En popüler göz şekli olan badem göz kozmetik anlamda da en ideal göz formu olarak bilinmektedir. Gözün dış kenarları iç kenarlarına nazaran daha yukarıdadır. Bu yapı badem şekline benzediği için “badem göz” ya da “çekik göz” olarak adlandırılmaktadır.
Halk arasında çekik göz olarak da bilinen badem göz, gözün dış kenarının iç kenara göre daha yukarıda ve dışa doğru çekik olduğu, adını aldığı bademe benzediği göz şeklidir.
Sağlıklı gören her gözün güzel olduğunu belirten Prof.Dr. Osman Arslan, “Ama kesinlikle eşek gözü, domuz gözü, ceylan gözü güzeldir. Doğuştan sürmeli yaratılmışlardır” dedi. İnsan gözünün oluşumunda çevre şartları ve güneş ışığının etkili olduğunu kaydeden Prof.Dr.
Sonuçlar, mavinin erkeklerde en çekici göz rengi olduğunu ve toplam 173 eşleşmeden 47'sini ya da yüzde 27.17'sini elde ettiğini buldu. Bir sonraki en popüler renk, yüzde 21,97 oyla kahverengi, ardından yüzde 16,76 ile yeşil, yüzde 15,03 ile ela ve yüzde 10,98 ile siyah oldu.
Kadınlar arasında kozmetik açıdan en popüler olan göz şekli badem gözdür. Gözün dış kenarının yukarı doğru çekik olduğu badem gözler, daha iri ve büyük yapıdadır. Badem göz estetiği yaptıran kadın ve erkekler, daha sağlıklı, genç, alımlı ve çekici bakışlara sahip olur.
İlgili 35 soru bulundu
Çekik gözler
Göz kenarlarının yukarı doğru olduğu şekle denir. Çekik gözlere sahip olan kişiler gözlerinin dış kısmına odaklanmalı.
Badem göz şekline sahip olup olmadığını merak edenler için anlatmak gerekirse: Şekil itibariyle alt ve üst göz kapaklarının birleştiği çizgi hafif yukarı doğru uzanır, Gözlerinizin iki ucuda aynı hizada olur ve gözleriniz yüzde orantılı olarak aynı boyuttadır, Göz kapağınızda herhangi bir sarkma yoktur.
Dünyadaki en yaygın göz rengi kahverengidir ve yüksek melanin seviyesi sayesinde kahverengi gözler göz hastalıklarına karşı daha dayanaklıdır. Açık kahverengi gözler en çok Amerika, Batı Asya ve Avrupa'da, koyu kahverengi gözler ise en sık Afrika, Güneydoğu Asya ve Doğu Asya'da bulunur.
Yeşilden daha az yaygın olan başka bir renk olduğu ortaya çıktı. Eskiden mavinin bir tonu olarak görülüyordu ama artık ayrı bir göz rengi olarak belirlendi ve bu değişiklik nedeniyle gri, en nadir göz rengi olarak listenin başında yer alıyor.
Dünya çapında en fazla görülen göz rengi yüzde 55 ile kahverengi olurken, en nadir rastlanan göz rengi yüzde 1 ile gri gözler oldu.
Her insan yakınlarına farklı iltifatlarda bulunabiliyor. Bazı kişiler duyulan bu iltifatların anlamını bilmediği için, bir merak içine girebiliyor. Eşek gözlü, bu kullanılan iltifat türlerinden biridir. Eşek gözlü denmesinin sebebi bir rivayete göre en güzel gözlerin eşeklerde olmasından dolayıdır.
Yakın tarihli bir çalışmanın sonuçlarına göre; mavinin erkeklerde en çekici göz rengi olduğunu ve toplam 173 eşleşmeden 47'sini veya yüzde 27.17'sini elde ettiğini buldu. Bir sonraki en popüler renk, yüzde 21,97 oyla kahverengi oldu, onu yüzde 16,76 ile yeşil, yüzde 15,03 ile ela ve yüzde 10,98 ile siyah izledi.
İri tam yuvarlak ve koyu kahve renkli gözü olanlara eşek gözlü denir..
Gözün dış kenarları iç kenarlarına göre daha yukarıda olması çekik bir görüntü oluşturmaktadır. Gözleri daha dikkat çekici, belirgin ve anlamlı görünmesini sağlar. Çekik göz yapısı kişinin yüzünün genç ve sağlıklı olarak algılanmasını sağlamaktadır. “Bella eyes” ya da “fox eyes” olarak Hollywood'da popüler olmuştur.
Asyalılarda ortak olan olan çekik göz özelliklerinin tam ve evrimsel bir açıklaması bulunmuyor. Yalnızca Çinlilerin değil, Japonların, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların hatta Eskimoların bile gözleri çekiktir.
Gözler yüzün güzelliğini ortaya koyar. Bununla birlikte parlak gözaltı, çekik ve iri gözler herkese yakışan göz şeklidir. Bu tarz göz yapılarına ulaşabilmek için yapılan operasyonlara tıp dilinde Badem Göz Estetiği deniliyor.
Ela göz (İçi kahverengi,dış halka yeşildir.) Ela göz: Kehribar ile yeşil veya mavi ile yeşil ya da mavi ile kehribar çaprazlamalarından doğan melezdir. İrisin merkezine doğru renk yeşile veya kehribara döner, dışı mavi veya yeşil olabilir.
Tüm insanların gözleri aslında kahverengidir
Gözlerimiz mavi, yeşil ve ela gibi çeşitli renklere sahip olabilir, ancak bu pigmentler insan gözünde asla bulunmaz. Her şey iriste (göz bebeğinin etrafındaki halka) bulunan melanin miktarına bağlıdır.
Göz rengi yaşla birlikte değişebilir. Bu, Kafkas nüfusunun yüzde 10 ila 15'inde (genellikle açık göz rengine sahiptirler) gerçekleşir. Mesela, bir zamanlar kahverengi olan gözlerin artık ela olması ya da ela gözlerin yaşlandıkça koyulaşması gibi.
Gözümüzde hiç pigment hücresi yoksa, o zaman mavi – yeşil gözlü oluruz. Laser ile boya hücrelerini toz haline getirip bunları iris üzerinden temizlemek mümkün. Bu durumda, kahverengi göz kendiliğinden mavi renge döner. kahverengi olan göz rengi, tedaviden sonra mavi-yeşil bir tona bürünmüş durumda.
Göz rengi de bebeğin anne ve babasından aldığı gen çiftine bağlıdır. Kahverengi göz rengi yeşil ve mavi gibi açık renk göz renklerine göre baskın, açık renk göz geni ise çekiniktir. Yani bebegin annesinden açık renk babasından koyu renk geni aldığı durumda göz rengi koyu olacaktır.
Araştırma bulgularına göre Türkiye'de insanların %70'i kahverengi gözlü. Göz rengi ela veya bal rengi olanların oranı %17. Yeşil ve mavi renkli gözlüler ise %12'lik bir kesimi oluşturuyor.
18 yaşından büyük kişilere uygulanabilen bu ameliyat özellikle 30 yaş ve üzeri kişiler tarafından yoğunlukla tercih edilmektedir. Bunun nedeni göz kapağı ve çevresindeki kırışıklıkların genellikle 30 yaş sonrasında başlamasıdır. Badem göz estetiğinde gözün dış köşesi yukarıya doğru gerilerek kemik zarına asılır.
Çekik gözlerin sırrı kıvrık kirpiklerdir. Bir kirpik makası ile kirpikler kıvrılarak işe başlanır. Ardından uzatıcı bir maskara ile kirpiklerin boyutu artırılır ve son olarak hacim kazandıran fırçalar sayesinde kirpikler kalınlaştırılarak yoğun görünüm elde edilir.
Kedi gözü ve tilki gözü estetiği bu tanıma bir miktar uymakla birlikte, kedi ve tilkilerde üst göz kapağı katlantısı ve kaş yoktur, gözün dış köşesi iç köşesinden çok fazla yukarıdadır ve bu hayvanların göz açıklığı mesafeleri çok dar olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri