Dinleme ve konuşma sınavları Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak. Bu derslerdeki konuşma sınavları, belirli bir tarih aralığı olmaksızın sürece yayılarak yapılabilecek.
ORTAK SINAV HANGİ SINIFLAR İÇİN GEÇERLİ? Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 6. sınıfların "Türkçe" ve "matematik" dersleri ile lise 9. sınıfların "Türk dili ve edebiyatı" ve "matematik" derslerinin ikinci yazılı sınavlarını "ülke genelinde ortak sınav" olarak düzenleme kararı aldı.
Konuşma Sınavı, sözlü İngilizcenizi değerlendirir ve 11-14 dakika arasında bir sürede tamamlanır. Tüm sınavlar kaydedilir. Bölüm: Bu bölümde eviniz, aileniz, işiniz, eğitiminiz ve ilgi alanlarınız gibi genel konularda sorulacak sorulara yanıt vermeniz istenecektir. Bu karşılıklı konuşma 4 ya da 5 dakika sürer.
Bir öğrenci için speaking sınavı ortalama 6-8 dakika sürmektedir.
Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak. Bu derslerin önce yazılı sınavları, sonra her öğrenci için yeteri zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacak.
İlgili 17 soru bulundu
Konuşma sınavı, öğrencilerin konuşma becerilerini ölçmeye yönelik bir sınavdır. Sınavda öğrencilere bir konu verilir ve bu konu hakkında konuşmaları istenir.
İKİNCİ BÖLÜM. (1) Derslerin özelliğine göre bir dönemde yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili olarak aşağıdaki esaslara uyulur. a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki sınav yapılması esastır.
Türk dili ve edebiyatı dersinin sınav puanları ise yazılı sınavın yüzde 70'i, dinleme sınavının yüzde 15'i ve konuşma sınavının yüzde 15'i alınarak hesaplanacak. Böylelikle dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri ölçülecek.
1. oturumda adaylar; okuma ve dinleme, 2. oturumda yazma; 3. oturumda ise bağımsız konuşma ve karşılıklı konuşma sorularına cevap verirler.
Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50'si, dinleme sınavının %25'i ve konuşma sınavının %25'i alınarak hesaplanacaktır.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.
KEYİFLİ OKUMALAR… Dil puan türü ile üniversiteye yerleşmek isteyen adayların girdiği Yabancı Dil Testi (YDT) 80 soruluk ve 120 dakika süresi olan bir çoktan seçmeli sınavdır.
Maddesi"ne istinaden Türkçenin korunması ve geliştirilmesi amacıyla öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki öğretim süreçleri boyunca kazandıkları dört temel dil becerisindeki (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) yeterliklerinin ölçülmesine yönelik yapılan bir izleme sınavıdır.
5. sınıflarda da “okullarda” ortak yazılı sınav uygulanacak, uygulama sınavları (Dinleme ve Konuşma) yapılacaktır.
2- Bakanlık hangi sınıf düzeyinde hangi derslerden ortak sınav yapacak? 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları; · 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 26 Mart 2024 Salı günü, · 6. sınıf Matematik ve 9. sınıf Matematik 27 Mart 2024 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır.
5. sınıflarda ortak yazılı sınav yapılacak mı? 5. sınıflarda ülke, il ve ilçe geneli ortak sınav yapılmayacaktır. Bunun dışında tüm hususlar bu sınıf için de geçerli olacaktır.
Türkçe Dil Yeterlik Sınavı, 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yukarıda belirtilen her bölüm 25 puandır.
Türkçe Yeterlik Sınavında adayların okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerindeki yeterlikleri ölçülmektedir.
DİNLEME VE KONUŞMA SINAVLARI
Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak. Bu derslerdeki konuşma sınavları, belirli bir tarih aralığı olmaksızın sürece yayılarak yapılabilecek.
Tüm sınavların süresi 40 dakikadır. Bakanlık ve il geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda açık uçlu sorular kullanılacaktır. Sadece 6. sınıf Türkçe dersinden 16 sorunun 14 tanesi çoktan seçmeli, 2 soru ise açık uçlu yapılacaktır. Diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacaktır.
Dönem Ortak Sınav Takvimi yayımlanmıştır. 2. Dönem 1. Sınavlar 25 Mart 2024 - 04 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
Artık liselerde tüm kademelerde sınavlar, klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak. Türk dili ve edebiyatı dersi sınavlarının, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılmasına yönelik düzenleme yapıldı.
CEVAP 13- Bir sınıfta bir günde yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavların sayısının ikiyi geçmemesi esastır. Ancak zorunlu hâllerde fazladan bir sınav daha yapılabilir.
Sözlü puanı, öğrencilerin sosyal etkinliklerdeki çalışmaları, derse hazırlıkları, ders içindeki etkinlikleri ve dersle ilgili araştırma çalışmaları değerlendirilerek verilir ve sonuç öğrenciye bildirilir."
Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan ders için Tek Ders sınav hakkı tanınmaz. Dersi ilk defa alıp “DZ” notu ile kalan öğrenci Tek Ders Sınavına giremez. (Fakat öğrenci dersi daha önceki dönemlerde almış ve “FF” veya “GR” notu ile başarısız olmuşsa Tek Ders Sınavına girebilir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri