Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Vize Reddi Nedir, Nasıl Anlaşılır? Vatandaşı olunmayan ülkeye seyahat etmek için yapılan vize başvurusunda belgelerin eksik olması veya sunulan evrakın ilgili ülkenin dış temsilciliği tarafından inandırıcı olarak değerlendirilmemesi gibi çeşitli sebeplerle oluşan durumlarda vize reddi yaşanabilmektedir.
Almanya vize reddi 10. maddesi sıklıkla sahte otel rezervasyonları ve veya konaklama ve ulaşım ile bulunulan yanlış beyanlar sebebiyle verilir. Vizem.net danışmanlığında yapılan Almanya vize başvurularında bu maddeden red almamak için otel ve ulaşım onayı alınarak vize başvurusu gerçekleştirilir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
İlgili 35 soru bulundu
Hangi Hallerde Yurt Dışına Çıkış Yasağı Verilmektedir? Yurt dışına çıkış yasağı bir adli kontrol tedbiri olması ve tutuklama kararına bir alternatif olarak düzenlemesi sebebiyle kişi için kuvvetli suç şüphesi, delil karartma yahut kaçma ihtimali gibi durumlar söz konusu olduğunda verilmektedir.
Yabancılar Yasasına göre ise bir yabancının devlete mali yükümlülük veya para cezası borcunun bulunduğu hallerde yurtdışına çıkış izni verilmeyebilir. Yükümlü- lüklerin yerine getirileceğine dair taahhütte bulunulması veya teminat gösterilmesi hallerinde çıkış izni verilebilir.
Kendisi veya Ailesi için Yeterli Mali Kaynağı Olmayan Kişiler. Kendisi veya ailesi için yeterli mali kaynağı bulunmadığı tespit edilen ve finansal olarak seyahati karşılayacak durumda olmadığı kanısı uyandıran kişilerin vize başvuruları reddedilmektedir.
Vize başvurusu reddi pek çok etkene bağlı olarak gerçekleşmiş olabilir. Ülke Konsolosluğu'na teslim edilen başvuru dosyasında hata veya eksiklik olması ret almanın en yaygın sebeplerindendir. Vize başvurusundan ret alanlar, karara itiraz edebilme hakkına sahiptir.
Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız. Vize reddi itiraz belgesi hazırlayıp, vize reddi için itiraz ettiğinizde; en geç 3 ay içerisinde dönüş alacaksınız. Acil bir vize işleminiz var ise, yeniden başvuru yapmanızda fayda var.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Almanya vize reddi 7. madde Türkçe çevirisi: Geçerli ve uygun bir seyahat sağlık sigortasına sahip olduğunuza dair kanıtlayıcı belgelerin sunulmaması. Vize reddi sebepleri içerisinde düzeltilmesi en kolay olan maddedir. Sorun seyahat sağlık poliçesinin sunulmamış yada hatalı sunulmuş olmasından kaynaklanır.
Almanya Vize Reddi 4.
180 günlük bir zaman diliminde, Schengen bölgesinde bulunan herhangi bir (veya birden fazla) ülkede maksimum 90 gün kalabilirsiniz. Bu durumda alınan vize reddine itiraz etmek ya da yeniden başvurmak mümkün değildir.180 günlük periyottan sonra tekrar başvuru yapmak mümkün olacaktır.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Vize başvuruları için belirli bir ücret ödeniyor. Ancak başvurunun reddedilmesiyle o ücret geri ödenmiyor.
Vize reddinin ardından yeni başvuru nasıl yapılır? Vize reddine itiraz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Öncelikle şunu belirtelim, vize redleri pasaporta işlenmez. Ancak her ülke verdiği vize reddi bilgilerini saklar.
Vize Reddi 2. Madde: Seyahat sebebinin yeterli bir şekilde açıklanmaması, verilen evrakların konsolosluk tarafından anlaşılamaması, seyahate dair kanıtlayıcı belgelerin eksik ya da sahte olması.
Eğer ilk vize reddi doğru yorumlanır ve tekrardan doğru bir vize başvurusu yapılırsa vize reddi kırılır ve onayı alınabilir. Ancak ne yazık ki vatandaşlarımız ilk vize reddine gereken önemi vermemekte ve akabinde üstü üste 2 ve 3. vize retlerini almaktadırlar.
Schengen vizesi kimlere verilmez sorusunun en önemli cevaplarından biri yurt dışı yasağı olan kişilerdir. Adli süreç içerisinde devam eden bir davanız ya da yurt dışına çıkma yasağınız varsa Schengen vizesi almanız mümkün değil.
Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır. Banka yetkilileri tarafından imzalanan ve kaşelenen hesap dökümleri geçerli kabul edilmektedir. Başvuru sahibinin maaşını aldığı banka hesap dökümlerinin kullanılması önerilir.
Halihazırda devam eden bir davası olan veya adli süreç içerisinde olan biri Schengen vizesi alamamaktadır. Vize alabilmek için süren davaların sonlanmış olması gerekmektedir. Adli sicil kaydı incelenmiş ve daha önceden ağır suç işlediği belli olan birinin Schengen vizesi alabilme ihtimali zorlaşmaktadır.
Yurt dışına çıkış yasağı konulmasını gerektiren amme alacağı miktarı, 1 milyar lira ve üzeri olarak belirlenmiştir. Bu miktarın altında borcu bulunan şahıslar hakkında tahsil dairelerince yurt dışına çıkış yasağı uygulanmıyacaktır.
CMK m.110'a göre; yurt dışına çıkış yasağı, isnad edilen suçla ilgili dava açılmadan önce soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine Sulh Ceza Hâkiminin verdiği kararla veya dava açıldıktan sonra kovuşturma aşamasında ilgili mahkeme tarafından verilen kararla koyulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri