Altınarama çubukları, bulunduğu alanlarda toprak altında olan altınların bulunmasını sağlayan L şeklinde bir çubuktur.
Ancak yapılan bazı testlerin bu alanda istatistik olarak işe yaradığını gösterdiği bilinmektedir. Alan tarama altın bulur mu gibi başlıklarla sıklıkla değerlendirilen konu dahilinde 3 adet kapalı kova içinde hangisinde altın bulunduğunun denendiği bir testte çubukların yüzde yetmiş doğruluk oranı sağladığı görülmüştür.
Mıknatıslar nikel, kobalt, demir gibi elementleri çekme özelliği gösterirken, bakır, alüminyum, altın ve gümüş gibi maddelerde çok da etkili değildir.
Çubukların uçları arama yapılacak yere dik gelecek şekilde bakar. Cihaz pille çalışır. Hizmetten çıkarıldıktan sonra, barlar aranacak yere yaklaştırılır. Herhangi bir metal yoğunluğu ile karşılaştığında çubukların birbirine geçmesini sağlayacaktır.
Altın arama çubukları, genellikle 400- 500 metre mesafe genişliğinde arama yapabilmektedir. L şeklindeki altın arama çubukları iki çubuktan oluşur ve iki çubuk karşılıklı olarak iki elde tutulur. Çubuktan yayılan frekans sayesinde altına çarpan dalgalar çubuklara çarparak uyarı verir.
İlgili 15 soru bulundu
Altınarama çubukları, çevrede bulunan manyetik anomalilerin sayesinde altın gibi çevreye enerji salan maddelerin tespitini yapmakta kullanılmaktadır. Tam olarak bilimsel bir açıklamadan bulunamasa da su, altın gibi madenlerin bulunmasında uzun yıllardan beri kullanılan bir arama yöntemidir.
Pirinç çubuk alaşımı, esasen bakırın çinko ile karışımından elde edilen kahverengiye çalan sarı renkli metaldir. Pirinç alaşımı içinde bakır ve çinko kadar olmasa da, kurşun, nikel, mangan, aliminyum, fosfor, arsenik, tunç ve kalayda bulunur.
Bir tarlada Bakır çubuğu silah şeklinde büküp tutuyorlar ve çubuk adeta anten görevi görüp suyun geçtiği bölgeye doğru kayıyor. Ve sonra orayı kazıyorlar. Gerçekten de oradan su kaynağı çıkıyor.
En çok kullanılan su bulma yöntemi, Y ya da sapan şeklinde fındık, karaağaç ve meşeden yapılan ağaç çubuklar ile su aramadır. Bu işlemde, Sapanın iki ucunu ellerinizle tutup, sapını toprak alana doğrultuyorsunuz. Su kaynağına rest gelindiğinde, titreme ve sap kısmı aşağı doğru hareket etmeye başlıyor.
Günümüzde hala çeşitli dallar ( dut dalı, fındık dalı) ve bakır çubuk lar kullanılarak su arama yapıldığını görmek mümkündür. Bilimsel olarak hiçbir geçerliliği olmayan bu yöntemler ile bulunduğu idea edilen su rezervleri tamamen tesadüfe dayanmaktadır.
Kuzey ve güney kutbu olarak bilinen iki ucunda da mıknatıs etkisi bulunmaktadır. Mıknatıs Altını Çeker mi? Mıknatıs, demir, kobalt ve nikel gibi madenleri çekmektedir. Bakır- alüminyum gibi maddelere ve radyum, paladyum, altın, gümüş ve platini çekmemektedir.
Magnet Market Mıknatıs nikel, kobalt, demir gibi metalleri çeker iken, altın, gümüş, alüminyum, bakır gibi metalleri çekmez çünkü altın soy metaldir. içerisinde mıknatısın altını çekebileceği metal özelliği yoktur bu yüzden mıknatıs altını çekmez.
Altın ise kendine has enerjisi olduğu için bu alan tarama cihazlarında tespit edilebilmesi gerçekleşir. Metallerin üzerinde oluşturdukları boşluklarda yaptığı titreşimler madenin bulunmasında kolaylık sağlar.
Bu yerler; Tümülüs mezarları, kaya mezarları, antik şehir yerleri, kapalı mağaralar, savaş yaşanmış bölgeler, tüccarların çok yaşadığı medeniyetlerin olduğu bölgeler, hükümdarın yaşadığı yerler, lahitler ve ibadet edilen yerler gibi mekânlardır.
İzinsiz bir şekilde altın ve define aramanın suç olduğunu bilmelisiniz. İzinsiz şekilde define araştırması yapan kişiler 3 aydan 2 yıla kadar uzanan hapis cezasına uğrayacakları kanun kapsamında belirtilmektedir.
Jeofizik mühendisleri, bu cihazları kullanarak ve toprağın geçirgenlik oranını değerlendirerek su kaynağının varlığı ve büyüklüğü konusunda çıkarımlar oluşturabilmektedir. Toprak altında bulunan yapıların incelenmesi sonucunda yüksek elektrik geçirgenliği tespit edilir ise su varlığı neredeyse kesinleşmektedir.
Bir alanda su bulunması isteniyorsa vadi gibi bir alanda çakıl veya kum katmanlarında kil tabakasının bulunması alanda su olduğunun bir göstergesidir. Bu gibi arazide su belirtileri incelenerek sondaj yapılması gereken bölgenin belirlenmesi mümkün olabilmektedir.
V şeklinde bi dut dalını yere parelel bi şekilde tutup yürürseniz ve su kaynağının üzerinden geçerseniz dut dalının ucu havaya kalkıyor.
Su aramada genellikle söğüt ve incir ağacı dalları kullanılır. Çünkü, söğüt ve incir dalı suya duyarlı bir bitkidir. Yeraltı seviyesi yüzeye yakın ve bolsa, söğüt ve incir dalı tepki veriyor ve yeraltı suyu bulunabilir diye bir fikir var.
Bu kapsamda yer altı suları, her bölgede farklı derinliklerde olabilmektedir. Sondaj yöntemiyle ulaşılabilen sular bazen 1000 metre, bazen ise 100 metrede çıkabilmektedir. Bu derinliklere göre de uygulanan sondaj teknikleri değişiklik gösterebilmektedir.
Bakır topraklama çubuğu, bir yapı ya da tesisin elektriksel topraklamasını sağlamak için kullanılan bir donanımdır. Elektrik tesisatında oluşabilecek yüksek gerilimlerin toprağa iletilmesini, insanların ve cihazların güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılır.
Alan tarama çubukları özellikle geniş alan taramaları için işe yaramaktadır ve tercih edilmektedir. Alan tarama çubukları ile 400- 500 metre genişliğinde arazi taramaları yapabilirsiniz. Alan tarama çubukları için satın almadan önce detaylı bilgi edinip alan taramasındaki amacınıza uygun olup olmadığını kontrol ediniz.
Yuvarlak ya da köşeli arakesitte, boyu, birkaç cm'lik yüksekliğinin çok fazla katında olan, haddelenmiş ya da çekilmiş metal parça.
Define arama isteyenler bulundukları yerin mülki amirine başvurarak (örneğin mülki amir kaymakamlık ya da valiliktir) bir dilekçe ile define arama izni almak için başvuruda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri