Saçınızın rengini en kolay yoldan açmak istiyorsanız; Papatya suyu, elma sirkesi, limon, besleyici ve saç açıcı kür, karbonat, tarçın, siyah çay, bira, c vitamini tabletleri, bal ve zeytinyağı kullanın, Bunlara ek olarak saç rengi açıcı ürünlerden destek alabilirsiniz.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Yarı kalıcı saç boyası, yaklaşık 10 yıkama sonrasında saçlardan akmaya başlar. Kalıcı saç boyası saçların uzamaya başlaması ile akmaya başlar. Kalıcı saç boyasının içerisindeki maddeler saç teline işlediğinden uzun süre saçlarda kalır. Geçici saç boyası, yaklaşık 5 yıkama sonrasında akmaya başlar.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
İlgili 34 soru bulundu
Saçınızı limonlu su ile yıkayıp yarım saat bekletip saçları durulayın. Abartmadan haftada 1-2 kere uygulayarak saç boyasını akıtmayı deneyebilirsiniz. Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Siyah saç rengi açılırken dikkat edilmesi gerekenler:
Siyah saçı açtırırken, yukarıda da bahsettiğimiz gibi işlemler arasında yaklaşık 15 gün kadar bir süre geçmesi gerekir.
Yetersiz beslenme, stres, vitamin eksikliği, kalıtım gibi nedenlerin yanı sıra saçı çok sıcak suyla yıkamak, sürekli fönle kurutmak, saç boyası kullanmak, renk veren hücrelerin ölümü, yaşlanma, fazla kimyasala maruz kalma ve ilaç kullanımı saçların erken beyazlamasının nedenlerindendir.
Kızıl ve kahve tonları 3-4 yıkama sonrasında açılmaya başlar. Küllü sarı tonlarında bu durum tam tersine işler. Birkaç yıkama sonrasında renginizin bir tık koyulaştığını fark edebilirsiniz. Özellikle açıcı tam açmadıysa, renginiz turuncuya dönebilir.
Eğer saçınızda boya yoksa ve sadece bir iki ton kadar saçınızın rengini açmak istiyorsanız açıcı kullanmadan boya ile bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat saçınızda boya varsa mutlaka oryal gibi bir kimyasal açıcı kullanmak gerekir.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz bir miktar soda, sadece saçlarınızın rengini açmakla kalmayıp saçlarınıza göz alıcı ışıltılar da katar. Sodanın saç rengi açma özelliğinin yanı sıra saçı uzatma ve canlandırma gücü de son derece fazladır.
Saç rengini açmak isteyenler ya da saçlarında ton farkları olanlar da diş macununu saçlarına sürüyor. Diş macunu içerisinde bulunan beyazlatıcılar saç renginde açılmaya yol açabilir. Ancak belirttiğimiz gibi diş macunu saç derisine zarar verebilir. Ayrıca saç yapısını macunlar olumsuz etkileyebilir.
Limon suyundaki sitrik asit güneş ışığı ile birleştiğinde saçın pigmentini alır. Saçların pigmenti azaldığında renk açılmaya başlar. Saçlarınıza limon suyu sıktıktan sonra güneşe çıkın. 1 saat kadar güneşte bekledikten sonra saçlarınız açılacaktır.
Saçlar ne zaman beyazlaşmaya başlar? Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre, saçlar 34 – 44 yaş aralığında beyazlamaya başlıyor. Fakat bazı insanlarda 34 yaşından önce de beyazlama görülebileceği söylenmektedir.
Şampuanlardan saç boyalarına kadar çoğu saç ürünü saç beyazlamasına neden olabilir. Bu ürünlerin içinde bulunan zararlı kimyasallar, melanin seviyesini düşürür ve bu da saçlarınızın doğal rengini kaybetmesine yol açar.
İşte saçlarınızı erkenden beyazlatan o hatalar... Her birey bir noktada stresle uğraşır, ancak kronik stres uykusuzluk, kaygı ve iştah değişikliği gibi saç problemlerine yol açabilecek sorunlara yol açabilir. Bütün bunlar saçlarımızı ciddi şekilde etkileyebilir ve erken beyazlamaya neden olabilir.
Oksidan alırken kaç volume aldığına da dikkat etmelisin. Oksidan seviyesi arttıkça, saç açıcının etkisi güçlenir. Eğer saç rengini 2-3 ton açmak istiyorsan 10'luk oksidan almak senin için yeterli olacak. Daha fazla saç rengi açmak isteyenler 20'lik, 30'luk oksidanları tercih ediyorlar.
Oksidan: Beyaz kapama , 1-2 ton açma işlemi ve saçı aynı tona boyamak için, 30 Vol Oksidan: Saçı 2-3 tona kadar açmak için, 40 Vol. Oksidan: Saçı 3-4 ton açmak ve röfle ile balyaj uygulamaları için tercih edilmelidir.
40 volüm oksidan, daha çok siyah veya koyu kahverengi gibi çok koyu ton saçlar ve beyaz oranı az olan saçları açmak için kullanılır. Saçınızı 3-4 tona kadar açmak ve açık renk boyamalarda kullanılır.
Elma Sirkesi
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
GÜNEŞ SAÇI YIPRATABİLİR.
Bunun nedeni UV ışınlarının saç pigmentine etki ederek rengini açmasıdır. Burada daha çarpıcı olan haberse UV ışınlarının saçın protein kaybetmesine yol açması, ki bu bir saç yıpranması şeklidir, ve bunun güneşte rengi açılan saçları kurutmasıdır.
Turuncu saçı sarıya çevirmek için öncelikle saç renginin nötralize edilmesi gerekir. Eğer çok koyu saç rengine sahipsen ve saç rengin açıldıktan sonra tamamen turuncuya döndüyse yeniden açma işlemi yapılmalı sonrasında da mor şampuan içeren bakımlarla desteklenmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri