Güzellik salonlarında; IPL tıbbi cihazını diğer dalga boylarında deri hastalıkları için kullanmak veya diğer lazer epilasyon cihazlarını (Alexandrite , Diod Nd YAG lazer) lazer epilasyon için kullanmak yasaktır.
Cihaz seçiminde kıl ve cilt tipinin, renginin önemli olduğundan bahsetmiştik. Bu kural, Alexandrite ve Diode cihazlarının seçiminde de geçerlidir. Peki Alexandrite lazer epilasyon yasaklandı mı? Hayır, hâlâ dermatoloji polikliniklerinde bu cihazla lazer epilasyon yaptırabilirsiniz.
Güzellik salonlarındaki "yasak işlemler" yeniden düzenlendi. Buna göre Lazer veya IPL ile akne, cilt yenileme, vasküler damar tedavisi, pigmentli lezyon tedavisi ve benzeri hiç bir tıbbi işlem ve bunlara ilişkin hiçbir surette reklam ve diğer tür tanıtım faaliyetleri yapılamayacak.
Hekimler hem sağlıklı kişilerde hem de hastalarda gerektiğinde cildin bütünlüğünü bozan girişimlerde bulunma yetkisine sahiptirler. İğne yapma, ameliyat etme, dikiş atma, sonda takma gibi hekimliğin en temel özelliği olan tüm bu girişimler, cildin bütünlüğünü bozduğu için invaziv girişim olarak kabul edilmektedir.
Lazer epilasyon işlemi hastane veya doktor kontrolündeki işletmeler dışında güzellik merkezlerinde de uygulanmaktadır. Kuaför ve güzellik merkezlerinde lazer epilasyon uygulamak yasal değildir ve tehlikelidir.
İlgili 17 soru bulundu
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Diode lazer, koyu renkli saçları ve açık tenli kişilerde en etkili olmasına rağmen, teknolojik gelişmeler sayesinde artık farklı cilt ve saç renklerinde de kullanılabilmektedir. Diode lazer, derinin daha derin katmanlarına nüfuz eder ve bu da koyu cilt tonları için daha güvenli hale getirir.
Dairenin iptal gerekçesi kararda şöyle yer aldı: “Cihazın, tıp yeterliliği olmayan kişilerce kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Lazer Epilasyon, foto epilasyon, cilt bakımı gibi hizmetler, dermatolog ve estetik cerrahi uzmanlarca veriliyor...”
Danıştay, 2014'te lazer epilasyon işlemlerinin güzellik uzmanları tarafından yapılmasını yasaklayıp, sadece hekimlerce yapılmasına karar verdi. Ancak eski alışkanlık hâlâ devam ediyor ve güzellik uzmanları lazer epilasyon yapıyor.
Lazerle yapılamaz. Uygulama IPL cihazının belirli dalga boyları için sınırlanmıştır. Güzellik salonlarında; IPL tıbbi cihazını diğer dalga boylarında deri hastalıkları için kullanmak veya diğer lazer epilasyon cihazlarını (Alexandrite , Diod Nd YAG lazer) lazer epilasyon için kullanmak yasaktır.
YASAKLI İŞLEMLER
►Güzellik salonlarındaki "yasak işlemler" ise yeniden düzenlendi. Buna göre Lazer veya IPL ile akne, cilt yenileme, vasküler damar tedavisi, pigmentli lezyon tedavisi ve benzeri hiç bir tıbbi işlem ve bunlara ilişkin hiçbir surette reklam ve diğer tür tanıtım faaliyetleri yapılamayacak.
IPL lazer sisteminden çıkan ışığın vücuda hiçbir zararı yoktur. Sadece koruyucu gözlük takılması yeterlidir.
Yüz bölgesindeki tüylenme, kıl döngüsünün zamanı genellikle hormonlarla ilgilidir. Bu nedenle yüzdeki tüyler için epilasyon öncesinde iyi bir değerlendirme yapılmalıdır. Epilasyon için Alexandrite, Diod ve Nd-yag lazer sistemleri kullanılmaktadır. Yüz için en uygun olan lazer sistemi Nd-yag lazerdir.
Alexandrite lazer cihazı beyaz tenli ciltlerde daha etkili iken buz lazer kyu cilt tiplerinde dahi etki gösterir. Buz lazer her mevsim kullanılırken, alexandrite lazer cihazı yaz aylarında tercih edilmemektedir. Alexandrite lazer diğer lazer çeşitlerine göre daha hızlı bir yöntem olmasından dolayı daha avantajlıdır.
Alexandrite lazer 755 nm dalga boyuna sahipken, Diod lazer 810 nanometre dalga boyuna sahiptir. Bu cihazların etki gösterdiği bölgeler ve cilt tiplerinde bazı farklılıklar vardır. Her iki lazer de, ten rengi açık olan kişilerde etkili iken, Diode lazer koyu tenli kişilerde daha güvenlidir.
En popüler lazer epilasyon metotlarından biri olan alexandrite lazer birçok avantaj sağlamaktadır. Bunlardan bir tanesi kalıcı ve uzun süreli epilasyon sağlar.
Alexandrite lazer: 755 nanometre dalga boyu ile çalışmaktadır. Diode ile birlikte en çok tercih edilen ve en etkili lazer cihazları arasındadır.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Fakat Alexandrite Lazer epilasyon sistemleri son derece acısız ve ağrısız şekilde çalışır. Gelişmiş soğutma sistemleri ile kişilerin kıl köklerine yapılan müdahalede hiçbir acı hissi yaşanmaz.
Alexandrite lazer uygulaması, kıl köklerinin derin olduğu yüz, sırt gibi bölgelerdeki kıllar üzerinde etkili olmadığı için bu bölgelere uygulanmaz. Çünkü bu lazer tipinin dalga boyları kısadır ve ciltte derinlere inemez.
Merhabalar,eğer hormonal bir probleminiz yoksa vücut bölgesi için ortalama 6-8 seans yeterlidir. Kılların rengi, kalınlığı, cilt renginiz gibi faktörlere bağlı olarak daha az veya daha çok seans gerekebilir. İyi günler,buz lazer epilasyon seans sayısı bölgeden bölgeye değişirmi?
Kişinin vücudunda bulunan kıl yapısına göre değişiklik gösterse de genel olarak 5-6 seansta vücuttaki istenmeyen kıllardan kurtulmak olanaklı hale gelmektedir.
İki cihazında avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Kıl rengi ve teni açık kişilerde Alexandrite iyi bir seçim olabilir. Koyu renkli kişiler ise diode seçmelidir. Özellikle Alexandrite lazer ile epilasyondan sonra 1 ay güneşe çıkmamak gerekli olurken diğerinde ise yaz aylarında epilasyon yapılabiliyor.
Diode tabanlı lazer sistemlerinde teknolojileri gereği ultrason jeli kullanılması zorunludur. Kullanılan jel, lazer enerjisinin emilimini arttırır ve dolayısıyla daha düşük doz enerji kullanılmasına olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri