öğrenebilmektedir. Puck isimli muhabbet kuşunun bu alanda bir rekoru bulunmaktadır.
Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha sessiz bir yapıdadırlar. Konuşmaya yatkınlığı ve insan canlısı olması ile de bilinen açık yeşil muhabbet kuşları muhabbet kuşu türleri arasında en doğru seçim olacaktır.
Mavi muhabbet kuşları konuşmaya yatkın bir muhabbet kuşu türüdür. Gri Kanat muhabbet kuşlarının yüzlerinde beyaz ya da sarı renkler hakimdir. Gövdesi koyu gridir. Bu renk, kuyruğa doğru gidildikçe açık griye döner ama kuyrukta maviye dönük bir gri halini alır.
Sultan Papağanı Sultan papağanı, muhabbet kuşlarından sonra en çok tercih edilen evcil kuşlardır. Bu kuşlar sahiplerine bağlı, nazik ve eğlenceli canlılardır.
Tüm muhabbet kuşları konuşabilir. Nasıl ki insanlar da konuşma kabiliyeti var ise muhabbet kuşlarında da bu kabiliyet vardır.
İlgili 37 soru bulundu
Albino muhabbet kuşu fiyatları 150-300 TL bandındadır.
Muhabbet kuşunu konuşturmak için konuşma eğitimine başlamadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler bulunur. İlk olarak dikkat etmeniz gereken, kuşunuzun yaşıdır. Muhabbet kuşları, eğitim için en uygun yaşta olduklarında daha kolay öğrenirler. Genellikle 3-6 ay arasındaki kuşlar en kısa sürede konuşmayı öğrenebilir.
Ayrıca kuş bakımı bir hayli ucuzdur. Gezdirilmesi de gerekmediği için sadece evinizde beslemeniz ve ihtiyaçlarını karşılamanız yeterli olacaktır. Peki, en çok tercih edilen evcil kuşlar genellikle muhabbet kuşu, cennet papağanı, kanarya, Hint bülbülüdür.
Renk Çeşitliliği. Muhabbet kuşları doğal ortamlarında sadece yeşil ve sarı renklerindedir. Mavi, beyaz ya da leylak rengi gibi farklı renklerdeki muhabbet kuşları evcilleştirilmiş muhabbet kuşlarında yer almaktadır, bu renklere sahip muhabbet kuşlarının İngiliz muhabbet kuşu olduğunu söylemek mümkündür.
5-6 haftalık bir süreç içerisinde muhabbet kuşlarının konuşması için gerekli eğitim verilmelidir ve verilecek bu eğitimlerin sonunda ise erkek ve dişi muhabbet kuşlarının 70-100 kelime arası öğrenebilmesi yaklaşık olarak 9 aylık bir süreci kapsamaktadır.
Muhabbet Kuşunun En Kolay Söylediği İsimler
Kuşların en sevdikleri ve rahat bir şekilde söyleyebildikleri isimler olarak da boncuk, aşkım, babacık, pişt, cici kuş gibi birçok detay olarak da ilk sıralarda yer almaktadır.
Muhabbet Kuşunuz Öğrettiklerinizi Kaç Günde Öğrenir? Muhabbet kuşunuza öğrettiğiniz kelimeleri unutmaması için düzenli olarak tekrarlamalısınız. Öğrenme aşamasında kuşunuz mutluysa ve siz de yeteri kadar onunla ilgilendiyseniz ortalama olarak 2 – 3 gün içerisinde kelimeleri öğrenebilmektedirler.
Dişi muhabbet kuşu konuşur mu gibi bir soru sorulmasının en büyük sebebi ortalıkta bu kuşlar hakkında dönen bir takım asılsız muhabbetlerdir. Çünkü pek çok kişi muhabbet kuşlarının erkeklerinin konuşabileceğini ancak dişilerinin konuşma yetisi olmadığını dilden dile yayarak belirtmiştir.
Her boş vaktinizde, gün içinde defalarca aynı kelimeyi sürekli olarak tekrar edin. Muhabbet kuşunuzun bir süre sonra konuşmaya başladığını göreceksiniz. Ülkemizde, “babacık, aşkım, cici kuş” gibi kelimeler muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler arasında yer alır.
Muhabbet Kuşu Cinsiyetleri
Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha hareketsizdir. Erkek muhabbet kuşları dişilere göre daha sakindir. Erkekler daha uzun öter, öterken de başlarını sallarlar. Dişiler ise genelde kısa şekilde öterler ve agresiftir.
Erkek Show Jumbo muhabbet kuşları dişilere göre daha fazla kelime öğrenebilir ve konuşmaya daha isteklidirler. Sosyal canlılardır, diğer evcillerle ve insanlarla iyi anlaşırlar. Sahiplerine çok bağlıdırlar ve onlardan sürekli ilgi beklerler. Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar.
Konuşmaya çalışan muhabbet kuşunun belli başlı bazı belirtileri ön plana çıkmaktadır. - Öncelikle heceleme üzerinde kelimelerin baş harflerini söylemeye başlar. - Özellikle tekrar edilen kelimeleri mırıldanmaya başlar. - İnsan sesine benzer sesleri taklit eder.
Albino kuşları renginden dolayı beyaz muhabbet kuşu olarak da adlandırılır. Beyaz muhabbet kuşunun insanlarla etkileşimi oldukça iyidir. Yalnız kalmayı sevmeyen beyaz muhabbet kuşlarını evde tek başlarına kalmasını önermeyiz. Aksi halde moralleri bozulur, strese girerler ve tüy dökmeye başlarlar.
Bunu anlamak için gagalarının üzerinde bulunan cere denilen burun kısımları erkek muhabbet kuşlarında mavi, mor gibi daha koyu renklerde olup, dişilerde ise beyaz, kahverengi, turkuaz beyaz karışımında olmaktadır. Bazı kuşların büyüdükçe cere tonları değişmektedir.
Kuzgunların zekasıyla ilgili anlatılan çok sayıda öykü duyulabilir; çünkü kargagiller içinde en akıllı kuşlar oldukları düşünülmektedir. Bunda, oyunculuklarının ve akrobasi yeteneklerinin yanı sıra, çeşitli sorunlarla çözüm üretebilme özelliklerinin de katkısı büyüktür.
Özen göstererek, şefkatle beslersen elbette sevaptır. Merhamet et ki merhamet gör. Ayrıca sevaptan bir yana çok hoş, çok güzel bir şey.
Afrika papağanı ailesine bağlı olan cennet papağanları yüz yılı aşkın süredir bizlerle birlikte yaşamaktadır. Latince ismi Agapornis olan Cennet papağanı diğer bilinen isimleri Aşk kuşu ve gül başlı cennet papağanıdır.
5-6 haftalıkken kanat ve kuyruk tüyleri gelişimlerini tamamlar, uçmaya ve kendi başlarına beslenmeye başlarlar. Bu dönemde yavru yemi kullanmanızda fayda vardır. YUMURTLAMA VE YAVRULARIN BAKIMI: Muhabbet kuşları 12 aylıkken en iyi yaşlarındadırlar ( erişkin ).
Boş vakitlerde sürekli olarak kelimeyi tekrar ederek, muhabbet kuşunun o kelimeye alışmasına olarak verilmelidir. Muhabbet Kuşları Ne Kadar Zamanda Konuşur? En merak edilen konular içerisinde muhabbet kuşlarının ne kadar zaman içerisinde konuşacağıdır. Bu genel olarak 7 ya da 8 ay içerisinde gerçekleşir.
Genelde insan sesine benzer bazı sesleri çıkarmaya başlar. Böyle durumlarda yavaş yavaş dişi muhabbet kuşunun konuşmaya başlayacağı anlaşılır. Tabii zaten bu durum erkek muhabbet kuşunun da konuşma noktasındaki belirtileri olduğunu söylemek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri