Soru 6) Sağlık özrüne başvuranlar nerelere tayin isteyebilirler? * Görev yaptıkları yerde kalmaları hâlinde kendisi, eşi veya çocuklarının sağlık durumlarının tehlikeye gireceğini belirtir sağlık kurulu raporu ile tedavi olmak istediği yere tayin isteyebilir.
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir." hükmü yer almaktadır.
Sağlık, aile birliği ve can güvenliği mazeretlerinin belgelendirilmesi halinde, hizmet bölgelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilir.
SağlıK özrü nedeniyle yer değiştirmek isteyen öğretmenler, yer değiştirmeye esas gerekli belgeleri bir dilekçeye ekleyerek kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Diğer bir adıyla heyet raporu; kamu ve üniversite hastanelerinden alınabileceği gibi sağlık kurulu olan özel polikliniklerden de alınabilir. Yeşiltepe Polikliniği sağlık kurulu raporu vermemektedir. Raporun geçerli olması için hastanenin tam teşekküllü olması ve sağlık kuruluna sahip olması gerekir.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
SAĞLIK ÖZRÜ İLE ENGELLİLİK DURUMU
Raporda “Başkasının güç ve yardımı olmadan hayatını devam ettiremez” yazacak. Bu sağlık kurulu raporu ile öğretmen kanser olan annesinin yanına sağlık özrüne bağlı olarak yer değiştirme başvurusu yapabilir. Bu sağlık özrü kapsamındadır.
Soru 5) Alınan sağlık raporu kesinlikle devlet hastanesinden mi alınması gerekiyor? Cevap : Hayır ! Özel hastanelerden de istenen belgeler alınabilir.
3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.
Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu” doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.
Kol, ayak, bacak, parmak ve omurgalarında kısalık, eksiklik, fazlalık, yokluk; hareket kısıtlığı, şekil bozukluğu, kas güçsüzlüğü, kemik hastalığı olanlar, felçliler, serebral palsi, spastikler ve spina bifida olanlar bu gruba girmektedir.
%90 engelli raporu kimlere verilir? Kişinin bu raporu alabilmesi için ağır engelli kategorisine girmesi gerekir. Bu kişinin ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayıp karşılayamadığına bakılarak hastaneler tarafından verilir.
Diyabet kalıcı bir durum olduğu için sürekli rapor verilebilir. Ancak bireyin engel oranının hızlı olaraka değişeceği öngörülüyorsa süreli rapor da verilebilir. Diyabetik birey günlük yaşam aktivitelerini sürdürmede başka birine muhtaç ise ağır engelli olarak tanımlanır.
Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.
Devlet Hizmeti Yükümlüsü (DHY) olarak atanan personel için DHY' sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır. 5. a) Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca iller arası tercih yapabilecektir. tamamlamaması şartıyla aynı il içinden de tercih yapabilecektir.
Ne yazıkki, işlemin devlet memuruna tebliğ edilmesinde bir süre bulunmamaktadır. Zaten personel mevzuatlarında, istisnai düzenlemeler dışında, idari işlemlerin yapılması hususunda ve bu işlemlerin ilgililere tebliğinde düzenlenmiş bir süre sınırlaması mevcut değildir.
Yeni düzenleme ile mazereti sona eren personelin alt hizmet bölgelerine tayin talep edebilme imkanı getirildi. Şöyle ki mazereti sona eren personel eski görev yerine veya eski görev yeri esas alınarak 26. maddeye göre alt hizmet bölgesine tayin talebinde bulunabilecektir.
Kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu gibi mazerete bağlı il içi ve iller arasında tayin başvurusu 7 - 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
Soru: 18 yaş altında eski Yönetmeliğe göre alımmış “sürekli” ibareli engellilik sağlık kurul raporu olan çocuk için mutlaka ÇÖZGER alınmalı mı? Yanıt: Hayır, bu raporlar ömür boyu geçerli olduğundan ÇÖZGER olarak yenilenmesi gerekmez.
%90 ve üzeri engelli oranına sahip kişiler engel nedenine bakılmaksızın araç alabilirler. Eğer ağır engelli (%90 ve üzeri) bir birey için araç alımı söz konusuysa aracı alacak kişinin 18 yaşından büyük olması şartı aranmaz. Bireyin aile yakınları, aracı satın alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri