Özellikle devlet memurluğu kapsamına çoğu meslek grubu üzerinden yaş sınırı olmadan KPSS'ye giriş yaparak devlet memuru olma imkanı elde edilebilir. Ancak askeriye, polis ya da bu gibi farklı meslek grupları doğrultusunda 35 ya da 40 gibi yaş sınırları olduğunu söylemek gerekir.
2023 yılında da memur olma yaş sınırı değişmemiştir. 35 ve 40 yaş sınırı, KPSS A Grubu ve KPSS B Grubu için geçerli olmaya devam etmektedir. Kamu personeli olarak çalışmaya başlamak için 35 ve 40 yaş sınırlarını doldurmamış olmak aranan şartlar arasındadır.
Üst yaş sınırı yok
Ancak genel olarak ilanların yüzde 90'ında üst yaş sınırı yer almamaktadır.
Birçok memur alımında 35 yaş sınırı veya 40 yaşını doldurmamış olmak aranan şartlar arasındadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu 40. Maddesi gereğince alım ilanlarında yaş alt ve üst sınırlaması getirilmeyen her kadroda yaş şartı olmayan memur çalıştırılabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Memur olma yaş sınırı 2023 yılında değişmedi. 35 ve 40 yaş sınırı, KPSS A Grubu ve KPSS B Grubu için hala geçerliliğini koruyor. Devlet memuru olabilmek için 35 ve 40 yaş sınırlarını doldurmamış olmak kamu personeli olarak çalışmaya başlamak için aranan şartlar arasında.
Memurluk yaş sorunu burada da gündemdedir. KPSS A grubundaki gibi, 40 yaşını aşmayanlarda istenen puanın alınmasından sonra, 40 yaşına kadar atanma hakları bulunur. Yaş sınırı bulunmayan memur ilanlarına 40 yaş üzeri bireyler başvuru da bulunabilir. Ancak yaş sınırı belirtilmiyorsa başvuru yapamazlar.
Devlet memuru alımı için aranan şartlar arasında bazı kurumlar tarafından memurlukta yaş sınırı da yer almaktadır. Memur olma yaş sınırı ise yasa tarafından konulmaktadır. Devlet memurluğu için birçok alımda otuz beş yaşını doldurmamış veya da kırk yaşını doldurmamış olmaları istenmektedir.
Bu düzenleme ÖSYM tarafından yapılan memur ve sözleşmeli personel yerleştirmelerinde atama yapmak isteyecek kamu kurumlarının üst yaş sınırı tespit edemeyeceklerini belirtmektedir.
18 yaşını dolduran lise mezunu kişiler Belediyelerde açılan sözleşmeli ve kadrolu memur personel alım ilanlarına başvuruda bulunarak memur olabilir.
KPSS B GRUBU KADROLARDA YAŞ SINIRI VAR MI? ÖSYM tarafından yapılmakta olan KPSS B Grubu için sınavın ardından alınan puana göre atama için başvuruda bulunacak olan kişiler için yaş sınırı koyulmamıştır.
SYDV Personel alımında, açılan kontenjana göre adaylardan aranan şartlar değişiklik göstermektedir. Ancak Memur alımlarında 35 yaş şartı, işçi alımlarında ise 65 yaş üst sınırı
➢ 65 yaşını dolduran engelli adayların EKPSS/Kura'ya başvuruları kabul edilmeyecektir.
i- Genel kültür ve genel yetenekten oluşan KPSS-B kadrolarına yönelik sınav. ii- Genel kültür ve genel yeteneğe ek olarak eğitim bilimlerini de içeren KPSS-Öğretmenlik sınavı. iii- Genel kültür ve genel yeteneğe ek olarak alan bilgisini (İktisat, Muhasebe, Maliye vb) de içeren KPSS-A sınavıdır.
Belediyede kadrolu memur olabilmek için mutlaka KPSS'ye girmek gerekmektedir. KPSS'ye giren adayların başvuru yapabilmeleri için için en az 60-70 puan almaları gerekmektedir.
KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları
A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
5434 sayılı kanunun 40 maddesindeki hükmüne göre belirlenen memurların emeklilik yaş sınırı dışında kalan kişilerin görev yapabilecekleri süre, 65 yaşını doldurdukları süre ile sınırlıdır. Yani 65 yaşını doldurmuş olan memurlar kendiliğinden emekli sayılacaktır.
SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI
(Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.) 2. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.
Memurlar genel olarak 65 yaşını dolduracakları tarihe kadar çalışabilirler. Bu yaşın dolumundan sonra aktif memurluk çalışmaları sona erer. Ancak bazı kamu personeli için bu yaş haddi daha ileri veya daha ön bir tarih olarak belirlenmiştir. Memurlar genel olarak 65 yaşını dolduracakları tarihe kadar çalışabilirler.
EYT'de herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak. Toplam 5 milyon çalışanı etkileyen düzenlemeyle, 2023 yılında 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek.
657 sayılı Kanunun 4/A maddesinde, “Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'de yaş şartının olmayacağını açıkladı. Düzenleme ile ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek.
PMYO'ya başvurmak isteyen ve askerliğini tamamlamış olan erkek polis adaylarının, sınavın gerçekleşeceği yılın içinde 18 yaşını doldurması ve 24 yaşından henüz gün almamış olması gerekir. Askerliğini henüz tamamlamış olan polis adaylarında ise, 26 yaşından henüz gün almamış olması aranır.
Devlet memuru olmak isteyen kişiler için 657 sayılı kanuna göre; "18 yaşını tamamlayan kişiler ve herhangi bir meslek okulunu ya da sanat okulunu bitiren kişiler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve mahkeme kararı ile ergin olmak şartı ile de atanabilirler.
Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek. Siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak. Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri