Değer kaybı talebinde bulunacak aracın daha önceden aynı bölgeden başka bir hasarının bulunmaması gerekmektedir. Araçta oluşan, plastik tampon, elektronik parçalar, mekanik parçalar, camlar ve vidalı parçalarındaki hasarlardan ötürü araç değer kaybı talep edilemez .
Kendi aracınızı kendi kusurunuz ile bir yere vurmanız halinde değer kaybı talep edemezsiniz. Çünkü değer kaybını trafik kazasına karışan diğer aracın ilgililerinden talep edebilirsiniz. – Trafik kazasının oluşmasında %100 kendi kusurunuz var ise yine karşı taraf kusursuz olduğu için değer kaybı talep edemezsiniz.
Aracınızın cam, ayna, ön tampon, motor, airbag, şanzımanı, taşıyıcıları ve ön takım gibi malzemeler Araç Değer Kaybı konusuna dâhil değildir.
Ağır hasar kaydına sahip olan çekme ve/ya hurda belgeli araçlarda meydana gelen hasarlarda değer kaybı alınmamaktadır. Aracınız kazaya karışmışsa hak kaybına uğramamak adına bir an önce sigorta şirketine başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Bir kaza sonucu aracın çok sayıda bölgesinden ağır olarak hasar alması ile araçlara ağır hasar kaydı yapılır. 10000 tl hasar kaydı aracın değerini ne kadar düşürür? Hasar miktarı 4.001,00TL – 12.000,00TL arası ise araç değer kaybı 8.550,00TL olacaktır.
Araç değer kaybı davası için vekaletname ile görevlendirdiğiniz avukat sunmuş olduğu hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti gereğince Araç Değer Kaybı Avukat Ücreti alması gerekmektedir.
Değer kaybı hasar kaydına işlenir mi? Karşı tarafın trafik poliçesinden talep edebileceğiniz hasar ve değer kaybı tutarı, trafik sigortasının teminat tutarıyla sınırlıdır. Değer kaybı olarak alınan bedel tramere hasar kaydı olarak işlenmez.
Hava yastıgı patladığı zaman aracınız değer kaybetmez. Kaza esnasında emniyet kemerinden sonra ikinci olarak sizi koruyucu hava yastığı gelmektedir. Bu iki koruma sistemi aynı statüdedir.
Araç değer kaybı hesaplanırken, birçok etken rol oynamaktadır. Bu etkenler; araç kilometresi, araç değişen parçası, aracın geçmiş hasar kayıtları vs. sıralanabilir. Ancak şunu belirtmek gerekir, kaza sonrasında yapılan bazı onarım bazı onarım işlemleri, araçta değer kaybı oluşturmaz.
Aracınızın kazadan öncesindeki bir tarihte hasar kaydının bulunması durumunda, salt bu kazaya dayalı olarak değer kaybının meydana gelmesinin mümkün olmaması ve aracın önceki bir kaza ile değer kaybetmesi nedeniyle açılacak olan değer kaybı davası reddedilebilir.
Araç Değer Kaybı Avukat Ücreti Ne Kadardır? Araç değer kaybı başvurularında genel olarak önden bir avukatlık ücreti talep edilmemektedir. Avukatlık ücreti, değer kaybı tahsil edildikten sonra ortalama %20 üzerinden talep edilmektedir.
Sigorta şirketinin değer kaybını ödemeyi reddetmesi durumunda Sigorta Tahkim Komisyonuna veya ticaret mahkemesine dava açarak başvuruda bulunulur.
DEĞER KAYBI HESAPLAMASINDA ARAÇ ÜZERİNDE BULUNAN SAÇ AKSAM BAZ ALINMAKTADIR. BU SEBEPLE DEĞER KAYBI HESAPLAMASINDA TAMPON, PANJUR, FAR GİBİ PLASTİK PARÇALARI DİKKATE ALMAYINIZ.
Yaşı ve aracın yürüyen aksam denilen bölgesinin almış olduğu hasarlar tüm kapsamı birlikte değerlendirilerek aracın kaza öncesi hasarsız ikinci el piyasa değeri ile kaza meydana geldikten ve tamir edildikten sonraki ikinci el piyasa değeri arasındaki farka göre araç değer kaybı hesaplanır.
Kaza sonrası araç değer kaybı ödemesi ile ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Sigorta teminatının yüzde 15'i olan üst ödeme limiti artık yok.
Hava Yastığı Açılan Araç Pert Olur mu? Bir aracın ağır hasar kayıtlı ya da pert sayılabilmesi için yalnızca hava yastıklarının açılmış olması yeterli bir kriter olarak kabul edilmemektedir.
Değer Kaybını Kim Hesaplar
Karayolları Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları'na göre değer kaybı sadece alanında ruhsatlı sigorta eksperi tarafından hesaplanabilir.
Kusursuz ya da daha az kusurlu olan tarafın değer kaybı, diğer tarafın trafik sigortasından karşılanır.
Araç değer kaybı; meydana gelen trafik kazası neticesinde hasar alan ve bu hasar nedeniyle onarım, bakım, tadilat vb. işlemlerden geçen bir aracın bundan sonraki süreçte ikinci el piyasasındaki değerini ifade eden bir kavramdır.
Değer kaybı tazminatı alabilmek için aracın marka ya da modelinin bir önemi var mı? Hayır, bu konuda müfredatta herhangi bir sınırlama şartı bulunmuyor. Aracınızın marka ve modeli ne olursa olsun tazminat ödemesi alabilirsiniz.
Araba değer kaybının ödemesini yapması gereken kişi kazada kusurlu bulunan kişidir. Kusurlu olan bu kişiler ödemeyi trafik sigortası ile mağdur tarafa öder. Eğer kullanmış olduğunuz araca kasko yaptırdıysanız bu ödemeyi siz değil kasko şirketi yapacaktır.
Değer Kaybı Dosyası Ne Kadar Sürede Sonuçlanır? Araç değer kaybı için sigorta şirketine yazılı başvurunun yapıldığı tarihten itibaren Sigorta şirketi 15 gün içinde cevap vermek zorunluluğu bulunmaktadır. 15 gün içinde ödeme yapılmaz ya da olumsuz cevap verilirse Sigorta Tahkim komisyonuna başvuru yapılır.
Avukatlar için noterden çıkartılan vekâletnameler ile araç değer kaybı davasındaki tüm süreçleri takip eder ve hak kaybına uğramanıza engel olurlar. Avukatlara vekâletname vererek araç değer kaybı dava sürecindeki tüm hukuki konular ile ilgili sorumluluğu avukatlara devredebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri