Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Hangi dinde saç kesilmez?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Hangi dinde saç kesilmez?

Yahudilik'te başın yan taraflarında şakak ve favori bölgesinde bulunan saçların kesilmesi (Levililer, 19/27) yasaklanmıştı. Erkeklerde gücü simgeleyen saç, İncil'de Samson ve Dilayla'nın hikâyesinde bile anlatılmıştır. Samson'un, İsraillilerin lideri olarak Tanrı tarafından seçildiğine inanılırdı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Islamda kadınların saçını kesmesi günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kadınların saçlarını, erkeklere benzememek kaydıyla kestirebileceğini, boyatmadan önce de mutlaka kocasından izin alması gerektiğini belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Saçın kesilmesi hangi din?

Hindu inancında bir dilekte bulunulduğunda ya da bir dileğin gerçekleşmesinden sonra saçların traş edilmesi yaygın bir gelenek. Rupa'nın kızının saçları da annesininkiler gibi usturayla kazınarak kesildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Saç kestirmek dinen caiz mi?

Erkeklerin ve kadınların saç kestirmelerini yasaklayan bir âyet veya hadis yoktur. Kadınların saçlarını, kendilerine yabancı sayılan erkeklere göstermeleri haram olduğundan bayan berbere/kuaföre kestirmelidirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetva.net

Saç kestirmek mekruh mu?

Ancak kadın saçını erkeklere benzeyecek şekilde kestirirse haram olur. Çünkü Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem kendini erkeklere benzeten kadınları lanetlemiştir. Aynı şekilde kafirlere benzer şekilde saçını kestirirse haram olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Kadının ve Erkeğin Saç Kesmede Ölçüsü | İhsan Şenocak

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Peygamber efendimiz saçlarını ne zaman keserdi?

Başka bazı rivayetlerden öğrendiğimize göre (meselâ bk. Ebû Dâvud, Menâsik 78), Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz, Vedâ haccı esnasında kendisi, sağ taraftan başlamak üzere saçlarını tıraş ettirmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Saçın bir kısmını kesip bir kısmını bırakmak caiz mi?

Birinci hadiste, Hz. Peygamber'in, çocukların başlarını gökyüzündeki bulutların dağılımı gibi yer yer kesip yer yer bırakmak suretiyle tıraş etmeyi yasakladığı bildirilmektedir. Bu yasağa başın büyük kısmını tıraş edip meselâ alnın üstündeki perçem denilen saçları bırakmak da dahildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Islam dinine göre saç ektirmek günah mı?

Yine tekrarlayalım saç ekiminin dinen bir sakıncası yoktur, günah değildir, haram sayılmaz. Saç ekim işlemi eğer kişinin kendi saç kökünden alınarak ekim yapılıyor ise bunun bir günahı olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankarainternationalsacekimi.com

Dinimize göre saç ektirmek günah mı?

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) saç eklemeyi ve ekletmeyi yasakladığı yönündeki rivâyetler sahih kaynaklarımızda yer almaktadır (Buhârî, Libâs, 83-85 [5935-5942]; Müslim, Libâs, 115-119 [2122-2124]).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Dinimize göre saç ektirmek caiz mi?

sebeplerle, saç ektirmenin haram olduğu söylenemez. olmuş olur (Allah'u âlem). ekimi dinen caiz olarak kabul edilmektedir. etkilenenler böyle bir müdahale ile saç ektirebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Peygamberimiz saçını ördü mü?

Ümmü Hani anlatıyor: “Hz. Peygamber (a.s.m) (fetih günü) Mekke'ye geldiğinde, saçlarının dört örgüsü vardı.” (Tirmizî, Libas, 39; Ebu Davud, Tereccül, 14). Peygamberimizin (asm), bazen saçlarını kısalttığı, bazen omuzlarına sarkıttığı, bazen ikiye ayırdığı, bazen örgü yaptığı bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Saçları örtmek farz mı?

3. Başörtülerini, saçlarını, başlarını, boyun ve gerdanlarını iyice örtecek şekilde yakalarının üzerine salmaları, Dinimizin, Kitap, Sünnet ve İslâm âlimlerinin ittifakı ile sabit olan kesin emridir. Müslümanların bu emirlere uymaları dini bir vecibedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Islamda saç kesimi nasıl olmalıdır?

Son asırda âlimlerimiz başı sıfıra vurmayı, çok küçük numarada traş bırakmayı bazı batılılaşma benzeşmelerinden dolayı tercih etmişlerdir. Güzel bir tercihtir, uygun bir tercihtir ama Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem “Saçınız hep sıfıra vurulsun.” diye bir emir buyurmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Saç açık olması günah mı?

Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise, bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkâr olmakta büyük bir mes'uliyet altına girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Anne saçı günah mı?

Bir yaşına gelmemiş çocuğun saçlarını kesmek günah değildir; aksine sünnettir. Yeni doğan bebeğin başındaki ilk saçlarına akîka; bu çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri kısmen veya tamamen traş edip adını koyduktan sonra Allah Teâlâ'ya şükür için kesilen kurbana akîka kurbanı denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hacda saç kesmenin hikmeti nedir?

Büyük şeytanı taşlayan hac yolcusu, saç tıraşı olur veya saçını kısaltır ve böylece ihramdan çıkmış olur. Cinsel ilişki dışındaki diğer ihram yasakları sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanethaber.com.tr

Saç boyatmak dinen caiz midir?

Diyanet açıklamasına göre saç boyatmak günah mı sorusunun cevabı şu şekildedir: Saçlara yapılan bakım, temizlik, güzel kokular sürünmek, taramak ya da boyamak, İslam dini peygamberinin teşvik ettiği konulardandır. Buna göre, insanları kandırmak ya da hile amacı gütmeksizin saç, sakal boyanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Saç ekimi neden caiz değil?

“İslam âlimleri, bir kimsenin, saçına başkasının saçını eklemesini veya başkasının saçından imal edilen peruğu takmasını caiz görmemişlerdir. Çünkü bu işlemlerde saygın olan insanın bir parçası kullanılmaktadır ki; bu, zorunlu hâller dışında caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Kaynak saç yaptırmak günah mı?

Peygamberimiz (s.a.s.), saçına insan saçı takan ve taktıran kadınlara da lânet etmiştir. (Örnek olarak bk. Buhârî, libas 83, 85; Müslim, libas 115. ) Çünkü bu da Allah'ın beğendigi yaratılışı bozma ve karşısındakini aldatmak demektir. İslâm'da bunların her ikisi de yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Saç ekimi ile ilgili hadis var mı?

Sahih hadis kitaplarının hepsi, Hz. Peygamber'in dökülen saçın yerine saç eklemeyi ve ekletmeyi yasakladığını rivayet ederler. Nitekim Buhârî ve Müslim'in rivayetine göre, ensardan bir câriye evlendikten sonra hastalanmış ve saçı dökülmüştü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fikriyat.com

Protez saç namaz kılınır mı?

Protez saç ile abdest alacağı zaman başın dörtte birini mesh etmek gerekmektedir. Protez saçı çıkarmadan başın dörtte birini mesh edelebiliniyorsa o zaman çıkarmaya gerek yok abdeste mani değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Protez saç abdeste engel mi?

Abdestin nasıl alınacağına dair yönergeye bakıldığında ise protez saçın gusül abdesti almaya engel olduğu ortaya çıkar. Gusül abdesti almak için suyun deriye nüfuz etmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onnahair.com

Saç uzatmak sünnet midir?

Erkeklerin saç uzatması ne sünnettir ne de mekruhtur; mübahtır ve ibadet değeri yoktur. Ancak saç temiz ve bakımlı olmalıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) birçok saç şekli uygulamıştır. Saçını uzattığı da kısalttığı da olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camiahaber.com

Saçın yanlarını kısaltmak günah mı?

Yarım saç traşı caiz değildir. Yarım saçla şunu kastediyoruz. Mesela; başın sağ tarafını sıfıra vuruyor, sol tarafı olduğu gibi duruyor veya aksi ya da arkaya doğru yarısını traş ediyor, başın öndekini bırakıyor. Bu hadisi şeriflerde Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in yasakladığı şeylerdendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Saç şekillendirmek günah mı?

Selamünaleyküm. Dökülen saçları, başın başka yerinden alıp dikerek çoğaltmak caizdir. Saç modeli ile ne kastettiğiniz anlaşılmamıştır. Eğer kâfirleri taklit etme şeklinde bir model kastediyorsanız o caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT