Uzmanlara göre çoğu güneş kremi bronzlaşmayı engeller. Bronzlaşmaya çoğunlukla UVA ışınları neden olur ve geniş spektrumlu bir UVA/UVB ürünü kullanıyorsanız bu bronzlaşmayı engeller.
Güneş koruyucu, cilt kararmasını önlediği gibi sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
Güneşten koruyucu kremler, güneşlenmeden 20 dakika önce sürülmelidir. En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır.
Güneş kremi bronzlaşmayı engeller mi? Hayır. UVA ve UVB ışınlarına ve bunların zararlı etkilerine (güneşe maruz kalmanın neden olduğu lekeli cilt döküntüsü ve uzun vadede cilt yaşlanması) karşı korunuyorsunuz, ancak bronzlaşma süreci mutlaka engellenmiyor.
7- Güneş kremiyle bronzlaşmak mümkün değildir
Güneş koruyucu kremler UVA ve UVB ışınlarından korumaya yardımcı olsalar da bütün vücudu tam anlamıyla koruyamazlar. Koruyucuyla da bir miktar bronzlaşmak mümkündür.
İlgili 39 soru bulundu
Evet, 50 faktör güneş kremi bronzlaşmanıza yardımcı olabilir. Hem bronzlaşmanıza yardımcı olurken hem de güneşten gelen zararlı ışınlardan cildinizi korumayı destekler. 50 faktör dışında 30 faktör koruyuculu güneş kremi ile de bronzlaşmanız mümkün olabilir.
Güneşte yanan cilt renginin açılmaya başlama süresi de bu yanma, kabuklanma ve soyulma döneminin ardından gerçekleşir. Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir.
Gül suyu maskesi yaparak bronzlaşmayı gidermek mümkündür. Taze sıkılan patates suyu ve limon karıştırıldıktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı gül suyu eklenmelidir. Bu karışım iyice karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülmelidir. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra yıkanmalıdır.
Esmerler için güneş kremi kaç faktör olmalı? Güneşin zararlı UV ışınlarının neden olduğu cilt hasarı ve kanser riskini en aza indirmek için esmerler de yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanmalıdır. Genel olarak en az SPF 30 olan bir güneş kremi önerilir.
Cildin, mor ötesi A ve mor ötesi B ışınlarına maruz kalınca, vücudun melanin üretir; bu da cildinin daha koyu renkli gözükmesine neden olur. Bu yüzden, cildinin rengini açmak için yapabileceğin en önemli şey, hava çok sıcak ya da güneşli değilse bile her gün dışarı çıkarken güneş kremi sürmektir.
-Limon: Güneş kararmalarını gideren en etkili ürün limondur. 1 limon sıkılarak, pamuk desteği ile kararmış olan bölgeye masaj yaparak limonu yedirmek gerekir. 30 dakika kadar bekledikten sonra güzel bir şekilde durulamak önemlidir.
Esmer dahi olsan muhakkak güneş koruyucu yüz kremi ve vücut kremi kullanmalısın. Eğer güneş bakımına dikkat etmezsen cildinde güneş kaynaklı lekelerin ve kırışıklık görünümünün arttığını görebilirsin. Esmer ten için 15 faktörlü ve daha fazla korumalı kremler kullanmak yeter.
E Vitamini Yağı: E vitamini yağı güneş kararmalarını geçirme konusunda oldukça etkilidir. Kan dolaşımını hızlandıran ve cilt rengini eşitleyen yağ, cildin iyi bir biçimde temizlenmesini sağlar. E vitamini yağını kararmış olan bölgeye masaj yoluyla uygulayarak bir saat bekleyebilir ve ardından durulama yapabilirsiniz.
Güneşten koruyucu ürünün fayda sağlayabilmesi için mutlaka uymanız gereken bir başka kural da cildinize yeterli miktarda sürmek olmalı. Vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine en az bir avuç dolusu güneş kremi yedirin. Kulak, ense, burun, omuz ve ayak üstü gibi güneş ışınlarının dik geldiği alanlara özellikle dikkat edin.
Kararan Bütün Bölgelerde Etkili: Limon!
Cildiniz 2 ton açılacaktır eğer düzenli uygularsanız. Bunun için limonu kararan bölgelerinize sürüp gün boyu da bekletebilirsiniz yarım saat de. Ama eğer cildinizde yanma ve kaşıntılar meydana geldiyse ve bir türlü geçmiyorsa cildinizi hemen yıkamanız gerekiyor.
Temiz cildinizi taze sıkılmış limon suyu, gül suyu ve gliserin karışımı ile silerek gece boyunca beklemelisiniz. Cilde masaj yaparak uyguladığınız karışımı sabah ılık su ile temizleyerek ritüeli kararma geçene kadar her gece tekrarlayabilirsiniz.
Güneş ışınlarının ciltte geçici ve kalıcı olarak verdiği hasara foto yaşlanma denir. Periyodik aralıklarla kullanılan güneş kremleri ise foto yaşlanmanın önüne geçer. Cildi beslediği için kırışıklıkları giderir ve cildin sarkmasını önler.
Renkli güneş kremlerinin hem cilt yüzeyinde hem de mikroskop altında hiperpigmentasyonu (koyu lekeler) azalttığı gösterilmiştir. Bu sebeple melazma veya hiperpigmentasyonu olanların renkli güneş kremlerini tercih etmesi gerekir. Bu durum, demir oksit ve mavi ışığın engellenmesinde de daha etkili görünmektedir.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Eğer kararma oluşan bir dokuya bal maskesi uygularsanız; zamanla renginin açıldığını görebilirsiniz. Bunun için 1 kaşık bala 1 kaşık tarçın ekleyin ve beyazlamasını istediğiniz cilt bölgesine sürün. Birkaç hafta düzenli olarak uygulamaya çalışın ve cildin beyazlamaya başladığını fark edin.
Zerdeçal; cilt üzerinde güneş ışınlarının neden olduğu lekeleri ve kararmayı giderir. Zerdeçal iki farklı şekilde cilde uygulanabilir. Bunlardan ilki süt ile karıştırılmasıdır. Zerdeçala süt karıştırarak elde edilen maske ciltte koyulaşma görülen bölgelere sürülerek 15 dakika bekletilir, durulanarak işlem tamamlanır.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Işık peeling, deride bulunan melanin miktarının azalmasına yardımcı olur, pigmentasyon (leke oluşumu) baskılanmasında rol alır ve ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmanın baskılanmasını destekler. Melanin miktarı ev devam ürünleri ile de baskılandıkça leke ciltte kaybolur.
Güneş yanığının geçmesi; ciltteki yanık vaziyetine göre farklılık gösterir. Bu yüzden güneş yanığının geçiş süresi de ciltten cilde göre farklılık gösterebilir. Genel olarak güneş yanığı; 5 ile 15 gün arasında azalarak geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri