Araştırmalara göre kanal içi kulaklıklar, kulak içi veya kafa üstü kulaklıklardan daha düşük seviyelerde sesle tatmin sağladıklarından daha güvenli olarak kabul edilmektedir. Prensipte dışarıdan en az ses alan kulaklıklar tercih edilmelidir. Kulaklıkların tek taraflı kullanılması da uygun değildir.
Kulaklık kullanımı sebebi ile kulak içinde kirler birikir, biriken bu kirler kulakları tıkayabilir ve bu durum da kulak enfeksiyonları meydana gelebilir. Bunun ile birlikte kulaklıklar, pamuklu çubuk görevi görebilir ve kulak kirini daha da derine itip kulak ağrısı ve baş dönmesi gibi problemlere yol açabilir.
Eğer yüksek kaliteli ses ve uzun ömürlü bir kullanım deneyimi istiyorsanız, kablolu kulaklıkları tercih edebilirsiniz. Ancak, hareket özgürlüğü ve taşınabilirlik sizin için önemliyse, kablosuz kulaklıklar daha uygun bir seçenek olabilir. Sonuç olarak, kulaklık seçimi kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır.
Bluetooth kulaklıklar cep telefonlarından daha az radyasyon üretir. Ancak beyninize olan yakınlıkları nedeniyle bazı sağlık uzmanları, uzun vadeli etkilerini incelemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu konusunda uyarıyor. Kulaklıkları sorumlu bir şekilde kullanmazsanız işitme duyunuza zarar verebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Uzmanlar 85dB'e kadar gelen ses seviyelerindeki kulaklık kullanımının 8 saat olduğunu söylüyor. 8 saatten fazla bu ses şiddetine maruz kalınırsa kulak sağlığımızın bozulma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu da belirtiyorlar. 88 dB için 4 Saat, 91 dB için 2 Saat ve 100 desibel için 15 dakikanın üzerine çıkılmamalı.
60/60 kuralı uygulanmalıdır. Kulaklığın sesini yüzde 60'dan daha fazla açmadan ve 60 dakikayı aşmadan sesi dinlemek gerekmektedir. - Eğer bulunulan ortamda gürültü fazlaysa her 60 dakikanın sonunda dışarı çıkılarak 5 dakika kulağı dinlendirmek gerekmektedir. - Kulaklıkla müzik dinleyerek uyunmamalıdır.
Kulak içi kulaklıklar sesi doğrudan kulak kanalının içine verdikleri için, ses seviyesi yükseldiğinde kulaklara ciddi anlamda zarar verme riski artıyor. Kulaklarınızla kulaklık arasında koruyucu bir şey bulunmuyor. Kulak içi kulaklıklar aynı zamanda kulak kirini kulağın derinlerine doğru itebiliyor.
Dinleme süresi kısıtlanmalı, yüksek kaliteli kulaklık kullanılmalı, kulak üstü olan kulaklık kullanılmalıdır ve ses seviyesi en yüksekte olmamalıdır. Dünya Sağlık Örgütü 60-60 oranını tavsiye ediyor. Yani 60 dakikadan uzun süre kulaklıkla dinlemeyin ve ses seviyesi en yüksek sesin yüzde 60'ı kadar olmalı.
Oyuncuların yoldaşı: Logitech G G335 Kablolu Oyuncu Kulaklığı
· Sessiz bir ortama gittiğiniz zaman karşı tarafın duymayacağı şekilde kulaklık takarak müzik dinleyebilir, telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Böylelikle karşı taraf sesten dolayı rahatsız olmaz. · Hoparlöre kıyasla kulaklığın ses ve kalitesi daha farklıdır. Sizi rahatsız etmez.
TWS kulaklık, İngilizce “True Wireless Stereo” kelimesinden kısaltılmış olup, kablosuz stereo Bluetooth kulaklık anlamına gelmektedir. Tws Kulaklık, kulağınızın kıkırdağına doğrudan baskı yapmayan, taşınabilirlik açısından kolaylık sağlayan, son teknoloji ile üretilen kulaklık modelleri arasında yer almaktadır.
JBL, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir ses ekipmanı üreticisidir. Şirket, 1946 yılında James Bullough Lansing tarafından kurulmuş olup hoparlörler, kulaklıklar ve araç içi ses sistemleri üretmektedir.
ESS SABRE ES9018 çipinin yer aldığı kulaklık şimdiye kadarki en net ve en kaliteli ses deneyimini vadediyor. Her güzel şeyin bir bedeli var misali Sennheiser Orpheus da ne yazık ki oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip. Tam 55 bin dolardan piyasaya sunulacak kulaklık önümüzdeki yılın ortasında satışa sunulacak.
14.500 Dolar
Beklediğiniz an geldi. Huzurlarınızda dünyanın en pahalı kulaklığı Happy Plugs! Bu tasarımı oldukça özel yapansa 18 ayar altın yapısı.
20 Hz - 20000 Hz = Standart olarak karşımıza çıkan kulaklık türüdür. Bas ve tiz dengesi kabul edilebilir bir seviyededir. 10 Hz - 20000 Hz = Genellikle bas seslerde çok daha iyi bir performans sağlayan frekans tepkisidir.
Örneğin, spor yaparken terlemeye veya hafif yağışlara maruz kalabiliriz, bu durumda silikonlu bir kulaklık daha uygun olabilir. Ancak, geniş bir ses sahnesi arıyorsanız ve kulaklıkta daha hafif bir hissiyat tercih ediyorsanız, silikonsuz bir kulaklık sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Orta Hassasiyet (96-110 dB): Çoğu oyuncu için idealdir. Yüksek ses seviyelerine ulaşabilir ve genellikle daha iyi ses kalitesi sunar. Yüksek Hassasiyet (111 dB ve üzeri): Bu seviye genellikle profesyonel oyuncular ve ses mühendisleri tarafından tercih edilir.
Bluetooth kulaklıkların bağlantı hızından sonraki en önemli özelliği pil ömrü oluyor. Kablosuz kulaklıkları kullanımınıza bağlı olarak her gün şarj etmeniz gerekebiliyor. İçerisinde iki pil bulunan bluetooth kulaklıklar bulunuyor. Bu kulaklıkların pili yaklaşık 20 saatlik kullanıma dayanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri