İlgili 36 soru bulundu
Kitap okumak düzenli yapıldığı taktirde hafızayı güçlendirir, kelime haznesini genişletir ve ifade yeteneğini geliştirir. Bunun yanı sıra stresi azaltarak uyku ve yaşam kalitesini arttırır. Düzenli olarak kitap okuyan insanların beyninde yeni nöron bağlantıları oluştuğu ve zeka kapasitesinin arttığı gözlemlenmiştir.
Akıcı konuşmayı sağlar. Okuduğunuzu aynı zamanda duyduğunuz için kendinizi düzeltir ve diksiyonunuzun da doğru olmasını sağlarsınız. Konuşma bozukluğu olan kişilerin mutlaka kitabı sesli okumaları gerekir. Bu sayede vurgu ve tonlamalara da dikkat edebilirsiniz.
Çok güzel konuşmak için, öncelikle günlük ve profesyonel iş hayatınızda dinlemeye ve anlamaya çalışmak oldukça önemli iki faktördür. İletişim kurarken negatif kelimelerden kaçınarak, pozitif kelimelerin negatif formlarını kullanarak ve ifadelerinizi yumuşatarak kibar bir dil kullanabilirsiniz.
Hitap eden anlamına da gelen hatip kelimesi, aynı zamanda hitabet sanatı icra eden, güzel ve etkili konuşma yetisine sahip olan kişileri tanımlar.
Akıcı Konuşmayı Sağlayan Tekerlemeler
Diksiyon eğitimi alan kişilere harfleri ve cümleleri doğru, akıcı bir şekilde telaffuz etmeleri için diksiyon geliştiren tekerlemeler de öğretilmektedir. Güncel ve iş hayatımızda akıcı konuşmak önemlidir.
Sessiz Kitaplar Çocukların Hikâye Anlatma Becerilerini Geliştirir: Sessiz kitaplar okuma dışında çocukların hayal kurma, algılama, konuşma, dramatize etme gibi yeteneklerini bir arada geliştirirler.
Yüksek sesli kitap okumak, akıcı ve hızlı bir şekilde konuşmanızı sağlar. Okuduğunuzu duyduğunuz için diksiyonunuzdaki eksikliklerinde farkına varıp, düzeltme imkanı bulabileceksiniz. Konuşma bozukluğuna sahipseniz eğer mutlaka düzenli olarak yüksek sesli kitap okumalısınız.
Cevap: sesli okuduğunda uygulamalı olarak ağız hareketlerini ve telaffuzları yaparsın ve gelişir ama sessiz okursan bütün bunları yapamayacağın için kelime haznen genişlese de diksiyonun ilerlemez.
Vücut dilini iyi kullanmak, sesin etkili kullanımı, göz teması, konuyu hikayeleştirmek, mizahı yerinde kullanmak, ne çok hızlı ne de çok yavaş konuşmak… Tüm bu maddeleri dengeli kullandığınızda iyi bir konuşmacı olma yolundasınız demektir.
Toparlayacak olursak düzenli kitap okumak; zihni dinlendirir, stresi azaltır, kelime dağarcığını genişletir, başarmayı, karar vermeyi, güzel konuşup, güzel düşünmeyi sağlar. Kitap okumak hayatı sevdirir, insanları daha iyi anlamanızı sağlar.
İnternette geçirdiğimiz zamanı azaltarak günlük rutinimiz de kitap okumaya yer ayırmak gerekiyor. İşte düzenli kitap okumanın bilimsel olarak kanıtlanmış 5 faydası… Kitap okumak, ifade ve iletişim becerilerini geliştirme, özgüven kazandırma, stresi azaltma gibi sayısız fayda sağlıyor.
Şüphesiz sesli okumak daha az zamanda daha fazla okuma yapabilmek için uygun bir okuma şekli değildir. Hızlı olabilmek ve okuma hızınızı dudak hareketlerinizin hızı ile sınırlamamak için sessiz okumanız gerekiyor. Bu arada hafıza teknikleri desteği olmadan yapılan sessiz okuma da hafızada pek kalıcı olmuyor.
En verimli kitap okuma saatleri sabah ve gece uyumadan önceki zaman dilimidir. Sabah kitap okumak yeni bir güne pozitif başlamanıza, gece yatmadan önce okuduğunuz kitap ise kafanızı boşaltmanıza ve rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.
Okumak beyindeki faaliyeti çoğaltıyor, Alzheimer riskini azaltıyor, hatta depresyona iyi geliyor.
Günde 50 sayfa kitap okumak, seni okuduğun süre boyunca kötü düşüncelerinden, kaygılarından arındıracak. Yapman gereken sıkıcı işlere, sinirini bozan tartışmalara ara ver ve onları unutmak için kitabına sarıl!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri